TIP DANA: Slovenija – Austrija: Sudar dva najugodnija iznenađenja na Euru na početku Lige nacija!

Tip Dana na kladjenje.hr

Slovenija će u okviru 1. kola grupne faze Lige nacija, skupine B, ugostiti ekipu Austrije. I jedni i drugi su ostavili sjajan dojam na Europskom prvenstvu, a natjecanje su okončali u osmini finala. Utakmica u Ljubljani je na rasporedu u 20 sati i 45 minuta.

Slovenija: Mogu biti konkurentni u ovoj skupini!

Slovenija je uspjela, zahvaljujući besprijekornoj obrani, izboriti plasman u osminu finala, a potom natjerati Portugal da strahuje sve do penal-ruleta, te je s pravom ponijela epitet jednog od najugodnijih iznenađenja turnira. Izabranici Matjaža Keka stigli su do predvorja četvrtfinala bez pobjede (ali i bez poraza), međutim sjajni Diogo Costa okončao im je san besprijekornim učinkom prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Sumirajući cijeli put Slovenije, među igračima koji se ističu u prvi plan je upravo Vanja Drkušić, stoper koji je uspio gotovo potpuno neutralizirati Rasmusa Højlunda, Aleksandra Mitrovića, Harryja Kanea i Cristiana Ronalda. Novi defenzivac Crvene zvezde i bivši igrač Sočija uspio je prijetnje trojice napadača, koji pripadaju samom vrhu završenog prvenstva, ali i svjetskog nogometa općenito, svesti na minimum, a jedina mrlja ostao je jedanaesterac koji je skrivio nad najvećom zvijezdom Portugala.

Prošlog ljeta, Crvena zvezda učinila je sve kako bi realizirala transfer, međutim čvrst stav ruskog kluba i fiksna odšteta od 3.000.000 eura pokazali su se kao nepremostiva prepreka. Sam je defenzivac izjavio nakon završetka tadašnjeg ljetnog prijelaznog roka da je bio razočaran činjenicom da nije dobio zeleno svjetlo za prelazak u Beograd ili Nantes, koji je bio konkurent crveno-bijelima za potpis, no okolnosti su se značajno promijenile u protekloj godini.

Pred Slovenijom je sada novi zadatak, i to u Ligi nacija, u konkurenciji s reprezentacijama Austrije, Norveške i Kazahstana. Sigurno je da se izabranici Matjaža Keka imaju čemu nadati među ovim timovima, a upravo će ovaj meč na početku uvelike trasirati njihov daljnji put u ovom natjecanju.

Austrija: Rangnick je preporodio ovaj tim!

Austrijanci su bili favoriti na papiru protiv Turske u osmini finala i činilo se da izabranici Ralfa Rangnicka imaju otvoren put do završnice natjecanja. Međutim, u Leipzigu se tog 2. srpnja dogodila mala senzacija, i Turska je prošla dalje.

Već u 57. sekundi igre, nakon udarca iz kuta, primili su Austrijanci, iz njihove perspektive, najraniji gol još od 1965. godine. Već tada je bilo jasno da će teško prekinuti neslavnu tradiciju koja kaže da nisu pobijedili u utakmici nokaut faze velikih natjecanja od Svjetskog prvenstva u Švicarskoj 1954. godine. Nesnalaženje Baumgartnera, Poscha i golmana Penzla pred gol linijom iskoristio je Demiral i poslao loptu u mrežu.

Veći dio prvog poluvremena Turska je bila agilnija, češće je agresivno napadala protivnički gol, ali to nije uspjela pretvoriti u veći broj prijetnji (svega tri udarca u prvom dijelu). No, ni Austrijanci, s Baumgartnerovom lošom reakcijom pred turskom gol linijom i volejem na kraju prvog dijela, nisu bili pretjerano opasni i nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola za 45 minuta.

Posebno su te večeri navijači Austrije bili razočarani igrom Marka Arnautovića. Čovjek s kapitenskom trakom bio je jedan od najslabijih pojedinaca na terenu. Nedovoljno brze reakcije, sa ili bez lopte, pokušao je kompenzirati golom u 51. minuti. Posch mu je proigrao loptu, napadač Intera se našao u ziceru, ali nije uspio savladati Gunoka. Umjesto da tada na semaforu stoji izjednačenje uz ime Austrije, nepunih desetak minuta kasnije, Rangnickova ekipa još jednom je nastradala – iz kornera. Ovoga puta još čišće, bez ikakvog otpora. Neometano je kroz zračni prostor proletio Demiral i postao tek treći branič u povijesti europskih prvenstava koji je postigao dva gola na jednoj utakmici.

Još jednom se pokazalo da statistika u nogometu može otkriti sve, a ne reći ništa. Austrija je imala 21 udarac prema turskom golu, a izgubila je 2:1 i ispala s Europskog prvenstva. Selektor Ralf Rangnick je nakon utakmice pred novinarima uporno ponavljao da ne može vjerovati da njegov tim ide kući.

Ponosan je selektor Austrije na to kako je njegov tim izgledao na Europskom prvenstvu, i sada će pokušati kroz Ligu nacija što bolje pripremiti ekipu za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, na kojem Austrijanci nisu igrali već dugo.

Naš prijedlog

Austrija kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 2.20 u Germania kladionici. Pobjeda Slovenije plaća se kvotom 3.85, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.50.

Ovdje od početka treba očekivati tvrd meč u kojem će obje ekipe oprezno ući u utakmicu, pa vam shodno tome predlažemo da pokušate s igrom Slovenija neće izgubiti u prvom poluvremenu i na utakmici po kvoti 1.87 u Germania kladionici. Također, ne očekujemo veliki broj golova na meču; Slovenija se pokazala kao vrlo defanzivno čvrsta ekipa i mislimo da će utakmicu uvesti u svoj ritam igre. Naš prijedlog je da pokušate s igrom zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 po kvoti 1.72, dok za vas koji jurite nešto veće kvote, predlažemo da pokušate s igrom utakmica će završiti neriješeno po kvoti 3.50, također u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*