TIP DANA: Belgija – Crna Gora: Belgija rijetko griješi na svom stadionu, Prosinečki probudio Sokole!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu je veoma siromašna ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas pripremili duel prijateljskog karaktera, u okviru kojeg će Belgija na svom stadionu u Bruxellesu ugostiti Crnu Goru. Početak ovog susreta je zakazan za 20 sati i 30 minuta.

Belgija: Bez poraza od Svjetskog prvenstva!

Prava je šteta što jedna zaista sjajna generacija Belgijanaca nije uspjela napraviti neki značajniji rezultat na velikim natjecanjima, osim polufinala Svjetskog prvenstva 2018. godine, kada je ova reprezentacija poražena od Francuske, i po mnogima je taj susret bio finale prije finala. Na prošlom Svjetskom prvenstvu ova reprezentacija je blago rečeno razočarala, jer Belgijanci u konkurenciji Maroka, Hrvatske i Kanade nisu uspjeli proći grupu.

Nakon toga je Roberto Martínez podnio ostavku, što je bilo očekivano, a na njegovo mjesto je postavljen Domenico Tedesco, što je možda bilo iznenađenje, ali radi se o izuzetno dobrom stručnjaku koji je prije ovog izazova sjedio na klupi Leipziga. Usledilo je očekivano podmlađivanje tima, a od iskusnijih su u timu ostali De Bruyne, Lukaku i Vertonghen. Belgija je blistala u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a na kraju je ova selekcija zauzela prvo mjesto u grupi uz bod viška u odnosu na drugoplasirane Austrijance.

Na osam odigranih susreta popularni Đavolovi su ostvarili šest pobjeda i dva remija, što znači da su kvalifikacije završili bez poraza. Kada smo već kod toga, moramo napomenuti da su Belgijanci posljednji poraz doživjeli još na Svjetskom prvenstvu u Kataru, i to od Maroka u grupnoj fazi kada je bilo 0:2. Dakle, Domenico Tedesco je položio ispit, a dojam je da očekivanja odavno nisu bila manja uoči ovog Europskog prvenstva, iako Belgijanci ponovno mogu pohvaliti sjajnom generacijom, ruku na srce, slabijom od one prethodne.

Veliko je iznenađenje što Thibaut Courtois neće putovati u Njemačku, a najviše se očekuje od dua De Bruyne – Lukaku. Inače, posljednji zvanični meč ova reprezentacija je odigrala u ožujku protiv Engleske na Wembleyju, kada je bilo 2:2, uz podatak da je Gordi Albion do izjednačenja stigao pogotkom Bellinghama u petom minuti sudačke nadoknade, ali i uz konstataciju da su Belgijanci ostavili veoma dobar dojam u meču protiv trenutno možda i najbolje reprezentacije na svijetu, barem po imenima igrača.

Crna Gora: Prosinečki je preporodio Sokole!

Crna Gora do sada nikada u svojoj veoma kratkoj povijesti nije izborila plasman na veliko natjecanje, a čini se da Sokolovi tome nikad nisu bili bliže nego u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će za nešto više od tjedan dana početi u Njemačkoj. Naime, Crna Gora je u grupi bila s Mađarskom, Srbijom, Bugarskom i Litvom, i na prvi pogled je bilo zaista teško očekivati da bi ova reprezentacija mogla uključiti u borbu za jedno od prva dva mjesta, pošto su Mađari, ali i Orlovi daleko kvalitetnije reprezentacije.

Na kraju su Sokolovi kvalifikacije završili na trećem mjestu na tablici uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Srbiju. Na osam odigranih utakmica Crna Gora je ostvarila tri pobjede, doživjela isto toliko poraza, i dva puta remizirala. Posebno zanimljivo je bilo u posljednjem kolu, kada je ova reprezentacija u jednom trenutku vodila sa 0:1 na gostovanju kod Mađarske, a u isto vrijeme je i Srbija na svom stadionu gubila od Bugara, i to je bio rezultat koji je Sokolovima donosio plasman na EURO. Međutim, prvo su Mađari uspjeli doći do potpunog preokreta na svom stadionu, a onda su i Orlovi remizirali protiv Bugara, pa su kao što se i očekivalo Mađarska i Srbija na kraju stigle do plasmana na završni turnir.

Ako se podsjetimo prethodnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Stevan Jovetić i ekipa su na kraju zauzeli četvrto mjesto na tablici uz čak devet bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Tursku. U međuvremenu je novi izbornik Crne Gore postao Robert Prosinečki koji je za relativno kratko vrijeme uspio probuditi Sokole. Naime, po njegovom preuzimanju, ova reprezentacija je ostvarila dvije pobjede. Prvo je ova ekipa bila bolja od Bjelorusije kada je bilo 2:0, a nakon toga je Crna Gora slavila na prijateljskoj utakmici protiv Makedonije kada je bilo 1:0.

Inače, kada se radi o međusobnim susretima, do sada je Crna Gora samo jednom odmjerila snage protiv Belgije, i to još 2012. godine, kada su Sokolovi zanimljivo uspjeli odoljeti jednoj strašnoj generaciji Belgijanaca, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da su golove za ovu reprezentaciju postigli legendarni Mirko Vučinić i Nikola Drinčić.

Naš prijedlog

Kao što smo već napomenuli, Belgija zaista rijetko griješi na svom stadionu, međutim, kako se radi o meču prijateljskog karaktera, smatramo da je bolje da se fokusirate na golove, kojih će po našem mišljenju biti baš dosta na ovom susretu, pa je naša primarna prognoza zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.20.

Nije isključeno ni da u prvom poluvremenu vidimo makar dva pogotka, pa savjetujemo igru zbroj golova u prvom poluvremenu će biti najmanje 2 koju kladionica Germania plaća s kvotom 2.10.

Za kraj, najrealnije je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak na ovom susretu, pa vam preporučujemo da pokušate s igrom oba tima će postići gol na utakmici za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*