Najava i analiza: Serie A, 1. kolo: Počinje nogomet na Čizmi!

Od subote su na programu utakmice prvog kola talijanske Serie A. U prvom kolu neće biti većeg derbija, ali opći dojam je da nas očekuje mnoštvo vrlo zanimljivih susreta.

Aktualni prvak Inter će na premijeri gostovati na Marassiju kod neugodne Genoe, koja je prošle sezone igrala vrlo dobro na domaćem terenu. Interov gradski rival Milan će na svom stadionu ugostiti Torino, u utakmici u kojoj Rossoneri ne bi smjeli imati previše problema. Stara dama, Juventus, će u posljednjem meču prvog kola ugostiti Como, koji ima velike ambicije u ovoj sezoni Serie A, što najbolje pokazuje angažman nekoliko vrhunskih igrača. Aktualni osvajač Europske lige – Atalanta, već u prvom kolu putuje na vrlo teško gostovanje na jug Italije, gdje će im protivnik biti Lecce.

Možda i najzanimljiviji duel prvog kola igra se na Ennio Tardiniju, gdje će Parma, koja se nakon nekoliko sezona u Serie B vratila u elitni rang talijanskog nogometa, ugostiti Fiorentinu. Fiorentina je dva puta zaredom poražena u finalima Konferencijske lige, ali unatoč tome, klub iz Firence ponovno ima europske ambicije. Roma će u prvom kolu na teško gostovanje kod Cagliarija, dok njezin gradski rival Lazio ne bi smio imati previše problema na domaćem terenu protiv Venezije. Napoli, kojeg je ovog ljeta preuzeo Antonio Conte, u prvom kolu gostuje kod neugodne Verone, dok će Bologna, koja je prošle sezone igrala na vrlo visokoj razini, o čemu svjedoči plasman u Ligu prvaka, ugostiti Udinese. Za kraj, Empoli će u subotu u večernjem terminu ugostiti nimalo naivnu Monzu, koja iza sebe ima dvije sjajne sezone.

Utisak je da je Inter i ovog puta glavni favorit za Scudetto, budući da Nerazzurri u novu sezonu ulaze s praktički nepromijenjenom momčadi, a uz to su doveli i nekoliko odličnih pojačanja. Veliko je pitanje tko će im biti glavna konkurencija, ali opći dojam je da će to ponovno biti ekipe Milana i Juventusa, iako ostaje upitno koliko može Napoli s Conteom na klupi, koji je iz svake ekipe koju je vodio izvukao maksimum. Atalanta, Roma i Lazio glavni su kandidati za plasman u Ligu prvaka, mada je dojam da bi se klub iz Bergama mogao uključiti i u borbu za Scudetto. Naravno, od pretendenata za elitno klupsko natjecanje ne smijemo zaboraviti ni Fiorentinu, a potencijalna ugodna iznenađenja prvenstva mogli bi biti Como i Parma, i na prvi pogled se čini da ova dva kluba neće imati problema s opstankom u društvu najboljih.

Kako sada stvari stoje, glavni kandidati za ispadanje u niži rang bit će Venezia, Empoli, Cagliari, Lecce i Verona, dok se Torinu, Udineseu i Monzi predviđa sredina tablice. Zbog velikih vrućina na Apeninima, svi mečevi prvog kola igraju se u večernjim terminima, što će biti slučaj sve do polovice rujna i utakmica četvrtog kola elitnog ranga talijanskog nogometa.

Genoa – Inter – Inter će pobijediti na utakmici @ 1.52 u Germania

Genoa je prošle sezone ostvarila primarni cilj, a to je bio, naravno, opstanak u društvu najboljih, i čini se da će tim sa Marassija imati potpuno iste ciljeve i ovog puta. Na osnovu aktivnosti u ljetnom prijelaznom roku, slobodno možemo reći da će to biti dosta težak zadatak. Prije svega, klub su napustili vjerojatno dvojica najboljih igrača iz prošle sezone: Retegui, koji je prešao u Atalantu, i golman Martínez, koji će karijeru nastaviti u Interu. Međutim, vrlo lako se može desiti da to nije sve i da će sjajni Guðmundsson na kraju prijelaznog roka također napustiti Genovu. Najveće pojačanje je bez ikakve sumnje dolazak Vitinhe iz Marseillea, ali ne treba izostaviti ni dolaske de Wintera iz Juventusa i Torsbyja iz Union Berlina. Ipak, općenito gledano, a pod uvjetom da Guðmundsson također napusti klub, čini se da je Genoa dosta slabija nego prošle sezone, pa pred Albertom Gilardinom stoji vrlo težak zadatak.

