Tiket dana (ponedjeljak, 16.09.2024)

Zanimljiv sportski vikend je iza nas, a početak nove sedmice obilježit će utakmice iz Danske, Švedske i Italije. Danas smo se fokusirali na golove, uz napomenu da su kvote bile aktuelne u trenutku pisanja tiketa i da su podložne promjenama.

Lazio – Verona – 3+ @ 2.05 u Germania

Nebeskoplavi iz Rima u novu sezonu ulaze bez nosilaca igre iz prethodne sezone. Otišli su Ciro Immobile i Luis Alberto, dva igrača koja su donosila mnogo radosti navijačima prethodnih godina. Stigao je i novi trener i čini se da ovaj tim tek treba da se pronađe. U uvodna 3 kola ostvarili su pobjedu nad Venezijom (3:1), potom poraz od Udinesea (2:1) i remi protiv Milana na Olimpiku (2:2). Forsiraju ofanzivan stil igre i na svakom meču su do sada postigli i primili makar po gol. Verona je do prije desetak godina uvijek bila tim koji, kada se nađe u elitnom društvu, odmah dobiva status prvog kandidata za ispadanje.

Međutim, sada je situacija drugačija, klub se stabilizirao i čini se da ni ove sezone neće imati problema u borbi za opstanak. U uvodna 3 kola ostvarili su 2 pobjede i 1 poraz. Bolji su bili od Napolija s uvjerljivih 3:0, a potom i na teškom gostovanju protiv Genoe (0:2). Jedini poraz doživjeli su protiv favorizovanog Juventusa (0:3). Obje ekipe igraju ofanzivno na početku sezone i zbog toga i na ovom meču očekujemo golove.

Naš prijedlog je igra 3+ po kvoti 2.05 u Germania kladionici.

Hammarby – Norrköping – 1&3+ @ 2.20 u Germania

Ekipa koja se prethodnih sezona hrabro bori za titulu sa najvećim konkurentima, ali ta titula uvijek nekako izmakne. Ove sezone su dugo bili konkurentni Malmou, ali su ipak ostali na 10 bodova zaostatka nakon 21 odigranog kola. Sa 39 osvojenih bodova nalaze se na 2. mjestu na tabeli, ostvarivši 12 pobjeda, 3 remija i 6 poraza ove sezone. U posljednjih 5 mečeva ostvarili su 3 pobjede i 2 remija, a posljednje kolo donijelo je pobjedu protiv Göteborga (0:1).

Norrköping ove sezone ne liči na ekipu koja je posljednjih sezona redovno bila u vrhu tabele i vodila borbu za izlazak u Evropu. Trenutno se nalaze na 11. mjestu na tabeli sa 24 osvojena boda, što je svega 3 boda više od opasne zone. U posljednje vrijeme igraju u veoma lošoj formi, pa su tako u nizu od 3 meča bez pobjede (1 remi i 2 poraza). Sa 45 primljenih golova, Norrköping ima najgoru obranu u cijeloj ligi, a uz efikasan meč očekujemo i pobjedu domaćina.

Kombinacija 1&3+ plaća se kvotom 2.20 u Germania kladionici.

Nordsjælland – Randers – 1X&3-6 @ 2.15 u Germania

Ne baš sjajan start sezone za tim iz Faruma koji se posljednjih nekoliko godina profilirao kao jedan od glavnih rasadnika talenata po Europi. Mnogo novca slilo se u ovaj mali klub posljednjih godina i stalni odlazak najboljih igrača često zna utjecati na rezultate. Nakon 7 odigranih kola ostvarili su 3 pobjede, 2 remija i 2 poraza, te se trenutno nalaze na 7. mjestu na tabeli s 11 osvojenih bodova. Igraju veoma promjenljivo i na njihova 3 posljednja meča u prosjeku pada čak 5 golova. Randers je na istom učinku i zahvaljujući boljoj gol razlici nalazi se iznad Nordsjællanda. Imali su katastrofalnu seriju loših rezultata, međutim, prekinuli su je u posljednjem kolu pobjedom na domaćem terenu protiv Aalborga (1:0). Randers zanimljivo nije slavio na posljednjih 8 susreta protiv ove ekipe, a mišljenja smo da će taj negativan niz nastaviti i večeras.

Naš prijedlog je kombinacija 1X&3-6 po kvoti 2.15 u Germania kladionici.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u Germania kladionici iznosi 9.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*