Najava i analiza: Premier liga, 2. kolo: Villa testira šampionske ambicije Topnika, novajlija na mukama na Etihadu, Karamele na White Hart Laneu.

Prvo kolo donijelo je uglavnom očekivane rezultate. Svi favoriti za visok plasman ostvarili su pobjede: City, Arsenal, Liverpool, United, Aston Villa… Vidjet ćemo mogu li tako nastaviti. Najmanje jedna od ovih ekipa neće imati maksimalan učinak nakon dva kola jer se na Villa Parku sastaju Aston Villa i Arsenal. Dvoboj u Birminghamu bit će u centru pažnje, ali će i svi ostali susreti biti izuzetno zanimljivi. Kvote koje su predložene bile su važeće u vrijeme sastavljanja najave.

Brighton – Man.Utd. – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.80 u Germania

Sudeći po prvom kolu, ali i utakmicama koje su igrali u pripremnom periodu, čini se da je prethodna sezona bila samo kratak predah kada su u pitanju visoki dometi nogometaša Brightona. Galebovi su tijekom ljeta bilježili samo pobjede, a u istom ritmu nastavili su i na gostovanju na Goodisonu. U jednom dosta turbulentnom meču slavili su uvjerljivom pobjedom od 3:0, iako rezultat nije najrealniji pokazatelj događanja na terenu. Svoje prilike, ali i poništene golove, imao je i domaćin, ali Brighton je bio i spretniji i sretniji tim. Bila je to prva službena pobjeda novog trenera Galebova, Fabiana Herzela. Mladi Nijemac zamijenio je De Zerbija, a prošlu sezonu proveo je u St. Pauliju. Pobjedu u prvom kolu ostvario je i Manchester United, ali puno teže. Sve do samog kraja meča Crveni vragovi su se mučili s Fulhamom na svom Old Traffordu, a tek u 85. minuti je novajlija Zirkzee pogodio mrežu Kolibara. U prošloj sezoni Brighton je slavio u Manchesteru, a United u Brightonu.

Naš prijedlog su golovi, a za oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 kvota je 1.80 u kladionici Germania.

Crystal Palace – West Ham – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 @ 3.40 u Germania

Nakon prvog kola ne mogu biti zadovoljni ni Orlovi ni Čekićari. Crystal Palace je odigrao solidan meč protiv Brentforda, ali je ipak ostao praznih ruku u malom gradskom derbiju. Kao i Crystal Palace, rezultatom 2:1 poražen je i West Ham, samo na svom terenu od Aston Ville. Mnogo se više očekivalo od Čekićara, koji su potrošili mnogo novca u prijelaznom roku, ali novom treneru Julenu Lopetegu trebat će još vremena da sve to uklopi u skladnu cjelinu. Oliver Glasner je duže u Palaceu, već pola godine, ali i Austrijancu je potrebno još vremena. Napravio je velike stvari s Eintrachtom, posljednjim klubom u kojem je radio prije dolaska u Palace. Ambicije West Hama su veće od onih Palacea, ali to nije nikakva garancija da će biti bolje plasirani na kraju. Na prethodne dvije utakmice ovih rivala na Selhurst Parku palo je po 7 golova, a na posljednje četiri ukupno 24.

Vjerujemo da nas goleada očekuje i sada, te predlažemo igru oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 s kvotom 3.40 u kladionici Germania.

Fulham – Leicester – Fulham će pobijediti na utakmici @ 1.80 u Germania

Fulham je bio prilično borben na Old Traffordu u drugom poluvremenu, bio je blizu vodstva, ali pao je tek pet minuta prije kraja kada je loptu u njihovu mrežu poslao Nizozemac Zirkzee. Mora se priznati da je golman Leno u nekoliko navrata, svojim sjajnim intervencijama, spasio Kolibare od primljenog gola. Uglavnom, Marco Silva ima razloga biti zadovoljan, ako ne već rezultatom. Priliku za popravak Fulham ima u duelu s povratnikom u elitu, ekipom Leicestera. Lisice su odigrale zanimljiv meč na premijeri s Tottenhamom na svom King Poweru i na kraju su mogli biti zadovoljni osvojenim bodom protiv jedne od najjačih premierligaških ekipa. Mnogo igrača je dolazilo i prolazilo kroz Leicester, a konstanta je jedino Jamie Vardy. Iskusni centarfor ponovno je pokazao kakav golgeterski instinkt ima te se upisao u strijelce već u prvom kolu. Njemu je svejedno zabija li golove u Championshipu ili Premier ligi. Trebat će malo vremena Lisicama da se ponovno u potpunosti priviknu na elitu, pa stoga vjerujemo u pobjedu Fulhama u ovom meču.

Za Fulham će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent 1.80.