Inter je, kao što svi znaju, prošle sezone bez većih problema stigao do Scudetta, i na samom početku ove sezone dojam je da su Nerazzurri ponovo glavni favoriti za naslov prvaka Italije. Okosnica šampionske momčadi je sačuvana, a uz to je tim angažirao Zielińskog i Taremija, pri čemu Inter za njihove dolaske nije platio niti jedan euro. U međuvremenu je Frattesi otkupljen od Sassuola u transferu vrijednom 29 milijuna eura, a Carlos Augusto je stigao iz Monze za 13 milijuna eura. Spomenuli smo već da je iz Genove stigao golman Martínez, koji će pojačati konkurenciju Sommeru, koji u prosincu ulazi u svoju 36. godinu.

Što se tiče samog meča, Genoa je prošle sezone igrala dosta dobro na domaćem terenu, ali dojam je da je Inter ipak veliki favorit. Stoga vam bez mnogo razmišljanja savjetujemo da se oprobate s Inter će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.52.

Parma – Fiorentina – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.70 u Germania

Parma se, nakon nekoliko sezona provedenih u drugom po kvaliteti rangu talijanskog nogometa, ove sezone vratila u Serie A. Za mlađe ljubitelje nogometa na Apeninima, Parma je klub koji je dva puta osvojio trofej u Europskoj ligi, a krajem devedesetih popularne Mlijekadžije bile su redoviti sudionici Lige prvaka. Na kraju prošle sezone, ova je momčad osvojila prvo mjesto u Serie B, čime je konačno ostvarila svoj davnašnji cilj. Ako se osvrnemo na aktivnosti ovog kluba u ljetnom prijelaznom roku, prije svega moramo reći da je sačuvana okosnica pobjedničkog tima iz prošle sezone, uz napomenu da su stigli novi igrači poput dojučerašnjeg golmana Sint-Truidensea, Ziona Suzukija, koji je belgijskom klubu plaćen 7.5 milijuna eura. Također treba spomenuti dolazak Cancellierija, koji je stigao na posudbu iz Lazija, te Almkvista i Valerija, koji su došli kao slobodni igrači.

Fiorentina je, nažalost, drugu godinu zaredom poražena u finalu Konferencijske lige, iako je opći dojam da je sezona bila izuzetno uspješna. Ovog puta Viola će napasti Europsku ligu, a iza tima iz Firence je, barem zasad, sjajan prijelazni rok, jer su novi članovi ovog kluba postali De Gea, Kean, Richardson, Colpani i Valentini. Od odlazaka treba spomenuti prelazak Nikole Milenkovića u Nottingham Forest, gdje je Viola zaradila gotovo 15 milijuna eura, a klub su napustili i Bonaventura, Castrovilli, Duncan i Kokorin. Promjena se dogodila i na klupi, jer je Fiorentinu, nakon nekoliko uspješnih godina u Monzi, preuzeo Raffaele Palladino, i sigurno je da ga očekuje težak zadatak.

Na prvi pogled, ovo je izuzetno težak duel za prognoziranje, uz napomenu da će Parma sasvim sigurno napasti od prvog minuta, jer realno, momčad s Ennio Tardinija nema što izgubiti na ovom premijernom meču u sezoni. Najrealnije je da i jedni i drugi postignu barem po jedan gol, pa savjetujemo igru GG uz kvotu 1.68 u kladionici Germania.

Milan – Torino – Milan će pobijediti na utakmici @ 1.70 u Germania

Milan je prošlu sezonu završio na drugom mjestu na tablici, iza Intera, ali to nije bilo dovoljno za produžetak suradnje s Piolijem, koji je napustio klub, a na njegovo mjesto stigao je Paulo Fonseca, koji je u posljednjem kolu Ligue 1 ostao bez plasmana u Ligu prvaka, do koje će Milan sada morati preko kvalifikacija. Prije svega, moramo napomenuti da su Rossoneri blistali u pripremnom periodu, jer su savladali timove poput Reala, Manchester Cityja i Barcelone, uz napomenu da je nekadašnji prvak Europe bio vrlo aktivan i u prijelaznom roku.

