Tiket dana (Ponedjeljak, 15.07.2024)

Završena su dva kontinentalna natjecanja i u narednim ljetnim danima pratimo kvalifikacije za europske kupove i početak nekih europskih liga. Predložene kvote važile su u trenutku pisanja prijedloga.

Haka – Ilves – Haka će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno @ 2.20 u Germania

Još malo je ostalo do kraja regularnog dela prvenstva u finskoj Veikkaus ligi i velika je šansa da će ove dve ekipe podeliti megdan i u plej-ofu. Za Ilves je sigurno da će biti u gornjem delu tabele, a Haka još uvek mora da se izbori za to. Tim iz Valkeakoskija se nalazi na 6. mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje za titulu i trudiće se svim silama da makar tu i ostanu. Imaju 6 bodova više od prvog tima ispod njih, a to je u ovom momentu Inter iz Turkua. Od njih imaju i meč manje i mogli bi lako da uspehom u duelu sa Ilvesom steknu lepu prednost pred finiš regularnog dela šampionata. Ilves je igrao odlično u prvom delu prvenstva, ali su kasnije igrali dosta promenjivo. U prošlom kolu su ubedljivo pobedili aktuelnog šampiona Helsinki u svom Tampereu i to sa 3:0. Haka je na poslednjih šest utakmica pobedila pet puta i samo jednom remizirala. Mnogo bolje igraju kao domaćini i verujemo da su blagi favoriti i u meču sa odličnim Ilvesom.

Mada je u prvom delu sezone Ilves slavio sa 5:0, sada predlažemo duplu šansu na Haku, a za Haka će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno u kladionici Germania dobijamo kvotu 2.20.

Fylkir – Akranes – Akranes će pobijediti na utakmici @ 2.10 u Germania

Domaćin je prošle sezone igrao dobro i zauzeo 8. mesto na kraju, a sada postoji velika šansa da ispadne u niži rang. Trenutno su na poslednjem mestu na tabeli i sakupili su samo 8 bodova u dosadašnjih 13 odigranih utakmica. Filkir ima samo dve pobede do sada, slavili su protiv Kopavogura i Vestrije, oba puta na svom terenu i to se desilo u dva poslednja meča koja su igrali pred svojim navijačima. Možda je to nagoveštaj malo boljih dana za ovaj tim, ali da bi uhvatili priključak s ostalim timovima iz donjeg dela tabele moraju osvajati bodove i na strani. Akranes je na visokom četvrtom mestu, oni su osvojili prvo mesto u drugoj ligi prošle sezone i ovakav plasman može se nazvati malo iznenađenjem. Akranes je u odličnoj formi i u poslednjih pet utakmica u prvenstvu imaju četiri pobede i jedan remi. Tri pobede u ovom periodu ostvarili su na svom terenu, a uspeli su da slave i na gostovanju kod Akureyrija. Jedini remi desio se na gostovanju kod Breidablika. U prvom delu sezone Akranes je lako izašao na kraj sa Filkirom i pobedio je sa 5:1. Kvalitetniji su tim i predlažemo njihov trijumf i na gostovanju.

Za Akranes će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Petrolul – Glorija – Petrolul će pobijediti na utakmici @ 2.10 u Germania

Petrolul je imao dosta tešku i stresnu sezonu. Završili su je na 11. mestu i tako izbegli direktnu bitku za opstanak kroz eventualni baraž, ali svakako nisu bili prezadovoljni igranjem u plej-autu. Ekipa iz Ploeštija još od šezdesetih godina prošlog veka nije imala zapaženijih rezultata u prvenstvu Rumunije, čak su nekoliko puta ispadali iz elite i planovi za predstojeću sezonu su da se što pre izbore za svoj status, a najbolje bi bilo kada bi igrali u plej-ofu. Njihov prvi rival u prvenstvu je tim Glorije iz Buzaua, ekipa koja već par decenija nije u društvu najboljih, ali je prošle sezone imala i dosta sreće i kao četvrtoplasirana u drugoj ligi izborila se za ulazak u elitu. Naime, drugoplasiranom Korvinulu iz Hunedoare nije dozvoljen ulazak u prvu ligu jer u njoj mogu igrati samo profesionalni timovi, a Korvinul se finansira iz opštinskog budžeta. Ni trećeplasirani Selimbar nije mogao da napreduje i tako je Glorija, uz prvoplasiranu Unireu, stigao u elitu. Petrolul i Glorija su se poslednji put sastali u drugoj ligi pre dve godine, a sada se po prvi put sastaju u najjačem rangu.

Za Petrolul će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Ukupna kvota na tiketu za Ponedjeljak u kladionica Germania iznosi 9.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*