TIP DANA: Dinamo Minsk – Gomel: Nakon obaveza u Europi, Dinamo juri prema prvom mjestu!

U nedostatku bolje ponude za klađenje, ovog četvrtka smo za vas analizirali dvoboj bjeloruskog prvenstva u kojem će Dinamo iz Minska na svom stadionu ugostiti Gomel. Početak susreta između ove dvije ekipe zakazan je za 18 sati.

Dinamo: Primarni cilj je već ostvaren, a on se zove Konferencijska liga!

Dinamo Minsk spada među najtrofejnije bjeloruske klubove, a do sada je klub iz glavnog grada Bjelorusije osvojio osam naslova prvaka, uz napomenu da se to posljednji put dogodilo prošle sezone. Osim toga, Dinamo je tri puta osvajao i trofej namijenjen pobjedniku Kupa, ali se ipak čini da je do sada najveći uspjeh ovaj tim postigao 1982. godine, kada je osvojio naslov prvaka bivšeg Sovjetskog Saveza, u zaista jakoj konkurenciji.

Kao što smo već spomenuli, prošlu sezonu je klub iz glavnog grada Bjelorusije završio na prvom mjestu na tablici uz čak sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Neman. Iskreno, činilo se da pitanje prvaka ove zemlje ni u jednom trenutku nije bilo previše dovedeno u pitanje, pa je tako Dinamo na najbolji mogući način iskoristio prošlosezonsku krizu BATE Borisova, ali i drakonsku kaznu Soligorska.

Naslov prvaka donio je Dinamu iz Minska plasman u kvalifikacije za najprestižnije europsko klupsko natjecanje, iako je krajnji cilj bjeloruskog predstavnika bio plasman u treće po kvaliteti europsko klupsko natjecanje – Konferencijsku ligu.

Prvo je ova ekipa u kvalifikacijama za elitno klupsko natjecanje uspjela eliminirati Pjunik, ali je ispala od Ludogoreca u drugom kolu, pa je nastavila svoj put u kvalifikacijama za Europsku ligu, gdje je uspjela eliminirati Lincoln u trećem kolu, što je značilo plasman u play-off za ulazak u Europsku ligu, ali i direktan plasman u Konferencijsku ligu, što je, kao što smo već spomenuli, bio primarni cilj. U play-offu je Dinamo tijesno poražen od Anderlechta, i to u oba susreta, ali to igračima ovog tima nije previše teško palo, jer će ove jeseni nastupati u trećem po kvaliteti klupskom natjecanju, čime je Dinamo osvjetlao obraz i za Bjelorusiju, koja dugo nije imala predstavnika u Europi.

Tijekom kvalifikacija za Europu, aktualni prvak Bjelorusije pauzirao je u prvenstvu, pa se trenutno ova ekipa nalazi na trećem mjestu na tablici, uz osam bodova zaostatka za prvoplasiranim Nemanom, koji ima čak četiri utakmice više, pa nema sumnje da će Dinamo uskoro krenuti u napad na to prvo mjesto.

Ova ekipa je nanizala pet pobjeda u prvenstvu, iako raspored nije bio nimalo lagan, a u prošlom kolu je tim iz Minska slavio na svom stadionu protiv Bresta, rezultatom 1:0.

Gomel: Koji su krajnji dometi Gomela?

Gomel je osnovan 1959. godine, a najveći uspjeh ovaj klub ostvario je 2003. godine kada je osvojio naslov prvaka Bjelorusije. Tada je ovaj klub imao čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani BATE Borisov, koji je tih godina dominirao bjeloruskim nogometom.

Osim toga, moramo spomenuti i tri trofeja u Kupu, uz napomenu da se posljednji put to dogodilo prije dvije godine, kada je Gomel u velikom finalu bio bolji od BATE Borisova, a taj susret završen je rezultatom 2:1. Na sve to treba dodati još jedan trofej, onaj iz Superkupa Bjelorusije, iz 2012. godine, kada je ova ekipa također savladala tim iz Borisova, ovog puta sa 2:0.

Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, ova simpatična ekipa završila je na šestom mjestu na tablici, i nažalost nije uspjela osigurati mjesto koje vodi u kvalifikacije za neko od europskih natjecanja. Ipak, najvažnije je bilo da opstanak nije bio doveden u pitanje ni u jednom trenutku, a to će i ovog puta biti primarni cilj Gomela.

Do sada su igrači Andreja Haravcova odigrali devetnaest utakmica u elitnom rangu bjeloruskog nogometa i ostvarili sedam pobjeda, isto toliko remija i pet poraza, što ih trenutno smješta u sredinu tablice, preciznije na osmu poziciju.

Općenito, bivši prvak Bjelorusije igra vrlo dobro u posljednje vrijeme, pa je tako ova ekipa u zadnjih pet utakmica u prvenstvu ostvarila tri pobjede, jedan remi i jedan poraz.

U prošlom kolu Gomel je slavio na svom stadionu protiv dvanaestoplasiranog Smorgona, a taj dvoboj završio je rezultatom 2:1. Prije toga, ova simpatična ekipa slavila je i protiv BATE Borisova, koji je, sudeći prema svemu što ste dosad pročitali, redovna mušterija Gomela.

Kada je riječ o igrama na strani, igrači Andreja Haravcova odigrali su devet utakmica u gostima i doživjeli samo jedan poraz, uz tri pobjede i čak pet remija. Međutim, veliko je pitanje koliko ova ekipa može napraviti na gostovanju kod Dinama, koji igra fenomenalno u posljednje vrijeme.

Posljednji međusobni susret ove dvije ekipe odigran je sredinom travnja ove godine, kada je Gomel bio domaćin, a taj dvoboj završio je pobjedom gostiju rezultatom 0:1.

Naš prijedlog

Sigurno je da je Dinamo Minsk apsolutni favorit u ovom dvoboju, pa vam bez puno razmišljanja savjetujemo da isprobate Dinamo Minsk će pobijediti na utakmici koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.30.

Također, ovaj dvoboj bi, po našem mišljenju, trebao donijeti dosta pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da svoj fokus usmjerite na igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 3.05.

Za kraj, sigurno je da će domaćin od prve minute silovito krenuti prema golu Gomela, pa je možda idealna prognoza za ovaj dvoboj prelaz Dinamo Minsk će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, uz kvotu 1.80 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*