Kao najveće pojačanje u klub je stigao Álvaro Morata, u transferu vrijednom 13 milijuna eura, a pet milijuna eura više Rossoneri su platili Salzburgu za usluge Strahinje Pavlovića, iza kojeg je odlično Europsko prvenstvo, iako se Srbija ponovno nije proslavila. Osim toga, prije samo nekoliko dana iz Tottenhama je stigao Emerson Royal, u transferu vrijednom 15 milijuna eura, pa ako izuzmemo Moratu, čini se da su se Rossoneri najviše pojačali u zadnjoj liniji tima, koja je, ruku na srce, prošle sezone bila vrlo kritična. Atalanta je za 22 milijuna eura otkupila De Ketelaerea, a klub su napustili i Giroud, Kjær, Krunić, Mirante, Origi i Caldara.

Torino već godinama prvenstvo završava u sredini tablice, što je bio slučaj i prošle sezone, i nikako popularni Bikovi da naprave iskorak i izbore plasman u neko od europskih natjecanja. Veliko je pitanje hoće li Torino uspjeti zadržati Ilića u svojim redovima, budući da postoji veliko interesovanje za srpskog reprezentativca diljem Europe, uz napomenu da je klub već napustio Buongiorno, koji je prešao u Napoli u transferu vrijednom 35 milijuna eura, kao i Rodríguez, koji karijeru nastavlja u Betisu. U međuvremenu, otkupljen je Zapata od Atalante, a klub su dodatno pojačali Che Adams, Koko i Masina.

Sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje, pa savjetujemo da se oprobate s Milan će pobijediti na utakmici uz kvotu 1.70 u kladionici Germania.

Empoli – Monza – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 2.15 u Germania

Empoli se prošle sezone u posljednjem kolu spasio ispadanja iz Serie A, nakon što je klub iz Toskane na svom stadionu savladao Romu s 2:1, a pobjednički pogodak domaća ekipa postigla je u trećoj minuti sudačke nadoknade, što je izazvalo ogromno slavlje na tribinama.

Ne treba biti previše pametan da se istakne kako će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, no čini se da će to ovog puta biti još teži zadatak nego prošle sezone. Ono što je vrlo zanimljivo jest da tim iz Toskane za dovođenje novih igrača nije potrošio niti jedan euro, jer su uglavnom dovodili igrače bez ugovora, a upravo takva strategija nam govori da je Empoli jedan od glavnih kandidata za ispadanje u niži rang.

Što se tiče Monze, ova simpatična ekipa ostala je bez trenera, jer će Raffaele Palladino karijeru nastaviti u Fiorentini, nakon dvije izuzetno uspješne sezone u kojima opstanak u elitnom rangu talijanskog nogometa nije bio upitan. Što se prijelaznog roka tiče, Monza je ovog ljeta dovela nekoliko vrlo zanimljivih igrača poput Sensija, Maldinija, Forsona i Piccinija, za čiju slobodu nije plaćen niti jedan euro, a jedini trošak predstavljao je dovođenje Kyriakopoulosa iz Sassuola, koji je plaćen tri milijuna eura. Ipak, klub je dobro zaradio prodajama Augusta, De Gregoria i Colpanija, a čini se da Monza ni ovog puta ne bi smjela imati problema oko opstanka u Serie A, što se ne može reći za njihovog protivnika u ovom susretu.

Poznato je da su utakmice Monze prošle sezone uglavnom donosile puno pogodaka, pogotovo na gostovanjima, pa vam hrabro preporučujemo da i ovog puta fokus usmjerite na golove, odnosno igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.15.

Bologna – Udinese – Oba tima će postići gol na utakmici @ 2.10 u Germania

Iza Bologne je nestvarna sezona, budući da je ova ekipa, mimo svih očekivanja, izborila plasman u Ligu prvaka. Od prvog do posljednjeg kola, igrači Bologne znali su što žele, uz napomenu da je za sve to najzaslužniji Thiago Motta, koji je u međuvremenu prešao u Juventus.

Osim njega, klub je napustio Zirkzee, koji je u transferu vrijednom 42 milijuna eura pojačao Manchester United, dok je Calafiori, koji je blistao na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, prešao u Arsenal, i za njegovu slobodu Bologna je inkasirala 45 milijuna eura. Na sve to, Inter je otkupio Marka Arnautovića, pa dolazimo do zaključka da je ovogodišnji predstavnik Italije u elitnom klupskom natjecanju od prodaje samo ove trojice igrača zaradio oko 100 milijuna eura. Što se tiče pojačanja, u klub su tijekom ljeta stigli Cambiaghi, Dallinga, Holm, Erlić, Miranda, Freuler i Odgaard, a Thiaga Mottu je na klupi naslijedio Vincenzo Italiano, koji je dvije godine zaredom doveo Fiorentinu do finala Konferencijske lige, nažalost oba puta pretrpjevši poraz.

