Najava i analiza: La Liga, 2. kolo: Barsa dočekuje Bilbao, bit će uzbudljivo i na Wanda Metropolitanu, lak posao za Real!

Prvo kolo španjolske La Lige donijelo nam je dosta uzbuđenja, a veoma je zanimljivo da već u prvom kolu Real Madrid i njegov gradski rival Atlético nisu uspjeli pobijediti svoje protivnike. Barça je u derbiju kola bila bolja od Valencije u gostima, međutim, Katalonce već u ovom kolu očekuje još jedan najavljen veoma težak meč jer će na svom stadionu ugostiti Athletic Bilbao.

Aktualni prvak Španjolske, ekipa Real Madrida, ne bi smjela imati previše problema na svom stadionu protiv Valladolida, dok se posljednja utakmica kola igra na Wanda Metropolitanu, gdje će snage odmjeriti Atlético Madrid i Girona, inače trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz prošle sezone. Od ostalih dvoboja, posebno treba istaknuti meč u Andaluziji, gdje će Sevilla ugostiti Villarreal, što će biti susret dviju momčadi koje su ne tako davno osvojile Europsku ligu, i sigurno je da će i tu biti dosta uzbuđenja.

Naravno, još je rano pričati o tablici, budući da je odigrano samo jedno kolo, uz napomenu da u prvom kolu nitko nije uspio pobijediti s više od jednog gola razlike, što je jedan od pokazatelja da španjolsko nogometno prvenstvo već dugo nije bilo ovako kvalitetno, ali i izjednačeno. Za kraj, podsjetnik da su sve kvote bile aktualne u trenutku pisanja ovog teksta, te da su iste podložne promjenama.

Celta – Valencia – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.87 u Germania

Premijerni meč drugog kola elitnog ranga španjolskog nogometa igra se u Galiciji, gdje će nogometaši Celte ugostiti Valenciju. Celta je u prvom kolu slavila na svom stadionu protiv Alavesa, i to nakon preokreta, budući da su gosti prvo poluvrijeme riješili u svoju korist, da bi domaćin zaigrao znatno bolje u nastavku i stigao do sva tri boda, a čovjek odluke je, pogađate, bio legendarni Iago Aspas, koji je postigao pogodak u 84. minuti susreta, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama.

I Valencia je u prvom kolu odigrala jedan dosta dobar meč, ali su na žalost popularni “šišmiši” poraženi na svom stadionu od Barcelone. Tim s Mestalle je prvi stigao do vodstva u finišu prvog dijela igre, međutim, Barca je ekspresno izjednačila, a zatim u drugom dijelu igre potvrdila sva tri boda, uz konstataciju da je mogla na tom duelu postići i još neki pogodak. Celta je blagi favorit u ovom susretu, međutim, djeluje da je dosta realnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, pa vam savjetujemo da probate s igrom oba tima će postići gol na utakmici koju kladionica Germania plaća sa sjajnom kvotom 1.87.

Sevilla – Villarreal – Sevilla će pobijediti na utakmici @ 2.50 u Germania

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola igra se na Ramón Sánchez Pizjuánu, gdje će Sevilla ugostiti Villarreal. Prije svega, treba reći da su oba tima ne tako davno uspjela doći do trofeja u drugom po kvaliteti klupskom natjecanju – Europskoj ligi, međutim, ni jedni ni drugi se nisu proslavili prošle sezone. U prvom kolu španjolskog prvenstva, Andalužani su remizirali na gostovanju kod Las Palmasa, u jednom susretu koji nam je donio čak četiri pogotka, jer je na kraju bilo 2:2, što je i najrealnije, iako je susret mogao otići na jednu ili drugu stranu.

