TIP DANA: Villarreal – At. Madrid:

Tip Dana na kladjenje.hr

Naravno, ponedjeljkom je ponuda za klađenje nešto slabija nego što je to bio slučaj tijekom vikenda, međutim, i ovaj dan donosi nekoliko spektakularnih mečeva, a jedan od njih se sasvim sigurno igra na Keramici gdje će snage odmjeriti Villarreal i Atlético Madrid. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 21:30h.

Villarreal: Može li Villarreal do Europe?

Iza Villarreala je jedna ne baš najbolja sezona, budući da je ova ekipa na kraju završila na osmom mjestu na tablici, što znači da popularna “žuta podmornica” nije uspjela izboriti plasman u neko od europskih natjecanja, pa je samim time prvenstvo proglašeno neuspješnim. Europa je definitivno izmakla dva kola prije kraja prošlog prvenstva, kada je Villarreal na svom stadionu ugostio Real Madrid. Bio je to nevjerojatan meč u kojem smo vidjeli čak osam pogodaka, a na kraju je završilo 4:4, uz napomenu da je kraljevski klub u jednom trenutku vodio s 1:4.

Ipak, ono što je obilježilo taj susret su četiri gola Sorlotha, nažalost sada već bivšeg igrača Villarreala, koji je u transferu vrijednom 32 milijuna eura pojačao upravo Atlético Madrid, s kojim će Villarreal odmjeriti snage u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja španjolske La Lige. Osim njega, klub su napustili i vratar Jörgensen, koji je prešao u Chelsea, kao i Díaz i Cuenca, uz konstataciju da je “žuta podmornica” tijekom ljeta zaradila oko 80 milijuna eura. U međuvremenu je klub doveo pomalo zaboravljenog Nicolasa Pepea iz Trabzona, a osim njega, dres Villarreala zadužili su još i Camara, Pérez, Gueye, Cardona, Konde, kao i Mojica koji se vratio s posudbe iz Osasune.

Primarni cilj ove sezone zasigurno će biti plasman u neko od europskih natjecanja, no, kada pogledamo sve ove aktivnosti u ljetnom prijelaznom roku, čini se da će to biti vrlo težak, a možda čak i nemoguć zadatak za tim koji je ne tako davno osvojio trofej u Europskoj ligi nakon trijumfa nad Manchester Unitedom, a ne treba zaboraviti ni skorašnje polufinale Lige prvaka.

U pripremnom razdoblju “žuta podmornica” je, nažalost, odigrala nekoliko veoma loših utakmica, a u generalnoj probi pred ovaj duel s Atlético Madridom, izabranici trenera Marcelina doživjeli su težak poraz od Brightona, budući da je taj meč završio rezultatom 4:0. Inače, posljednji međusobni susret između Villarreala i Atlético Madrida odigran je početkom travnja na Keramici, kada su Jorgandžije slavile s 1:2.

Atlético Madrid: Iz prijestolnice najavljuju napad na titulu!

Atlético Madrid je čak jedanaest puta u svojoj povijesti osvajao naslov prvaka Španjolske, a posljednji put je to bilo 2021. godine. Ovom klubu, nažalost, jedino nedostaje trofej u Ligi prvaka, budući da su Jorgandžije čak tri puta osvajale Kup UEFA, jednom Kup pobjednika kupova, četiri puta Superkup Europe, čak deset puta Kup Španjolske, te dva puta Superkup. Momčad Diega Simeonea imala je priliku da dođe i do naslova prvaka Europe, ali je Atlético dva puta gubio u velikom finalu od svog gradskog rivala.

Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, popularne Jorgandžije su ostvarile svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu prvaka, koja se od ove sezone igra po novom formatu. Na kraju je tim iz prijestolnice Španjolske sezonu završio na četvrtom mjestu na tablici, uz čak devetnaest bodova zaostatka za prvoplasiranim Real Madridom, koji je prilično lako stigao do novog naslova prvaka, puno lakše nego što su mnogi očekivali.

Iskreno govoreći, Atlético Madrid je u jednom trenutku doveo u pitanje i poziciju broj četiri, no momčad Diega Simeonea bila je najbolja kad je bilo najpotrebnije, i na kraju je ekipa imala čak osam bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Athletic Bilbao.

U prošlom izdanju Lige prvaka, Atlético je bez većih problema stigao do nokaut faze, a u osmini finala je španjolski predstavnik pomalo iznenađujuće eliminirao talijanski Inter, da bi u četvrtfinalu Borussia Dortmund bila bolja i plasirala se u polufinale, a kasnije i finale, gdje je Real Madrid bio uspješniji.

Iz prijestolnice Španjolske najavljuju napad na šampionsku titulu, a u skladu s time, Jorgandžije su odradile vrlo aktivan prijelazni rok. Najveća zvijezda svakako je Julián Álvarez, koji je stigao u transferu vrijednom 95 milijuna eura, a u napadu će mu društvo praviti sjajni Sorloth, koji je stigao upravo iz Villarreala. Atlético se nije pojačao samo u napadu, već i u obrani, gdje je doveden Le Normand, nakon fantastičnih nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, na kojem je Španjolska osvojila naslov. Klub su u međuvremenu napustili Depay, Hermoso, Söyüncü, Morata, Ñíguez, Savić i Vitolo, pa je jasno da je Diego Simeone želio napraviti rekonstrukciju momčadi, ali i pojačati tamo gdje je najviše trebalo, i čini se da je argentinskom stručnjaku to pošlo za rukom, no vrijeme će biti najbolji svjedok toga.

Inače, Atlético Madrid u posljednje vrijeme nema previše problema u susretima protiv Villarreala, iako je klub iz prijestolnice u prethodnim sezonama znao kiksati na premijeri prvenstva.

Naš prijedlog

Kao što smo već napomenuli, Atlético Madrid generalno nema previše problema u međusobnim susretima protiv Villarreala, iako je tim s Keramike prije dvije godine, također na premijeri prvenstva, savladao Jorgandžije sa 0:2, i to na Wanda Metropolitanu. Ipak, opći je dojam da je na papiru Atlético trenutno daleko bolji rival, i uvjereni smo da nekadašnji prvak Španjolske neće imati previše problema u ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate At.Madrid će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 2.10.

Ne treba ovdje očekivati previše pogodaka, ali sigurno je da ovo neće biti duel bez golova ili s tek jednim golom, pa je još jedna hrabra preporuka igra zbroj golova na utakmici će biti 2 ili 3, koju kladionica Germania plaća s kvotom 2.00.

Za kraj, smatramo da će Jorgandžije postići barem dva gola na ovom gostovanju kod popularne “žute podmornice”, pa vam savjetujemo da svoj fokus usmjerite ka igri At.Madrid će postići najmanje 2 gola na utakmici, za koju je kladionica Germania odredila kvotu 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*