Udinese je prošle sezone pobjedom u posljednjem kolu na gostovanju kod Frosinonea, i to u direktnom dvoboju za opstanak, nekako uspio sačuvati prvoligaški status. Veliko je pitanje koji su krajnji dometi ove sezone.

Tijekom ljeta u klub se vratio Alexis Sánchez, što svakako predstavlja najveće pojačanje za popularne Zebre iz Udina. Uz njega, uprava ovog simpatičnog tima angažirala je i Lorenza Lucu, Pizarra, Ekkelenkampa i Karlströma, sve igrače koji su stigli “ispod radara.” Ipak, Udinese je zaradio 18 milijuna eura prodajama Martinsa i Valacsa, koji nastavljaju karijeru u Brazilu, točnije u Botafogu i Cruzeiru, dok je Roberto Pereyra u besplatnom transferu pojačao grčki AEK.

Opći dojam je da je Bologna favorit u ovom susretu, ali čini se realnije da će obje momčadi postići barem po jedan pogodak, zbog čega savjetujemo igru oba tima će postići gol na utakmici uz kvotu 2.10 u kladionici Germania.

Verona – Napoli – Napoli će pobijediti na utakmici @ 1.78 u Germania

Verona je godinama unazad redovni sudionik elitnog ranga talijanskog nogometa, a na kraju prošle sezone ova ekipa uspjela je ponovno izboriti opstanak. Unatoč nešto slabijem početku prvenstva, tim iz grada ljubavi bio je najbolji kada je to bilo najpotrebnije i osigurao novu sezonu u Serie A.

Tijekom ljeta klub je ostao bez svojih bočnih igrača Cabala i Noslina, koji su karijeru nastavili u Juventusu i Laziju, a u međuvremenu je uprava Verone dovela nekoliko vrlo zanimljivih nogometaša. Prije svih, tu mislimo na Serdara, koji je stigao iz Herthe i od kojeg se očekuju dobre partije u sredini terena, a također treba spomenuti dolaske Čačue, koji će pojačati desni bok, te Tengsteda, koji dolazi iz Benfice na jednogodišnju posudbu. Ipak, veliko je pitanje je li Verona jača ili slabija nego prošle sezone, pa nije isključeno da će tim iz grada ljubavi ponovno voditi veliku borbu za opstanak.

Napoli je tijekom ljeta prije svega angažirao novog trenera, i to ni manje ni više nego Antonija Contea. Možda su se očekivala zvučnija imena na stadionu “Diego Armando Maradona”, ali za sada su Napolitanci u svoje redove doveli samo Spinazzolu i Buongiorna, premda ne treba zaboraviti ni Rafu Marina, za kojeg je Real Madridu plaćeno 12 milijuna eura. Odlazak koji je svima u klubu teško pao svakako je bio transfer Zielińskog u Inter, budući da je poljski reprezentativac godinama bio alfa i omega kluba s juga Italije. Nedavno je Conte izjavio da Osimhen i Kvaratskhelia ostaju u klubu, pa ako tako bude, uz pojačanu zadnju liniju dolascima Buongiorna i Spinazzole, pod vodstvom spomenutog talijanskog stručnjaka, čini se da bi Napolitanci mogli konkurirati za borbu za Scudetto, do kojeg su stigli prije dvije sezone, mimo svih očekivanja.

Preduslov za takve ambicije svakako su pobjede na ovakvim gostovanjima, a kada se sve zbroji, čini se da bi igrači Antonija Contea mogli sezonu otvoriti s tri boda na ovom teškom gostovanju, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate Napoli će pobijediti na utakmici, koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.78.

Cagliari – Roma – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.90 u Germania

Cagliari je u svojoj povratničkoj sezoni u najkvalitetnijem rangu talijanskog nogometa uspio osigurati opstanak, a ključni trenutak dogodio se dva kola prije kraja prvenstva, kada je ova ekipa slavila kod već otpisanog Sassuola s 0:2. Bila je to i posljednja utakmica u karijeri za legendarnog Claudia Ranierija, koji je otišao u mirovinu, a novi trener popularnih Sarda postao je Davide Nicola, poznat po tome što obično negdje u sredini sezone preuzima ekipe koje su već viđene u Serie B, a na kraju, po nepisanom pravilu, njegovi timovi uvijek ostanu u eliti.

