TIP DANA: Vojvodina – Ajax: Kopljanici u galopu kroz Panoniju!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak je zaista spektakularna ponuda za klađenje, pošto nas očekuju mečevi kvalifikacija za Europsku ligu, ali i za Konferencijsku ligu. Svakako, duel koji će sasvim sigurno najviše zanimati sve ljubitelje nogometa u Srbiji igra se u Novom Sadu gdje će Vojvodina ugostiti nekadašnjeg prvaka Europe – ekipu Ajaxa.

Prvi duel između nizozemskog i srpskog predstavnika završio je rezultatom 1:0, uz podatak da je tim iz Amsterdama u samom finišu susreta stigao do trijumfa. Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv revanš, koji je inače zakazan za 20 sati.

Vojvodina: Može li Voša do čuda?

Vojvodina ima velike ambicije u kvalifikacijama za europska natjecanja, međutim ždrijeb je za tim iz Novog Sada bio možda i najteži mogući, pošto je ova ekipa za protivnika dobila ekipu Ajaxa, nekadašnjeg prvaka Europe, i tima koji je ne tako davno stigao do polufinala Lige prvaka.

Svakako da su svi u klubu bili veoma nezadovoljni nakon ždrijeba, međutim, ako uzmemo u obzir kako je Voša odigrala na prvom duelu u Amsterdamu, sigurno je da će u Novom Sadu imati čemu da se nadaju u revanšu.

Prije svega, pomenimo i to da je iza Vojvodine jedna solidna sezona u kojoj su crveno-bijeli stigli do samog kraja srpskog Kupa, ali je nažalost u velikom finalu Crvena zvezda očekivano bila bolja i slavila sa 2:1, ali daleko od toga da se Voša obrukala na tom susretu. Kao i mnogo puta prošle sezone, glavni problem je bila realizacija, i svakako da je uprava tijekom ljeta dobro radila na tom zadatku.

Inače, novi šampionat Srbije je uveliko krenuo, a zbog obaveza u Europi, Voša je do sada odigrala samo jedan meč, i to na gostovanju kod novajlije Tekstilca, a taj duel je završen rezultatom 1:3.

Već za nekoliko dana klubu iz Novog Sada predstoji prvo teže gostovanje, pošto će nekadašnji prvak bivše Jugoslavije odmjeriti snage protiv Čukaričkog, koji slovi za jednu od najboljih domaćih ekipa u elitnom rangu srpskog nogometa.

U međuvremenu je uprava Vojvodine bila veoma agilna u ljetnom prijelaznom roku, pa su u klub stigli Mihai Butean, Marko Poletanović, Marko Veličković, Lukas Baros, Collins Sichenje, Yusuf Bamidele i Lazar Nikolić, a na sve to su u timu ostali Njegoš Petrović i Vukan Savićević. Ipak, šlag na tortu predstavlja skorašnji povratak nekadašnjeg kapetana Voše, Slobodana Medojevića, koji je nakon pet punih godina napustio AEL iz Limasola. Na prvi pogled je jasno da Voša ima tim koji je kadar za borbu za naslov prvaka Srbije, a svakako da ovaj tim ne treba otpisivati ni u kvalifikacijama za Europsku ligu, uz napomenu, da bi svi u klubu bili prezadovoljni i s grupnom fazom Europske lige, koja vjerojatno i jeste po mjeri tima iz Novog Sada.

Kao što smo već konstatirali, Vojvodina je u prvom meču kvalifikacija za drugo po kvaliteti europsko klupsko natjecanje poražena u gostima kod Ajaxa, koji se propisno ispromašivao na tom duelu. Na kraju je bilo 1:0 za Kopljanike, što sasvim sigurno nije dovoljna zaliha pred revanš koji je na programu večeras, pogotovo što će izabranici Božidara Bandovića imati ogroman motiv da savladaju nekadašnjeg prvaka Europe, ali treba biti i realan pa reći da će sve to biti pakleno težak zadatak.

Ajax: Kopljanici nisu impresionirali na prvom meču u Amsterdamu!