Man.City – Ipswich – Man.City će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 @ 1.92 u Germania

Novo prvenstvo, ali stare navike trostrukog uzastopnog engleskog prvaka. City je igrao derbi na Stamford Bridgeu i bez puno nerviranja osvojio tri boda. Golovima Haalanda i Kovačića, Chelsea je ostavljen ad acta, a sada slijedi predstavljanje svojim navijačima u okršaju s novajlijom u ligi, momčadi Ipswicha. Od posljednjeg prvenstvenog dvoboja ove dvije ekipe prošlo je više od 23 godine, a razlika je od tada do danas samo rasla u korist Građana. Tractor Boysi imali su tu nesreću da u prva dva kola igraju s dvije najkvalitetnije ekipe lige, uz Arsenal, s Liverpoolom i Manchester Cityjem. Na svom Portman Roadu odolijevali su Redsima nekih sat vremena, ali su na kraju ipak doživjeli poraz. Razlika u kvaliteti vidjela se u drugom poluvremenu i čak je ovo bio podnošljiv poraz za Ipswich. Ništa bolje im se ne piše ni na Etihadu, i vjerujemo da je glavna želja momčadi trenera McKenne da se ne osramote protiv prvaka. Teško je pronaći igru koja donosi dobar koeficijent, a da uključuje pobjedu domaćina.

Prijedlog je jedinica uz dosta golova, a za Man.City će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 koeficijent u kladionici Germania iznosi 1.92.

Southampton – Nottingham – Southampton će pobijediti na utakmici @ 2.50 u Germania

Ne zna se kome je teže pao ishod utakmice prvog kola, povratniku Southamptonu ili Nottingham Forestu. Sveci su imali teško gostovanje na St. James’ Parku, otputovali su na sjever bez nekog rezultatskog imperativa, ali kada su domaći nakon samo pola sata igre ostali s igračem manje, skočila su i očekivanja Southamptona. Imali su sve na svojoj strani – posjed, broj udaraca, prilike – ali na kraju je presudio jedan gol, a ta lopta završila je u njihovoj mreži. Bodovi su ostali u Newcastleu, a Sveci će pokušati osvojiti svoje prve premierligaške bodove, nakon godinu i pol dana, u nekoj drugoj utakmici. Možda već u ovoj protiv Nottingham Foresta. Ni Šumari nisu zadovoljni ishodom svog meča s Bournemouthom; vodili su gotovo čitavu utakmicu i na kraju ostali bez dva boda zbog primljenog gola u 86. minuti. Southampton će imati veliku podršku na svom St. Mary’su i smatramo da bi to moglo presuditi u okršaju sa Šumarima iz Nottinghama.

Za Southampton će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva kvota 2.50.

Tottenham – Everton – Tottenham će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i oba tima će postići gol @ 1.70 u Germania

Spursi mogu biti samo djelomično zadovoljni utakmicom na King Poweru protiv Leicestera. Bili su dominantni protiv povratnika u elitu, ali to na kraju nisu okrunili pobjedom, a to je jedino važno. Imali su čak i prednost koju su stekli preko Pedra Pora, koji se, usput rečeno, ozlijedio na kraju, ali je Vardy poništio to vodstvo. Mogli su doći do trijumfa u posljednjoj sekundi nadoknade, ali ni tada nisu imali sreće. Na White Hart Lane dolazi Everton čiji loš start nije ništa novo. Skoro svake sezone Karamele krenu katastrofalno u novu sezonu i onda se muče tijekom prvenstva kako bi tek u završnici uspjeli osigurati opstanak. Momčad Seana Dychea je na svom Goodisonu poražena sa 3:0 od Brightona, ali treba biti iskren i reći da nisu zaslužili takav poraz, ako su uopće zaslužili izgubiti. Promašivali su prilike, poništavani su im golovi, a posljednjih tridesetak minuta igrali su bez isključenog Younga. I njima je meč drugog kola prilika da isprave loš start, ali im je protivnik jedan od najtežih mogućih. Dvoboji ovih rivala prošle su sezone bili vrlo uzbudljivi, a opet je uspješniji bio Tottenham koji je slavio na svom terenu i osvojio bod u Liverpoolu. Za ovaj meč predložili bismo igru koja uključuje dvostruku šansu na domaćina uz po gol na obje strane.

Za Tottenham će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i oba tima će postići gol kvota je 1.70 u kladionici Germania.

Aston Villa – Arsenal – Arsenal će pobijediti na utakmici @ 1.77 u Germania

Okršaj na Villa Parku u Birminghamu svakako je derbi ovog kola. Ne samo da se sastaju dva sudionika Lige prvaka, već i momčadi koje su u prvom kolu ostvarile pobjede i najavile visoke ambicije u ovoj sezoni. Aston Villa je imala teži zadatak, gostovali su u Londonu na Olimpijskom stadionu i svladali West Ham sa 2:1. Strijelci za momčad Unaija Emeryja bili su Onana i mladi Kolumbijac Durán. Topnici su, prema očekivanjima, dosta lako izašli na kraj s Wolverhamptonom, za koji se smatra da je jedan od slabijih timova ove sezone, iako je na kraju bilo “samo” 2:0. Vukove je načeo Havertz, a dokrajčio Bukayo Saka. Ako je neki tim “dužnik” Arsenala iz prošle sezone, onda je to Aston Villa. Ne samo da je momčad iz Birminghama dva puta pobijedila Topnike u prethodnoj sezoni, već su slavili u onom meču na Emiratesu koji je, na kraju, ispalo, odlučio prvaka. Želja Artetine momčadi je da se barem malo “osvete” Villi za taj poraz u Londonu sredinom travnja i mi vjerujemo u trijumf gostiju u ovom meču.