Tijekom ljeta ovaj klub pojačao je dvojac iz Atalante – Zortea i Piccoli, a uz njih na Sardiniju su stigli i Luperto i Felici. Ipak, u Atalantu je otišao odlični Sulemana, dok je u transferu vrijednom 8 milijuna eura, Dossena pojačao redove novajlije Coma.

Što se tiče Rome, slobodno možemo reći da smo po preuzimanju De Rossija očekivali dosta više, no na kraju je klub iz glavnog grada Italije ponovno ostao bez plasmana u Ligu prvaka. Bilo kako bilo, tijekom ljeta uprava Vučice dovela je nekoliko vrhunskih igrača, no i dalje se najveći znak pitanja postavlja u vezi s statusom Paula Dybale, koji bi, prema posljednjim informacijama, mogao napustiti Romu u završnici prijelaznog roka i nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji. Spinazzola je pojačao Napoli, a klub su napustili i Belotti, Aouar i Solbakken. U suprotnom smjeru stigli su Dovbyk, Soulé, Le Fée, Angeliño i Dal, čime je momčad znatno podmlađena. Ipak, čini se da će Rimljani imati velikih problema u organizaciji napada ako klub napusti Dybala, što je gotovo sigurno.

Rijetko se događa da se Roma proslavi na premijeri prvenstva, a na sve to Cagliari već godinama igra vrlo dobro na svom terenu, gdje rijetko gubi, čak i protiv talijanskih velikana.

Najbolje je da zanemarite prognoziranje konačnog ishoda ovog duela, uz napomenu da se na Sardiniji očekuju golovi, pa vam savjetujemo da se oprobate s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz kvotu 1.90 u kladionici Germania.

Lazio – Venezia – Lazio će pobijediti na utakmici @ 1.45 u Germania

Lazio ima vrlo visoke ambicije ove sezone, međutim, mora se reći da je ovaj tim tijekom ljeta doživio veliku rekonstrukciju. Prije svega, na klupu ovog tima sjeo je Marco Baroni, što je svakako bilo veliko iznenađenje, budući da je vodio značajnije klubove poput Verone, Leccea i Reggine.

Klub su u međuvremenu napustili Immobile i Luis Alberto, praktički dva najbolja igrača dugi niz godina, a uz njih su glavni grad napustili i Kamada, Rovella, Cancellieri i golman Maximiano, koji je u transferu vrijednom 8 milijuna eura pojačao španjolsku Almeriju. Naravno, bilo je i nekoliko vrlo zanimljivih dolazaka, a najzvučnija imena su Nuno Tavares i Gaetano Castrovilli. Uprava kluba odlučila je otkupiti Guendouzija, a od novih pojačanja treba spomenuti i Chaouna i Noslina, koji su stigli iz Salernitane, odnosno Verone. U pripremnom razdoblju Lazio je odigrao sedam utakmica i nije doživio niti jedan poraz, što će svakako biti važno i na psihološkom planu.

U goste im u prvom kolu stiže novajlija Venezia, koja je po našem mišljenju možda i glavni kandidat za ispadanje u niži rang. Ekipa je pod vodstvom Di Francesca, a ako bacimo pogled na roster, dojam je da se radi uglavnom o igračima drugoligaškog kalibra. Najveće pojačanje svakako je dolazak Alfreda Duncana, dok bi na golu već od prvog kola mogli vidjeti Filipa Stankovića, koji je stigao na posudbu iz Intera.

Od ostalih pojačanja spomenut ćemo Sagrada, koji je stigao iz Leuvena u transferu vrijednom dva milijuna eura, dok je za dva milijuna više doveden Oristanio iz Intera, od kojeg se puno očekuje.

Iako je Lazio značajno promijenio momčad u odnosu na prošlu sezonu, smatramo da rimska ekipa neće imati previše problema na svom Olimpicu protiv Venezije, za koju smo već zaključili da je vjerojatno najslabija ekipa u Serie A u ovom trenutku. Kladionica Germania pobjedu domaćina procjenjuje s kvotom 1.45.

