Tiket dana (Četvrtak, 13.06.2024)

Samo jedan dan nas dijeli od početka EURA u Njemačkoj i većina prijedloga u narednom razdoblju bit će posvećena ovom natjecanju. Večeras su u ponudi uglavnom Irci, Islanđani i Južnoamerikanci. Kvote su bile važeće u trenutku sastavljanja prijedloga.

St. Patrick’s – Shamrock R. – Shamrock R. će pobijediti na utakmici @ 1.90 u Germania

Aktualni šampion Irske nije dobro otvorio sezonu i dosta je zaostajao za Shelbourneom. Vremenom je ta razlika bivala sve manja da bi onda opet Roversi zaostali i u ovo kolo ulaze s 9 bodova manje od lidera, ali i utakmicom manje. Prostora za neki novi kiks jednostavno nema, Shamrock će uskoro i u europske kvalifikacije i tada će imati baš naporan raspored. Njihov cilj je da se domognu grupne faze makar Konferencijske lige, a znajući novi način natjecanja, to uopće nije nemoguće. Ipak, šampionska titula je prioritet i loše rezultate iz svibnja moraju nadoknaditi u lipnju. Imali su čak tri poraza u prošlom mjesecu, a to se Shamrocku odavno nije dogodilo. Za St. Patrick’s je ovo najlošija sezona u protekloj deceniji. Nalaze se na 8. mjestu, imaju osam bodova više od dvije posljednjeplasirane ekipe, ali i dva meča više odigrana. Lako se može dogoditi da ih pretekne makar Dundalk i onda bi pali u zonu doigravanja. Pokušat će to izbjeći i makar zadržati sadašnju poziciju.

Roversi su favoriti u ovom gradskom derbiju i predlažemo da Shamrock R. će pobijediti na utakmici s kvotom 1.90 u kladionici Germania.

Dundalk – Sligo – Dundalk će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 @ 2.05 u Germania

Za bivšeg prvaka Irske, ekipu Dundalka, ovo je košmarna sezona. Istini za ruku, sada su stvari dosta bolje nego što su izgledale na početku, ali ova ekipa i dalje je na samom začelju tabele, zajedno s Droghedom, a oba sastava imaju samo po 16 bodova. U goste Dundalku dolazi Sligo Rovers, ekipa iz sredine tabele koja ne bi trebala imati većih problema oko osiguravanja opstanka, mada ne mogu ni da se nadaju izlasku u Europu. Sligo je nakon dvije uzastopne pobjede poražen u posljednjem kolu od Waterforda sa čak 4:1 i to je bio meč na kojem su primili najviše golova ove sezone. S druge strane, Dundalk igra dobro na svom terenu, na posljednjih sedam utakmica na svom stadionu nisu poraženi, a uz dvije pobjede imaju i 5 remija. Ono što je posebno zanimljivo je da nisu primili nijedan gol u tom periodu. Dakle, mreža im se na domaćem terenu nije tresla više od 630 minuta. Još zanimljivije je to da je baš Sligo tim koji je posljednji pogodio mrežu Dundalka kao gost i to u pobjedi od 5:0 početkom ožujka. Zbog toga je Sligo veliki dužnik Dundalka, mada su oni u narednom meču osvojili bod u Sligu. Sada su domaćinu bodovi neophodni, a golova ne bi smjelo biti više od dva. Dodajemo i duplu šansu na domaćina.

Za Dundalk će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 kvota je 2.00 u kladionici Germania.

Vikingur R. – Fylkir – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 @ 1.85 u Germania

U posljednjoj utakmici četvrtfinala islandskog kupa sastaju se dva prvoligaša, ali između njih na tabeli su svi ostali elitni ligaši. Naime, Víkingur je lider sa 25 bodova, a Fjölnir je “fenjeraš” sa samo četiri. Zanimljivo je da su se ova dva tima sastala u Reykjavíku na stadionu Víkingura prije deset dana, što je bio posljednji meč koji su odigrali. Pobjeda je pripala Víkinguru rezultatom 5:2 i jasno je tko je favorit u ovom duelu. Fjölnir brine samo o opstanku, mada će i to možda biti nemoguća misija. Inače, ove dvije ekipe su igrale u kupu još u grupnoj fazi i zajedno prošle dalje, a međusobni meč opet je dobio Víkingur, tada sa 4:2. I sada će pobijediti isti tim, a opet treba očekivati i punu mrežu Fjölnira.

Za zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 koeficijent u kladionici Germania iznosi 1.85.

Pyramids – Smouha – Pyramids će pobijediti na utakmici @ 1.47 u Germania

Domaća ekipa je i dalje lider egipatskog prvenstva i ima čak 14 bodova, uz dvije utakmice manje, od drugoplasiranog El Masrija. Međutim, taj tim nije glavni rival Pyramidsa, već je to trenutno osmoplasirani Al Ahly. Razlog je jasan, Al Ahly je odigrao samo 15 utakmica do sada, čak 7 manje od Pyramidsa, a ima 20 bodova manje na kontu. Hipotetički, ako bi Al Ahly dobio sve zaostale mečeve, bio bi ispred Pyramidsa za jedan poen. Čini se da će svaki bod u preostalom dijelu sezone biti jako važan, Al Ahly je završio s obavezama u Afričkoj Ligi prvaka u kojoj su trijumfirali zahvaljujući samo jednom golu u dvomeču s Esperanceom iz Tunisa. Pyramids ima devet uzastopnih pobjeda iza sebe i vjerujemo da će protiv Smouhe upisati i desetu. Gosti iz Aleksandrije su odličan tim, trenutno su 6. na tabeli, ali nemaju neke velike ambicije u šampionatu. Možda je kup njihova šansa, a posljednji meč su odigrali baš u tom natjecanju i prošli su u osminu finala. Ova dva tima se nisu sastala godinu dana, ovo je prvi okršaj u ovom prvenstvu, a za dvije sedmice sastat će se u Aleksandriji.

Prijedlog je Pyramids će pobijediti na utakmici s kvotom 1.47 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za Četvrtak u kladionica Germania iznosi 10.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*