Za Arsenal će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent 1.77.

Bournemouth – Newcastle – Newcastle će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i oba tima će postići gol @ 2.05 u Germania

Sve je dobro ispalo na kraju utakmica prvog kola za Trešnjice i Svrake. Bournemouth je gubio u Nottinghamu, ali je 5 minuta prije kraja uspio postići gol i tako donijeti bod s gostovanja na City Groundu. Nije krenulo dobro ni za Newcastle u meču sa Southamptonom, rano su ostali s desetoricom, ali su i tako hendikepirani uspjeli doći do prve pobjede u sezoni. Gol odluke postigao je Joelinton pred kraj prvog poluvremena. Newcastle je uspio izdržati pritisak gostiju i sačuvati gol prednosti, čak i bez isključenog Fabiana Schära, koji neće biti u sastavu za dvoboj u Bournemouthu. Bit će nezgodno navijačima Bournemoutha da na svom Vitalityju ne vide u dresu njihovog kluba Dominica Solankea, nogometaša koji im je donosio toliko radosti u prethodnim sezonama. Trener Iraola morat će smisliti način kako nadoknaditi njegove golove i asistencije, dok će Solanke svoj put nastaviti u dresu Tottenhama. Gosti su blagi favoriti u Bournemouthu, ali to ne znači da Trešnjice nemaju čemu da se nadaju. Probajte igru koja uključuje dvostruku šansu na goste uz barem po jedan gol na obje strane.

Za Newcastle će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i oba tima će postići gol kvota je 2.05 u kladionici Germania.

Wolverhempton – Chelsea – Chelsea će pobijediti na utakmici @ 1.75 u Germania

Mnogo se više očekivalo od ponovno dobro pojačanog Chelseaja na ovosezonskoj premijeri. Iako je protivnik bio najteži mogući, trostruki uzastopni prvak Engleske, Manchester City, Chelsea je mogao biti ravnopravniji protivnik. Uostalom, prošle su sezone odigrali 4:4 s Cityjem na Stamford Bridgeu, i to u vrijeme kada su bili u lošoj formi. Morat će “vaditi fleke” u Wolverhamptonu protiv momčadi koja je u novu sezonu ušla sa slabijim sastavom i koja će se, gotovo sigurno, boriti za opstanak. Wolverhampton nije uspio iznenaditi Arsenal na Emiratesu, doživio je lagan poraz od 2:0, a na ruku im ne ide ni raspored koji im je donio dvoboje s dva jaka londonska kluba na početku. Enzo Maresca preuzeo je Chelsea i očekuje se da Plavci ponovno imaju onaj talijanski šmek, kao nekada u vrijeme Gianfranca Zole. S druge strane, Wolverhampton već godinama, još od Nuna Espirita Santa, igra na portugalski pogon, pa je to slučaj i sada kada je na klupi Gary O’Neil. Svakako da će sve osim trijumfa Chelseaja biti iznenađenje, pa se odlučujemo za dvojku.

Za Chelsea će pobijediti na utakmici kvota je 1.75 u kladionici Germania.

Liverpool – Brentford – Liverpool će pobijediti na utakmici i oba tima će postići gol @ 2.10 u Germania

Pobjedom je svoju misiju u Liverpoolu započeo trener Arne Slot, Nizozemac koji je stigao iz Feyenoorda kao zamjena za karizmatičnog Jürgena Kloppa. Neće mu biti lako raditi u velikoj sjeni koju je Nijemac ostavio na Anfieldu. Vjerujemo da nema navijača Liverpoola koji ne bi ostavio Kloppa na klupi do kraja karijere, ali je možda tako i bilo, Klopp je, između redova, i najavio da mu je dosta nogometa. Kreće nova era Redsa, u kojoj i Mo Salah ima kratku kosu, ali igra je i dalje slična – brzi kontranapadi koji su presudili i Ipswichu prije sedam dana. Iako golova nije bilo u prvom poluvremenu, u Liverpoolu nisu paničili i lako su postigli dva u nastavku, a mogli su barem još toliko. Vidjet ćemo kako će Kop pozdraviti Slota, a pobjeda nad Brentfordom je obaveza za Liverpool. Pčelice su slavile u dvoboju s Palaceom golovima Mbeuma i Wisse, a vidjet ćemo hoće li trener Thomas Frank vratiti u tim engleskog reprezentativca i najboljeg strijelca Brentforda, Ivana Toneyja. Brentford bi mogao postići neki gol na Anfieldu, ali je pobjeda Liverpoola prvi izbor.

Za kombinaciju Liverpool će pobijediti na utakmici i oba tima će postići gol kvota je 2.10 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*