TIP DANA: Valerenga – Ranheim: Domaćin juri trijumf za povratak na prvo mjesto!

Tip Dana na kladjenje.hr

Valerenga: Pobjeda vraća ovu ekipu na prvo mjesto na tabeli!

Iako trenutno nastupa u drugom po kvalitetu rangu norveškog nogometa, Valerenga je do sada pet puta dolazila do naslova prvaka Norveške, a posljednji put je to bio slučaj 2005. godine. Na sve to moramo dodati i četiri trofeja u Kupu, a do posljednjeg trofeja u drugom po važnosti nogometnom natjecanju u Norveškoj, ova ekipa je stigla 2008. godine, kada je u velikom finalu savladana ekipa Stabeka s više nego uvjerljivih 4:1.

Prošlu sezonu je Valerenga provela u društvu najboljih, ali je nažalost ovaj tim na kraju zauzeo četrnaesto mjesto na tabeli koje znači i baraž meč za opstanak u elitnom rangu norveškog nogometa i to protiv trećeplasiranog tima iz druge lige. Tamo je Valerengu sačekao Kristiansund, koji je bio bolji u dvomeču, a odluka je pala u revanš meču i to nakon izvođenja jedanaesteraca.

Odmah po ispadanju bilo je jasno da je Valerenga jedan od glavnih kandidata za ekspresni povratak u Elitserien, a u ovom trenutku se nekadašnji šampion Norveške nalazi na drugom mjestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Moss, ali i uz meč manje u odnosu na ovu simpatičnu ekipu. Naravno, treba pomenuti da je Valerenga prije ovog kola bila na prvom mjestu na tabeli, što znači da izabranici Geira Bakkea drže apsolutno sve u svojim rukama.

Na posljednjih pet mečeva u ovogodišnjem izdanju drugog po kvalitetu ranga norveškog nogometa, Valerenga je ostvarila četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Egersunda kada je bilo 1:1. U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli slavio na veoma teškom gostovanju kod Starta, a taj duel je završen pobjedom gostiju od 1:2, uz napomenu da je Valerenga došla do trijumfa pogotkom Stranda u petom minutu sudijske nadoknade.

Inače, kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je glavni kandidat za plasman u Elitserien odigrao sedam mečeva na svom stadionu i ostvario četiri trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza.

Ranheim: Fantastične partije u posljednje vrijeme!

Za razliku od Valerenge, Ranheim nikada do sada nije osvojio norveško prvenstvo, a ova ekipa je uglavnom nastupala u drugom po kvaliteti rangu norveškog nogometa, pa prilike za tako nešto gotovo da nije ni bilo.

Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, doći ćemo do zaključka da je ovaj tim na kraju zauzeo osmo mjesto na tabeli uz sedam bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali u niži rang, a ono što je svakako najbitnije je da se opstanak ni u jednom trenutku nije ni doveo u pitanje, što svakako jeste bio primarni cilj za prošlu sezonu. Samo četiri boda je nedostajalo Ranheimu da dođe do plasmana u doigravanje, ali bi to možda bilo i previše, pošto ovaj tim nije bio konstantan.

Ovog puta će ova simpatična ekipa dati sve od sebe da se umiješa u borbu za jednu od prvih šest pozicija na tabeli, što samo po sebi neće biti nimalo lak zadatak, ali svakako, ima još dosta da se igra.

U ovom trenutku je Ranheim stacioniran na devetom mjestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Sogndal, a ako uzmemo u obzir da ovaj tim ima meč viška, onda Ranheim, eventualnom pobjedom na ovom susretu protiv Valerenge, ulazi u ravnopravnu borbu za plasman u doigravanje.

Na posljednjih pet mečeva u drugom po kvaliteti rangu norveškog nogometa, devetoplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a ono što je veoma važno je da je ova ekipa na tri posljednja meča u šampionatu ostvarila isto toliko trijumfa.

Sve je krenulo od pobjede na domaćem terenu protiv Raufossa, pa je savladan Aalesund na strani, da bi u prošlom kolu Ranheim slavio na svom stadionu protiv Sogndala, a taj meč je završen rezultatom 3:0.

Inače, kada se radi o partijama na strani, do sada je devetoplasirani tim na tabeli odigrao osam mečeva u gostima i ostvario samo jedan trijumf, čak četiri remija, ali i tri poraza, pa je generalni utisak da se nogometaši Ranheima za sada nisu proslavili na strani i da im večeras predstoji veoma težak posao.

Naš prijedlog

Iako Ranheim igra zaista fantastično u posljednje vrijeme, mišljenja smo ipak da Valerenga neće propustiti priliku da se vrati na prvo mjesto na tabeli, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate s jedinicom (1) za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 1.35.

Ako se osvrnemo na tradiciju, međusobni mečevi između Valerenge i Ranheima donose dosta pogodaka, a valja pomenuti i to da na pet posljednjih susreta između ova dva tima Ranheim nema niti jedan trijumf. Tri puta je slavila ekipa Valerenge, a dva puta je bilo neriješeno. Ipak, kao što smo već pomenuli, gosti igraju sjajno u posljednje vrijeme, i najmanje što po našem mišljenju mogu da urade je da postignu makar jedan pogodak, pa vam savjetujemo da usmjerite fokus ka igri oba daju gol uz kvotu 1.54 u PSK-u.

Za kraj, kako smo već u velikoj mjeri sigurni da će domaćin doći do trijumfa na ovom duelu, ali i da će biti pogodaka na obje strane, savjetujemo vam da probate s kombinacijom igara 1/više 3.5 koju kladionica PSK plaća s fantastičnom kvotom 2.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*