TIP DANA: Galatasaray – Young Boys: Galatasarayu visi plasman u Ligu prvaka!

Tip Dana na kladjenje.hr

Utorak nam donosi nekoliko veoma interesantnih utakmica širom Europe, a osim vanrednog kola španjolske La Lige i talijanske Serije B, dojam je da će u centru pažnje biti uzvratni mečevi play-offa kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka.

Ovog puta smo za vas analizirali utakmicu između Galatasaraya i Young Boysa, uz napomenu da je u prvom susretu, koji je prije šest dana odigran u Bernu, švicarski predstavnik slavio s 3:2. Sigurno je da tim iz Istanbula očekuje vrlo težak zadatak, ali i Young Boyse čeka paklena atmosfera, pa je velika vjerojatnost da ćemo prisustvovati vrhunskom meču.

Početak susreta između Galatasaraya i Young Boysa zakazan je za 21h, kada će, između ostalog, početi i preostala dva meča play-offa.

Galatasaray: Niko ni ne razmišlja o neuspjehu u kvalifikacijama!

Sigurno je da je primarni cilj Galate za ovaj dio sezone plasman u Ligu prvaka, a svakako je glavni cilj novi naslov prvaka Turske. Prošle sezone svjedočili smo nevjerojatnoj borbi između Galatasaraya i Fenerbahçea, a na kraju je Galata imala tri boda prednosti u odnosu na svog najvećeg rivala. To nije bio jedini udarac koji je tim iz Istanbula zadao svom rivalu, jer je tijekom ljeta aktualni prvak Turske upravo iz Fenera doveo Batshuayija, i to za nula eura, a da je to sjajna akvizicija pokazuje i činjenica da je belgijski reprezentativac do sada postigao čak tri gola.

Općenito, ova sezona nije započela na najbolji način za turskog velikana, jer je doživio katastrofalan poraz u finalu Superkupa, i to od Beşiktaşa, a taj meč je završio s uvjerljivih 5:0. Na početku turskog prvenstva, tim iz Istanbula također je imao dosta problema, pa je na svom terenu aktualni prvak zemlje pobijedio Hatayspor, iako je domaćin do 80. minute gubio 0:1. Tada je stupio na scenu Icardi, koji je postigao pogodak s bijele točke, a potom i spomenuti Batshuayi, koji je u devedesetoj minuti donio pobjedu Galati.

U drugom kolu, izabranici Okana Buruka slavili su na teškom gostovanju kod Konyaspora, a susret je završen pobjedom gostiju od 1:2, uz napomenu da je domaća ekipa pružila vrlo dobar otpor favoriziranom timu iz Istanbula, ali je nedostajalo malo koncentracije u realizaciji.

Ako se osvrnemo na trenutnu tablicu turskog prvenstva, o kojoj je, ruku na srce, još uvijek rano pričati, Galatasaray se trenutno nalazi na četvrtom mjestu s osvojenih šest bodova, uz napomenu da je preskočio prošlo kolo prvenstva zbog obaveza u Ligi prvaka.

Što se tiče najkvalitetnijeg europskog klupskog natjecanja, ovaj tim je u prvom meču play-offa doživio poraz na gostovanju kod Young Boysa, gdje je bilo 3:2, a sveukupni dojam je da turski predstavnik može biti i zadovoljan ovim rezultatom.

Naime, Young Boys je vodio s 2:0 na poluvremenu, ali treba reći da su i tada gosti propustili nekoliko vrlo izglednih prilika za pogodak. Ipak, u drugom dijelu igre Galata je iskoristila svoje šanse i izjednačila na 2:2, no Bardakçı je nesmotrenom reakcijom dobio drugi žuti karton i napravio penal, koji je u pogodak pretvorio Ugrinić za konačnih 3:2. Ipak, s obzirom na razvoj događaja u Bernu, Galata je dobro prošla.

