Tiket dana (Utorak, 03.09.2024)

U naredna dva dana će samo najuporniji svraćati u kladionicu, ali se često ispostavi da su takvi dani najpovoljniji za kladioce. Evo našeg prijedloga uz napomenu da su kvote važile u trenutku sastavljanja tiketa.

Kidderminster – Chester – Kidderminster će pobijediti na utakmici @ 1.90 u Germania

Pošto drugih utakmica nema, na meniju su nam engleske šeste lige. Igra se i na sjeveru i na jugu, a opredijelili smo se za mečeve sa sjeverne strane Otoka. Prošlogodišnji petoligaš, ekipa Kidderminstera, za sada dobro gura i jedan je od favorita za povratak u Nacionalnu ligu. Ostvarili su četiri pobjede i dva poraza u dosada odigranih šest utakmica, i to je, pred ovo vanredno kolo, dovoljno za 4. poziciju. Njihove ambicije su da napadnu prvo mjesto, jedino koje vodi direktno u viši rang, dok naredna dva čekaju plej-of, a u doigravanje će i timovi od 4. do 7. mjesta. Kidderminster za sada ima stopostotan učinak na svom terenu, tri puta su igrali pred svojim navijačima i sva tri puta su pobijedili uz 8 datih i nijedan primljeni gol. Ipak, u prošlom kolu su igrali veliki derbi sa Scunthorpeom na strani i izgubili sa 2:0. Chester je već dugo u petoj ligi, a sada ima solidnih 10 bodova iz 6 utakmica. I oni se nadaju makar plej-ofu iz kojeg bi mogli doći do mjesta u Nacionalnoj ligi. Kidderminster i Chester nisu se sastajali prošle sezone, a prije dvije, kada su igrali posljednji put, Chester je završio kao treći, a Kidderminster kao šesti, no ipak su ovi drugi ušli u viši rang.

Za Kidderminster će pobijediti na utakmici kvota je 1.90 u kladionici Germania.

Curzon – Scunthorpe – Scunthorpe će pobijediti na utakmici @ 1.90 u Germania

Pad Scunthorpea nikako da se zaustavi. Tim koji je nedavno bio u četvrtoj ligi sada je zaglavljen u šestoj, a prošle sezone, iako su završili kao drugi, nisu uspjeli u baražu da se vrate u petu ligu. Jedan od glavnih “krivaca” za njihov neuspjeh možda je i tim Curzon Ashtona koji ih je oba puta pobijedio u ligaškom dijelu, i to oba puta minimalnim rezultatom. Sada je Scunthorpe krenuo žestoko; nakon 6 odigranih utakmica nalaze se na vrhu tabele i imaju 5 pobjeda i samo jedan remi. U prošlom kolu su na svom terenu pobijedili Kidderminster u jednom od derbija, a svakako su favoriti i na gostovanju Curzon Ashtonu. Domaćin nije imao značajnijih rezultata u šezdesetak godina postojanja, ali su ove sezone sjajno započeli i nalaze se na drugoj poziciji, odmah ispod svog današnjeg rivala. Na svom terenu nisu izgubili, imaju dvije pobjede i remi, a ni mreža im se još nije zatresla. U duelima ove dvije ekipe pala su ukupno dva gola na dva jedina meča koja su odigrali, a sumnjamo da će i sada biti mnogo golova. Naš prijedlog je dupla šansa na goste uz mali broj golova.

Za Scunthorpe će pobijediti na utakmici kvota je 1.90 u kladionici Germania.

Chindia – Afumati – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 2.45 u Germania

Domaći tim iz rumunjskog grada Târgoviștea bio je tek 14. u drugoj ligi prošle sezone. Sada je Chindia ponovo u donjem delu tabele, s tim da imaju meč manje od većeg dela lige. U četiri odigrane utakmice imaju dve pobjede i dva poraza. Oba trijumfa ostvarena su na domaćem terenu i to je njihov najveći adut pred duel s novajlijom u ligi, ekipom Afumati. Gosti su mlad klub koji još nije napunio ni tri desetljeća. Gradić Afumati se nalazi na krajnjem jugu Rumunjske, gotovo na granici s Bugarskom. Târgoviște je više u središnjem delu Rumunjske u pokrajini Vlaška, ali je razdaljina do Afumatija vrlo mala i ovo je, u neku ruku, komšijski derbi. Gosti su također sakupili 6 bodova, ali oni su odigrali samo tri meča do sada. Izgubili su samo od Miovenija, ali su zato prošli u završnicu domaćeg kupa pošto su u kvalifikacijama eliminisali prvoligaša Gloriju iz Buzăua. Afumati je uglavnom igrao na svom terenu, a jedino su gostovali Concordiji, koju su pobijedili sa 4:2 na premijeri u novom rangu.

Čini nam se da možemo očekivati golove i predlažemo oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 sa kvotom 2.45 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za Utorak u kladionica Germania iznosi 8.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*