TIP DANA: Dinamo Zagreb – Qarabag: Modre čeka neugodan protivnik na putu do elite!

Tip Dana na kladjenje.hr

Dinamo će u prvom meču play-offa Lige prvaka ugostiti momčad Qarabağa. Prvak Hrvatske kvalifikacije za elitno natjecanje započinje upravo od posljednjeg kola, dok je prvak Azerbajdžana prethodno eliminirao Lincoln i Ludogorec. Utakmica je na programu u 21 sat.

Dinamo: Znaju igrati ovakve mečeve!

Dinamo je znao u prošlosti, u maniru minhenskog Bayerna, tijekom jednog prijelaznog roka uzeti “grabulje” i pokupiti sve što valja u državi, ne dopuštajući da mu išta promakne. Takvih poteza ovog ljeta nije bilo na Maksimiru, ali su napravljena dva ključna posla. U ugovoru Brune Petkovića postojala je klauzula koju su inozemni klubovi mogli aktivirati; da je netko odlučio platiti 2.500.000 eura, mogao je bez problema odvesti jednog od najboljih igrača Modrih. Na sreću hrvatskog prvaka, to se nije dogodilo, rok je istekao i Sergej Jakirović će, ako ne dođe do promjene krajem kolovoza, imati igrača koji je, gledano statistički, imao najbolju sezonu u karijeri pod njegovim vodstvom.

Uoči prošle sezone, Sergej Jakirović je složio Riječanima momčad dostojnu borbe za titulu, ali je na prvi poziv potrčao prema Zagrebu. Modri su platili odštetu, a malo je nedostajalo da dobije otkaz. Više puta je hodao po tankoj ivici. Na Maksimiru su se odlučili za kontinuitet i – profitirali. Upravo će im to biti jedan od aduta u borbi za naslov, jer se momčad nije značajno mijenjala. Svi u zagrebačkom klubu očekuju bolja izdanja od Martina Baturine, jer je on najveći potencijal za prodaju. Od Marka Roga očekuje se da podsjeti sve zašto je nekada bio plaćen 5.000.000 eura i zašto je najveći ulazni transfer u povijesti kluba, ali najveće pojačanje ipak će biti dolazak Marka Pjace.

Dinamo je na primjeru Marka Pjace ponovno pokazao da nije oslabljen onoliko koliko se mislilo. I dalje je sposoban uzeti konkurenciji ključne igrače. Rijeka je ostala bez igrača koji je imao ogroman utjecaj na rezultate prošle sezone, bez krila kojeg je rehabilitirala. Iako je inkasirala 1.500.000 eura, teško da će tim novcem uspjeti nadoknaditi sve ono što joj je bivši prvotimac Juventusa donosio.

Marko Pjaca je kapitalni ulov prvaka, novac je također izdvojen za Lokomotivinog vratara Nikolu Čavlinu, i to 700.000 eura, kao i za Lukasa Kačavendu, koji je otkupljen od Lokomotive za 2.000.000 eura. Sklopljeni su i zanimljivi dogovori sa slobodnim igračima. Sami Mmaee stigao je iz Ferencvaroša, španjolski branič Raúl Torrente iz Granade, a na Maksimiru se nadaju da će biti barem upola dobra investicija kao Dani Olmo. S jednim Španjolcem su bili uspješni, možda će to biti slučaj i s još jednim… Doveden je i vratar Ivan Filipović iz Pariza, dok su kroz izlazna vrata prošli Gabrijel Rukavina (Rijeka), Boško Šutalo (Standard Liège), Marko Soldo otišao je u Osijek za 400.000 eura, dok je Fran Brodić, strijelac penala u dubokoj nadoknadi protiv momčadi s Kvarnera, završio u Ujpestu za 1.500.000 eura. To je ujedno i Dinamova najveća prodaja ovog ljeta.

Qarabağ: Ekipa koja je osvojila ogromne simpatije prošle sezone!

Izgleda da ništa više u životu Gurban Gurbanov ne voli kao jedno – doći na Balkan i unesrećiti lokalno stanovništvo. Više od 20 godina ljubitelji nogometa u Srbiji i Crnoj Gori pamte čuveni remi na stadionu u Podgorici, kada je slavni Azerbajdžanac postigao dva gola u drugom poluvremenu i zapečatio sudbinu naše reprezentacije na putu ka Europskom prvenstvu.

Sada je došao kao trener sa svojim Qarabağom u Bugarsku, s golom zaostatka iz prve utakmice, ali je održao lekciju nogometa usred Razgrada, dobio utakmicu 3:2 nakon 90 minuta i izborio produžetke. Ono što se dogodilo u dodatnih 30 minuta rijetko se viđa u povijesti europskih kupova. Qarabağ je dao četiri gola u pola sata, pobijedio 7:2 i ukupnim rezultatom 8:4 plasirao se u play-off za Ligu prvaka. Ako je suditi po tradiciji, Qarabağ bi trebao ući u Ligu prvaka, jer Gurban Gurbanov sada dolazi u Zagreb, da zaplaši Modre na putu prema elitnom natjecanju.

Iako je Žunior neutralizirao prednost Ludogoreca iz prve utakmice već u šestoj minuti, onda je proradio Kwadwo Duah. Švicarskog napadača šira Europa upoznala je prije dva mjeseca u Njemačkoj kada je eksplodirao u prvom kolu grupne faze protiv Mađarske, a u tom meču je dva puta za deset minuta smjestio loptu u mrežu hrvatskog vratara Fabijana Buntića i donio Ludogorecu vodstvo 2:1 (ukupno 3:1). Tko je mogao i pomisliti da će to biti kraj svega dobrog što je Luda šuma učinila ovog ljeta u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Hladan tuš za navijače u Razgradu dogodio se u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Qarabağ dao dva gola preko Yasina Benzije i Patrika Andradea za vodstvo 3:2 (odnosno 4:4 u ukupnom skoru). Ispostavilo se da to nije bio jedini gol bivšeg igrača Partizana, jer je Andrade još jednom matirao Hendrika Bonmanna u produžecima. Zelenortski igrač tako se pridružio Yasinu Benziji, Toralu Bayramovu i Redonu Xhixhi, koji su također bili među četvoricom strijelaca u produžecima.

Spektakularan meč, za pamćenje ljubitelja nogometa u Zakavkazju i strah među navijačima zagrebačkog Dinama. Qarabağ će protiv prvaka Hrvatske jurnuti prema svom drugom plasmanu u Ligu prvaka, prvom nakon 2017. godine.

Naš prijedlog

Dinamo kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina iznosi 1.90 u Germania kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 4.10, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.50.

Modri imaju puno više iskustva u ovakvim mečevima, međutim, ekipa Qarabağa je prošle sezone mnogo više pokazala u Europi i na krilima tih uspjeha stigli su do ove faze. Ekipa se nije mnogo promijenila i očekuje se velika borba u ovom dvomeču. Naš prijedlog je igra oba tima će postići gol na utakmici po kvoti 1.75 u Germania kladionici, a s obzirom na očekivanu neizvjesnu utakmicu, vrijedi pokušati i s igrom prvo poluvrijeme će završiti neriješeno po kvoti 2.25. Za one koji traže veće kvote, predlažemo da probate s igrom Dinamo će pobijediti ili će završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 a najviše 3, koja se u Germania kladionici plaća kvotom 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*