Što se tiče Villarreala, tim s La Ceramice je u prvom kolu odigrao sjajan meč na svom stadionu protiv Atlético Madrida, a taj duel je završen rezultatom 2:2. Dva puta je “Žuta podmornica” vodila, ali su Jorgandžije uspjele da se vrate u igru, i na kraju je podjela bodova svakako bila najpravednija. Sevilla ove sezone želi da se uključi u borbu za plasman u Ligu prvaka, a ako je tako, Berberini ne smiju gubiti na svom terenu, zbog čega vam najviše i savjetujemo da odigrate jedinicu, uz kvotu 2.35 u kladionici Germania.

Osasuna – Mallorca – Osasuna će pobijediti na utakmici @ 2.50 u Germania

Otkako se vratila u elitu, Osasuna iz sezone u sezonu nema nikakvih problema s opstankom, a pretprošle sezone klub iz Pamplone izborio je čak i kvalifikacije za Konferencijsku ligu, gdje je, nažalost, španjolski predstavnik eliminiran od Club Bruggea. I ovog puta se očekuje da Osasuna bude konkurentna u borbi za europska natjecanja, iako je realnije da ovaj tim završi na kraju u sredini tablice, što se nekoliko godina zaredom i događa. U prvom kolu tim iz Pamplone remizirao je na svom terenu protiv novajlije Leganésa, a taj meč završen je rezultatom 1:1.

S druge strane, Mallorca je u prošlom kolu donijela najveće iznenađenje, pošto je ova ekipa na svom stadionu uspjela odoljeti mašineriji iz Madrida, jer je taj susret s Realom završen rezultatom 1:1. Kraljevski klub rano je došao do prednosti, međutim, nogometaši Mallorce igrali su veoma hrabro i na kraju potpuno zasluženo stigli do zlata vrijednog boda. Općenito, Osasuna posljednjih sezona igra na vrhunskom nivou na domaćem terenu, i to je jedan od glavnih razloga zašto vam savjetujemo da ovdje odigrate Osasuna će pobijediti na utakmici uz kvotu 2.50 u kladionici Germania.

Barcelona – Ath. Bilbao – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.70 u Germania

Jedan od dva derbija kola igra se na Camp Nou, gdje će nogometaši Barcelone ugostiti Athletic Bilbao. Barca je tijekom ljeta odradila veliki posao dovođenjem sjajnog Olma, a uz to je sačuvana okosnica tima iz prošle sezone, uz napomenu da će Gündogan po svemu sudeći napustiti Barcelonu u smiraj prijelaznog roka. Bilo kako bilo, izabranici Hansija Flicka su u prvom kolu slavili na jednom od najtežih gostovanja u ligi, kod Valencije, a taj susret pripao je gostima rezultatom 1:2. Čovjek odluke bio je Lewandowski, koji je pogodio u finišu prvog, ali i na početku drugog poluvremena, te odmah na startu istaknuo kandidaturu za prvog strijelca španjolskog prvenstva.

Athletic Bilbao je u prvom kolu pomalo neočekivano samo remizirao na svom stadionu protiv Getafea, a taj meč završio je rezultatom 1:1, uz napomenu da je domaćin propustio nekoliko nevjerojatnih prilika za postizanje drugog pogotka. Primarni cilj tima iz Baskije ovog puta bit će plasman u Ligu prvaka, međutim, veliko je pitanje što će se dogoditi do kraja prijelaznog roka, jer za nekoliko igrača tima iz Baskije vlada ogromno interesovanje. Barcelona je svakako favorit, a nema nikakvog razloga da nam ovaj susret u Kataloniji ne donese mnogo pogodaka, pa savjetujemo igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz kvotu 1.70 u kladionici Germania.

Espanyol – Real Sociedad – Real Sociedad će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno @ 1.26 u Germania

Espanyolov primarni cilj bit će opstanak u elitnom rangu španjolskog nogometa, a na prvi pogled djeluje da će se Katalonci za to morati dobro potruditi. U prvom kolu prvenstva ova ekipa je doživjela poraz na gostovanju kod Valladolida, a taj duel je završen minimalnom pobjedom domaćina. Real Sociedad na papiru izgleda dosta slabije nego što je to bio slučaj u nekoliko prethodnih sezona, pa je opći utisak da timu iz San Sebastiana predstoji ozbiljna borba za plasman u europska natjecanja, iako iz kluba ponovo ističu da je primarni cilj Liga prvaka, mada je veliko pitanje koliko je to u ovom trenutku realno.