Okan Buruk za ovaj uzvratni meč u Istanbulu neće moći računati na spomenutog Bardakçija, kao ni na Sancheza, što će svakako biti veliki hendikep za turskog predstavnika.

Young Boys: Mogu li ‘mladi momci’ odoljeti moćnoj Galati?

Young Boys spada među najtrofejnije švicarske klubove, s obzirom na to da je ova ekipa do sada osvojila čak sedamnaest naslova prvaka Švicarske. To je bio slučaj i prošle sezone, kada su došli do naslova prvaka s dvanaest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lugano, pa je pitanje prvaka praktički bilo riješeno unaprijed.

Naravno, treba spomenuti i da je Young Boys do sada osam puta osvajao švicarski Kup, a što se tiče europskih uspjeha, vrijedi napomenuti polufinale Lige prvaka 1959. godine, kada su ispali od francuskog Reimsa.

Spomenuli smo već da je Young Boys prošle sezone bez većih problema osvojio naslov prvaka Švicarske, međutim, malo tko je mogao pretpostaviti da će jedan od najtrofejnijih klubova ove zemlje imati ovakve probleme na početku nove sezone Superlige. Naime, u ovom trenutku aktualni prvak nalazi se na katastrofalnom posljednjem mjestu na tablici s osvojena samo dva boda, a poražavajuća je činjenica da nakon pet odigranih kola još uvijek nemaju pobjedu.

Do sada su izabranici Patrika Rahmena doživjeli tri poraza u prva tri kola, nakon čega su uspjeli upisati dva remija, čime su donekle popravili dojam, ali je on i dalje prilično loš. U posljednjem susretu koji su odigrali u švicarskoj Superligi, prije gotovo 20 dana, remizirali su u gostima protiv Yverdon-Sporta, rezultatom 2:2, uz opći dojam da je Young Boys bio bolji protivnik u tom susretu.

Dobra vijest je da su nakon toga u švicarskom Kupu deklasirali malo poznati Princ-Nendaz s nevjerojatnih 10:0. Očigledno je ta pobjeda puno značila Rahmenovim igračima u smislu samopouzdanja, što se odrazilo i na sjajnu igru u prvom meču play-offa za ulazak u Ligu prvaka protiv Galatasaraya, kojeg su pobijedili s 3:2.

Ipak, ostaje žal jer je švicarski predstavnik u jednom trenutku imao dva gola prednosti, ali nije bilo realno očekivati da vjerojatno glavni favorit kvalifikacija za elitno klupsko natjecanje neće postići niti jedan pogodak u Bernu. Što se tiče izostanaka, trener gostiju ovog puta neće moći računati na Janka i Konatea, dok je Lakomy pod znakom pitanja.

Naš prijedlog

Uprava Galatasaraya je sastavljala tim ne samo za plasman u elitno klupsko natjecanje, već i da napravi iskorak u njemu i konačno dođe do plasmana u narednu rundu. Young Boys je odigrao veoma dobro u prvom meču, međutim, ne treba zaboraviti koliko problema ova ekipa ima u švicarskom prvenstvu. Kada se sve sagleda, smatramo da je Galata veliki favorit u ovom revanšu pred svojim navijačima, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na Galatasaray će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.40.

Također, mišljenja smo da će turski predstavnik od prvog minuta krenuti ofanzivno kako bi što prije došao do prednosti, čime bi si olakšao posao u nastavku meča, pa vam hrabro predlažemo da okušate sreću s prelazom Galatasaray će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, koji kladionica Germania plaća s kvotom 1.83.

Za kraj, turskom predstavniku je potrebna pobjeda od dva gola razlike kako ne bi došlo do produžetaka, pa možda i najrealnija opcija za ovaj susret u Istanbulu je da će domaći tim postići dva ili više pogotka. Preporučujemo vam da se fokusirate na igru Galatasaray će postići najmanje 2 gola na utakmici, uz kvotu 1.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*