Lecce – Atalanta – Atalanta će pobijediti na utakmici @ 1.85 u Germania

Iako je Lecceu bila prognozirana grčevita borba za opstanak u društvu najboljih, tim s juga Italije prošle je sezone bez većih problema osigurao opstanak, zauzevši na kraju četrnaesto mjesto na tablici. I ovog puta, naravno, opstanak će biti primarni cilj, uz napomenu da će ova ekipa znati iskoristiti priliku ako se otvori šansa za nešto više.

Luca Gotti preuzeo je ekipu u ožujku i odradio sjajan posao, pa je logično zašto je nekadašnji pomoćnik Roberta Donadonija i Maurizija Sarrija dobio povjerenje čelnih ljudi kluba s juga Italije. Ako se osvrnemo na ljetni prijelazni rok, Pongračić i Strefezza napustili su klub, a Lecce je od njihove prodaje zaradio 20 milijuna eura. Nije isključeno da klub napusti i Nikola Krstović, za kojeg vlada veliko zanimanje na Apeninima, no prema posljednjim informacijama, on ostaje u Lecceu. Nekoliko vrlo zanimljivih igrača stiglo je ovog ljeta u klub, a tu prije svih mislimo na Tete Morentea, Marciwinskoga, Gaspara, Koulibalyja i Früchtla.

Atalanta je prošle sezone osvojila svoj prvi europski trofej – Europsku ligu, a prije samo nekoliko dana tim iz Bergama poražen je u Superkupu Europe od Real Madrida rezultatom 2:0. U međuvremenu su klub napustili Okoli, Mirančuk, Zapata, Cambiaghi, svi igrači koji nisu bili u prvom planu. Uprava Atalante odlučila je otkupiti De Ketelaerea, iza kojeg je sjajna sezona, a Milan je za njegove usluge dobio 22 milijuna eura, isto koliko je Atalanta platila i za Reteguija iz Genoe. Pored njih dvojice, novi igrači Atalante postali su i Zaniolo, Godfrey i Sulemana, pa je na prvi pogled dojam da je tim iz Bergama još jači nego prošle sezone.

Potencijalno bi i ovaj duel mogao donijeti dosta pogodaka, no naš savjet je da odigrate Atalanta će pobijediti na utakmici, koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.85.

Juventus – Como – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.80 u Germania

Iza Juventusa je turbulentna sezona, ali najvažnije je da je klub iz Torina uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, koja se od ove sezone igra po novom principu. Naravno, primarni cilj Bianconera bit će borba za Scudetto, ali veliko je pitanje koliko je to trenutno realno.

Ako se osvrnemo na aktivnosti Stare dame tijekom ljetnog prijelaznog roka, u klub je stigao Douglas Luiz u transferu teškom oko 50 milijuna eura, i od bivšeg igrača Aston Ville ove sezone se očekuje mnogo. Ne smijemo zaboraviti ni dolazak Khephrena Thurama iz Nice, za čiji je transfer Juventus platio 20 milijuna eura. Konkurenciju na lijevom boku pojačao je Cabal, koji je stigao iz Verone u transferu vrijednom 12 milijuna eura. Ono što se smatra možda i najboljim poslom Juventusa u prijelaznom roku je dovođenje golmana De Gregoria iz Monze, koji je prošle sezone proglašen najboljim čuvarom mreže u Serie A. U međuvremenu su Juventus napustili Rabiot, Soulé, Huijsen, Sandro, Szczęsny, Iling-Junior, Kean, De Winter, Barrenechea, od čega je Stara dama zaradila ukupno 90 milijuna eura.

Como je prošle sezone igrao sjajan nogomet, što je na kraju dovelo do toga da se ova ekipa nakon dva desetljeća vrati u Serie A. Za one koji ne znaju, trener ovog kluba je legendarni Cesc Fàbregas, a dojam je da je Como možda i obilježio ljetnu prijelaznu sezonu. Prije svega, ovaj klub dobio je ogromno pojačanje u vidu dolaska Raphaëla Varanea, koji je mimo svih očekivanja napustio Manchester United i prešao u Como. Osim njega, ne smijemo zaboraviti ni dolaske golmana Reina, Belottija, Morena, Strefezze, Fadigea, Engelhardta, pa je opći dojam da tim iz ovog prelijepog grada ne bi trebao imati većih problema oko opstanka u elitnom rangu talijanskog nogometa.

Mišljenja smo da će novajlija u društvu najboljih ozbiljno namučiti Juventus u prvom kolu, ali je ipak realnije da probate s igrom na dosta golova, konkretno zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, koju kladionica Germania plaća sa sjajnom kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*