TIP DANA: Pyunik – Dinamo Minsk: Tko će do plasmana u narednu rundu kvalifikacija?

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a prije svega nam ovaj dan donosi nekoliko veoma zanimljivih duela iz kvalifikacija za Ligu prvaka, pa smo tako ovog puta za vas analizirali susret između Pjunika i Dinamo Minska. Prvi susret između armenskog i bjeloruskog predstavnika je završen bez pogodaka. Uzvratna utakmica je na programu od 18 sati.

Pjunik: Može li Pjunik do plasmana u narednu fazu kvalifikacija?

Pjunik je najtrofejniji armenski klub, pošto je ova ekipa do sada čak šesnaest puta dolazila do naslova prvaka Armenije, a posljednji put je to bio slučaj prošle sezone. Pored toga, Pjunik je apsolutni rekorder i kada su u pitanju druga dva natjecanja u ovoj zemlji, pošto je ova simpatična ekipa do sada u svojoj povijesti osvajala Kup osam puta, ali i Superkup Armenije deset puta. Godinama unazad ovaj klub predstavlja Armeniju u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali bez većih uspjeha, a sigurno se svi sjećamo dvomeča s Crvenom zvezdom prije dvije godine, kada je najtrofejniji srpski klub ukupnim rezultatom 7:0 stigao do plasmana u narednu fazu Lige prvaka.

Ako se vratimo na prošlu sezonu, doći ćemo do zaključka da je Pjunik na kraju imao samo dva boda više u odnosu na drugoplasiranu Nou, uz napomenu da je ova ekipa bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije. Naime, najtrofejniji armenski klub je na posljednjih šest mečeva u prvenstvu ostvario isto toliko trijumfa, a tu naravno računamo i pobjedu nad spomenutom ekipom Noe, i to u pretposljednjem kolu kada je bilo 3:0, čime su puleni trenera Melikjana i pretekli ovaj tim na tabeli. Vrlo vjerojatno je armenski predstavnik mogao proći i bolje na ždrijebu za kvalifikacije za Ligu prvaka, pošto je ovaj tim dobio Dinamo iz Minska, iza kojeg je sjajna sezona. Prvi susret između armenskog i bjeloruskog predstavnika je odigran prije šest dana, a tada nije bilo pobjednika, ali ni golova.

Opći dojam je da je Dinamo iz Minska imao bolje šanse na tom duelu, mada im ni gosti iz Armenije nisu ostali dužni, i na kraju je dojam da je neriješen ishod zapravo i najpravedniji rezultat. Inače, ono što bi potencijalno mogla biti velika prednost za tim iz Minska je to što je bjeloruski šampionat uvelike u toku, dok prvenstvo Armenije još uvijek nije krenulo, ali to u ovakvim mečevima u principu i ne mora puno značiti, pogotovo što je prvi susret bio izjednačen. Za kraj, posljednji poraz na svom terenu u svim natjecanjima ekipa Pjunika je doživjela početkom travnja ove godine od Ararata (0:1) u polufinalu armenskog Kupa, dok je veoma zanimljivo da aktualni prvak Armenije prošle sezone u prvenstvu nije doživio niti jedan poraz na svom stadionu, što znači da Dinamu predstoji veoma težak posao.

Dinamo Minsk: Čini se da Dinamo ima više iskustva za ovakve mečeve!

Ako smo za Pjunik rekli da se radi o najtrofejnijem armenskom klubu, onda sigurno možemo reći i da Dinamo iz Minska spada u red najtrofejnijih bjeloruskih klubova. Do sada je klub iz prijestolnice Bjelorusije osvojio osam šampionskih titula, uz napomenu da se to posljednji put dogodilo prošle sezone, što je ovoj ekipi donijelo plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje. Pored toga, Dinamo je do sada tri puta osvajao i Kup ove zemlje, a moramo podsjetiti i na podatak da je ovaj klub 1982. godine stigao do titule šampiona bivšeg Sovjetskog Saveza, što je vrlo vjerojatno i najveći uspjeh u dosadašnjoj povijesti ovog tima.

Prošlu sezonu je klub iz prijestolnice Bjelorusije završio na prvom mjestu na tablici uz sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Neman. Od prvog do posljednjeg minuta bilo je jasno da Dinamo želi da se nakon čak devetnaest godina domogne naslova prvaka ove zemlje, a posao mu je bio olakšan pošto su Šahtjor iz Soligorska, ali i Energetik kažnjeni oduzimanjem dvadeset bodova pred početak prvenstva zbog sudjelovanja u namještanju, zbog čega je timu iz Soligorska i oduzeta titula od prije dvije sezone. Bilo kako bilo, Dinamo ima velike ambicije ove sezone, a do sada je u novom izdanju popularne “Višaje” ovaj tim odigrao petnaest mečeva i još uvijek ne zna za poraz, a u tom periodu su igrači Vadima Skripčenka ostvarili deset trijumfa uz pet remija, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na podjeli prvog mjesta na tablici uz isti broj bodova kao i Žodino.

Posebno dobro aktualni prvak Bjelorusije igra u posljednje vrijeme, pošto su nogometaši Dinama na pet posljednjih mečeva u prvenstvu ostvarili isto toliko trijumfa. U prošlom kolu bjeloruskog prvenstva, lider na tablici “Višaje” je slavio na svom stadionu protiv Dinamo Bresta, a taj duel je završen minimalnim trijumfom domaćina. U gostima je do sada Dinamo odigrao osam mečeva i ostvario šest trijumfa uz dva remija, i za sada je tim iz prijestolnice Bjelorusije najbolji gostujući tim u prvenstvu, a sigurno je i da taj podatak i te kako ohrabruje pred vruće gostovanje u Jerevanu. Šteta što ovaj klub u naletu forme nije uspio slaviti na svom terenu protiv Pjunika u prvom meču kvalifikacija za najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje, ali sigurno je da ovaj tim nije bez šansi u uzvratu, pogotovo što ekipa iz Minska ima daleko više iskustva u europskim natjecanjima.

Naš prijedlog

Ulog je ogroman, pa samim tim ni u revanšu ne treba očekivati previše pogodaka zbog čega vam toplo preporučujemo da okušate sreću s igrom zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.69.

Pored toga, kao što smo već konstatirali, dojam je da bjeloruski predstavnik ima više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, zbog čega vam savjetujemo da se oprobate s duplom šansom Dinamo Minsk će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.42.

Za kraj, za one najhrabrije, savjetujemo da se opredijelite za čistu Dinamo Minsk će pobijediti na utakmici, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.70 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*