U prvom kolu novog izdanja španjolske La Lige, ova ekipa je neočekivano poražena na svom stadionu od Rayo Vallecana, rezultatom 1:2, a gosti su do trijumfa došli dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, budući da je Zubimendi u osmoj minuti sudačke nadoknade postigao počasni gol za domaćina.
Ipak, unatoč svim tim nedaćama, smatramo da gosti neće doživjeti poraz u ovom meču, pa vam predlažemo da se oprobate s Real Sociedad će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, uz kvotu 1.26 u kladionici Germania.

Getafe – Rayo Vallecano – Getafe će pobijediti na utakmici @ 2.50 u Germania

Godinama unazad Getafe uspijeva sačuvati prvoligaški status, i to prije svega zbog konstantno dobrih partija na domaćem terenu. U prvom kolu novog izdanja španjolskog prvenstva, tim iz predgrađa Madrida remizirao je na vrlo teškom gostovanju kod Athletic Bilbaa, a taj meč u Baskiji završen je rezultatom 1:1. Ako se po jutru dan poznaje, Getafe bi se čak mogao umiješati u borbu za Europu, naravno pod uvjetom da bude konstantan u gostima.

U goste im ovog puta stiže Rayo Vallecano, čiji primarni cilj sigurno će biti opstanak u društvu najboljih, i općenito, to ne bi smio biti problem za tim iz Vallecase. U prvom kolu prvenstva ova simpatična ekipa je mimo svih očekivanja slavila na gostovanju kod favoriziranog Real Sociedada, a taj meč završen je rezultatom 1:2. Čini se zaista da bi bilo previše kada bi Rayo i na drugom vezanom meču u gostima došao do sva tri boda, a ako uzmemo u obzir kako Getafe igra na domaćem terenu, najrealnije je da se oprobate s jedinicom uz kvotu 2.50 u kladionici Germania.

Real Madrid – Valladolid – Zbroj golova u prvom poluvremenu će biti najmanje 2 @ 2.00 u Germania

Real Madrid bez ikakve sumnje slovi za glavnog kandidata za novi naslov prvaka Španjolske, budući da je ova ekipa odradila sjajan prijelazni rok, a prednjači dolazak Mbappéa. U međuvremenu su izabranici Carla Ancelottija već osvojili prvi trofej u sezoni, i to Superkup Europe nakon laganog trijumfa nad nimalo naivnom ekipom Atalante. Međutim, u prvom kolu elitnog ranga španjolskog nogometa, Real Madrid je samo remizirao na gostovanju kod Mallorce, a taj duel završen je rezultatom 1:1, što je malo tko mogao predvidjeti. Ipak, u klubu su svi mirni, budući da ima još dosta vremena da se stvari promijene, a inače nije rijetkost da Real ne bude na najboljem nivou u prvom kolu prvenstva.

Valladolid nema što izgubiti na najtežem gostovanju u Španjolskoj, a u prvom kolu ova ekipa ostvarila je vrlo važan trijumf na svom stadionu protiv Espanyola. Taj duel završen je minimalnom pobjedom domaćina, a čovjek odluke bio je Moro, sredinom prvog dijela igre. Kao što smo već rekli, gosti dolaze da se nadigravaju s aktualnim prvakom Europe, pa ovdje prije svega treba očekivati dosta pogodaka, posebno u prvom dijelu igre. Stoga je topla preporuka igra zbroj golova u prvom poluvremenu će biti najmanje 2, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 2.00.