Ajax je najtrofejniji nizozemski klub, pošto je ova ekipa do sada čak 36 puta osvajala naslov prvaka ove zemlje, uz napomenu da je to posljednji put bio slučaj 2022. godine. Na sve to, popularni Kopljanici su rekordnih dvadeset puta osvajali trofej u nizozemskom Kupu, a posljednji put 2021. godine, kada je u velikom finalu savladana ekipa Vitessea.

Ipak, ono što je bez ikakve sumnje najvažnije, ali i najvrednije, odnosi se na Europu. Naime, čak četiri puta u svojoj povijesti klub iz Amsterdama osvajao je naslov prvaka Europe, a posljednji put se to dogodilo 1995. godine, nakon trijumfa u finalu nad ekipom Milana. Bila je to zaista fenomenalna generacija Kopljanika, koju su predvodili Davids, Seedorf, Litmanen, a čovjek odluke u tom finalu bio je Patrick Kluivert koji je postigao pogodak u 85. minuti susreta. Prije toga, Ajax je tri puta zaredom osvajao naslov prvaka Europe, i to u periodu od 1971-1973. godine, a i ta generacija bila je više nego dobra, uz napomenu da je prva zvijezda tog tima bio sada već pokojni Johan Cruyff, i upravo po ovom nogometašu stadion Ajaxa od nedavno i nosi ime. Od europskih trofeja, nizozemski predstavnik uspio je osvojiti i jedan trofej u Kupu UEFA (današnja Europska liga), i to 1992. godine.

Posljednje dvije sezone nizozemski velikan ima dosta problema, a svakako da će svi navijači Ajaxa prošlu sezonu željeti što prije zaboraviti pošto je ova ekipa na kraju završila tek na petom mjestu na tablici uz tri boda viška u odnosu na šestoplasirani NEC. Sve to je ovom timu donijelo plasman u kvalifikacije za Europsku ligu, a treba biti realan pa reći da sve to na kraju i nije toliko loše ispalo, pošto su Kopljanici u jednom dijelu šampionata bili stacionirani na poziciji koja vodi u niži rang.

Tijekom ljeta ovaj klub preuzeo je Francesco Farioli, koji njeguje stil igre koji nije nimalo karakterističan za Ajax, pošto uglavnom ekipe koje je do sada predvodio talijanski stručnjak postižu malo pogodaka, ali vrlo malo i primaju.

Možda je to najbolje bilo vidljivo u prvom meču kvalifikacija za drugo po kvaliteti europsko klupsko natjecanje, gdje je Ajax sa “samo” 1:0 savladao Vojvodinu, iako je domaćin na tom susretu propustio ogroman broj izglednih prilika za postizanje gola.

Za razliku od srpskog, nizozemski šampionat još uvijek nije započeo, a moramo spomenuti da je klub iz Amsterdama u pripremnom periodu odigrao nekoliko zaista vrhunskih mečeva. Generalna proba bio je duel protiv aktualnog osvajača Lige konferencija – ekipe Olympiakosa, a na tom susretu je klub iz Amsterdama slavio sa 1:0 golom Forbesa u završnici prvog dijela igre.

Naš prijedlog

Na prvom duelu između nizozemskog i srpskog predstavnika vidjeli smo samo jedan pogodak. Iako je ulog ogroman, smatramo da će nam revanš u Novom Sadu donijeti daleko više pogodaka, pa vam prije svega toplo preporučujemo da se fokusirate na igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.55.

Sigurno je da Vojvodina nema što izgubiti u revanšu, pa je za očekivati da srpski predstavnik krene na sve ili ništa, što će sasvim sigurno ostaviti dosta prostora za kontre Ajaxa, i zaista, nije isključeno da bi i jedan i drugi tim mogli postići makar po jedan pogodak, pa je također veoma topla preporuka igra oba tima će postići gol na utakmici koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.60.

Za kraj, Vojvodina je u prvom meču pokazala da i te kako može parirati nekadašnjem prvaku Europe, iako se Ajax propisno ispromašivao. Na sve to, ne smijemo zaboraviti da je tim iz Amsterdama prošle sezone igrao jako loše u gostima, pa vam zbog svega toga hrabro savjetujemo da okušate sreću s Vojvodina će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.50 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*