TIP DANA: Club Brugge – Mechelen: Domaćin kreće po novu titulu, Mechelen tradicionalno neugodan protivnik!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč novog izdanja belgijskog šampionata, u kojem će aktualni prvak ove zemlje, ekipa Club Bruggea ugostiti Mechelen. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Club Brugge: Primarni cilj je obrana naslova prvaka!

Club Brugge je prošle sezone od prvog do posljednjeg kola znao što želi i na kraju je ova ekipa, kada se sve zbroji i oduzme, potpuno zasluženo stigla do novog naslova prvaka Belgije. Zanimljivo je da se drugu godinu zaredom belgijski šampionat odlučivao u posljednjem kolu, a na kraju je jedan od najtrofejnijih timova imao samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Royale Union, koji je ponovo ostao bez titule. Naime, uoči posljednjeg kola Club Bruggeu je bio dovoljan i bod protiv Cercle Bruggea, i na kraju je duel između te dvije ekipe završio bez pogodaka, pa je ova ekipa stigla do svoje devetnaeste šampionske titule. Tako su se nogometaši Club Bruggea na najbolji mogući način iskupili svojim navijačima za jako lošu prošlu sezonu, u kojoj je ovaj tim zauzeo tek peto mjesto na tabeli.

Ne smijemo zaboraviti ni odlične partije u europskim natjecanjima, pošto je belgijski predstavnik stigao do plasmana u polufinale Konferencijske lige, ali je tamo ovaj tim eliminiran od Fiorentine, koja je zanimljivo drugu godinu zaredom poražena u finalu trećeg po kvaliteti europskog klupskog natjecanja.

I ovog puta su ciljevi najviši mogući, a u međuvremenu je Club Brugge bio izuzetno aktivan na tržištu, pa su u klub stigli igrači poput Collinsa, Nilssona, Romera i Ritscha, dok je Igor Thiago u transferu vrijednom 33 milijuna eura pojačao ekipu Brentforda.

Nažalost, aktualni prvak Belgije već je propustio priliku da dođe do prvog trofeja u novoj sezoni, pošto je ova ekipa u finalu Superkupa poražena od Royale Uniona. Iskreno, Royale Union je potpuno zasluženo stigao do novog trofeja, a taj duel je završio rezultatom 1:2, uz napomenu da je jedini pogodak za Club Brugge postigao grčki reprezentativac Collis koji je već u svom prvom službenom meču pokazao da će biti ogromno pojačanje za aktualnog prvaka Belgije, koji naravno i ovog puta ima najviše moguće ambicije.

Podsjetimo još i to da je ovaj tim osvajanjem šampionske titule osigurao direktan plasman u Ligu prvaka, pa za razliku od prošle sezone Club Brugge neće imati tijekom ljeta obaveza u kvalifikacijama za europska natjecanja.

Mechelen: U posljednje vrijeme Mechelenu i te kako “leži” Club Brugge!

Mechelen je osnovan 1904. godine, a do sada je ovaj klub četiri puta osvajao naslov prvaka Belgije, uz podsjećanje da je to posljednji put bio slučaj davne 1989. godine. Osim toga, popularni Malinois su do sada dva puta osvajali i belgijski Kup, posljednji put prije pet godina kada je u velikom finalu savladana ekipa favoriziranog Genta.

Ipak, mali broj ljudi vjerojatno zna da Mechelen u svojim vitrinama ima i dva europska trofeja, i to Kup pobjednika kupova, koji je osvojen 1988. godine, a iste godine je ovaj klub stigao i do Superkupa Europe. Ako uzmemo u obzir da je Mechelen, kao što smo već napomenuli, godinu dana kasnije stigao do svoje posljednje titule naslova prvaka Belgije, jasno je da su te dvije godine zlatnim slovima ispisane u povijesti četverostrukog šampiona ove zemlje.

Prošlu sezonu je ova ekipa završila na sredini tabele, preciznije na osmoj poziciji, uz podatak da je Mechelenu na kraju regularnog dijela šampionata nedostajalo samo dva boda da dođe do pozicije broj šest, a samim tim i do plasmana u play-off, što je i bio primarni cilj za prošlu sezonu.

Bilo kako bilo, iza popularnih Malinois je jedna veoma dobra sezona, i zaista se očekuje da ovaj tim u istom ritmu nastavi i na početku novog izdanja belgijskog šampionata, iako je utisak da na startu prvenstva Mechelen ima najteži mogući zadatak, pošto gostuje kod Club Bruggea, koji je aktualni prvak ove zemlje i po svemu sudeći glavni favorit za novi naslov prvaka.

Ipak, ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da Mechelenu i te kako “leži” belgijski velikan, makar u posljednje vrijeme, pošto su ova dva tima prošle sezone odigrala dva meča i oba puta je bilo neriješeno. Prvi put je to bio slučaj krajem srpnja prošle godine kada je Club Brugge bio domaćin, a taj duel je završen rezultatom 1:1, da bi i u drugom dijelu sezone ova dva tima odigrala susret bez golova.

Ako se osvrnemo malo na igrački kadar Mechelena, ovaj klub je tijekom ljeta ostao bez Mukaje, Garanangea i Batesa, dok su tim pojačali Vanheusden, Kuatara, Dal, Marsa i Klimput. Klub s klupe predvodi bivši strateg Anderlechta i Olympiakosa, Besnik Hasi, i mnogi poznavatelji belgijskog nogometa upravo ovog čovjeka karakteriziraju kao najveću snagu Mechelena.

Naš prijedlog

Pominjali smo već da Club Brugge u posljednje vrijeme ima dosta problema protiv Mechelena, međutim, ukoliko ova ekipa želi da trijumfalno započne misiju osvajanja naslova prvaka Belgije, pobjeda je nužnost. Na sve to je izvjesno da će nogometaši domaće ekipe dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima za nedavni poraz u Superkupu Belgije od Royale Uniona, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na Club Brugge će pobijediti na utakmici za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.40.

Za očekivati je da nam premijerni meč novog izdanja belgijskog šampionata donese i dosta golova, a sva je prilika da će ih biti na obje strane, pa vam toplo preporučujemo da okušate sreću s igrom oba tima će postići gol na utakmici koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.85.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da se opredijelite i za igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, a sve to uz kvotu 1.65 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*