Leganes – Las Palmas – Oba tima će postići gol na utakmici @ 2.20 u Germania

Leganés je prošle sezone igrao vrlo dobro, a kruna tih partija bio je povratak u najkvalitetniji rang španjolskog nogometa. Naravno, ne treba se zavaravati, već reći da će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, kako bi ova simpatična ekipa izbjegla ekspresnu selidbu u Segundu. U prvom kolu ovogodišnjeg izdanja La Lige, povratnik u društvo najboljih remizirao je na vrlo teškom gostovanju kod Osasune, a taj susret u Pamploni završen je rezultatom 1:1, uz konstataciju da su gosti odigrali jedan vrlo dobar meč.

S druge strane, Las Palmas je u prvom kolu odigrao sjajan meč protiv Seville na Kanarskim otocima, koji je na kraju završen rezultatom 2:2. Time je ova ekipa još jednom pokazala da se nitko protiv nje na domaćem terenu neće naigrati, ali su daleko veći problem partije u gostima. Ipak, na prvi pogled djeluje da protiv Leganésa u gostima itekako može da se igra. Zbog svega toga, nekako je najrealnije da ovdje i jedna i druga ekipa postigne barem po jedan pogodak, pa je topla preporuka igra oba tima će postići gol na utakmici uz kvotu 2.20 u kladionici Germania.

Alaves – Betis – Betis će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno @ 1.55 u Germania

Naravno, ne treba biti previše mudar da bi se konstatiralo kako će primarni cilj Alavésa u novom izdanju španjolskog prvenstva biti opstanak u društvu najboljih, i na prvi pogled treba reći da to sigurno neće biti nimalo lak zadatak. U prvom kolu je tim iz Baskije doživio poraz na gostovanju kod Celte, a taj duel završen je rezultatom 2:1. Dobro je otvorila gostujuća ekipa ovaj duel, budući da je u ranoj fazi meča došla do prednosti, međutim, Celta se nije predavala i na kraju je tim iz Viga potpuno zasluženo stigao do trijumfa.

Betis je s druge strane u prvom kolu imao vrlo težak zadatak, budući da im je u goste došla sjajna Girona, a na kraju je taj meč završen bez pobjednika (1:1). Generalno, Zeleni su bili dosta bolja ekipa u tom duelu, međutim, ponovno se pokazao problem u realizaciji, na čemu će nogometaši Betisa itekako morati poraditi ako žele biti konkurentni u borbi za plasman u neko od europskih natjecanja.

Smatramo da gosti neće doživjeti poraz u ovom duelu protiv, po našem mišljenju, prilično ‘mlakog’ Alavésa, pa vam predlažemo da se fokusirate na Betis će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno uz kvotu 1.55 u kladionici Germania.

At. Madrid – Girona – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.60 u Germania

Posljednji meč drugog kola španjolske La Lige igra se na prekrasnom Wanda Metropolitanu, gdje će snage odmjeriti četvrtoplasirani i trećeplasirani tim iz prošlog prvenstva – Atlético Madrid i Girona. Atlético je u prvom kolu samo remizirao na gostovanju kod Villarreala, mada je opći dojam da će se ove sezone malo tko naigrati na La Ceramici. U međuvremenu, tim iz prijestolnice dobio je novo veliko pojačanje, pošto je iz Chelseaja stigao Gallagher, koji bi trebao predstavljati veliko pojačanje u veznom redu za ekipu koju s klupe već dugi niz godina predvodi Cholo Simeone.

Teško je očekivati da Girona ponovi prošlu sezonu, mada je klub iz Katalonije ponovno doveo nekoliko vrlo zanimljivih nogometaša, i sva je prilika da će se Katalonci ponovno boriti za izlazak na europsku scenu, što će naravno i biti primarni cilj. U prvom kolu izabranici trenera Michela remizirali su na vrlo teškom gostovanju kod Betisa, koji inače igra dosta dobro na svom stadionu, a taj duel na Benito Villamarínu završen je rezultatom 1:1. Atlético svakako slovi za favorita na svom terenu, međutim, dosta realnije je da pokušate s igrom na golove, konkretno zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*