Tiket dana (Srijeda, 22.05.2024)

Dan kada ćemo saznati ime prvog pobjednika u nekom od europskih kupova za ovu sezonu. U Dublinu se sastaju talijanska Atalanta i novi njemački prvak Bayer iz Leverkusena u borbi za trofej Lige Europe. Igraju se i finala kupa u Hrvatskoj i Češkoj. Kvote iz prijedloga bile su važeće u vrijeme sastavljanja listića.

Atalanta – Leverkusen – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 2.30 u Germania

Za obje ekipe se može reći da su imale fantastičnu sezonu i da su nadmašile sva očekivanja, pa čak i ona svojih najvjernijih navijača. Moramo ipak reći da je učinak Bayera nestvaran. Ekipa iz Leverkusena postala je prvak Njemačke, prvi put u svojoj povijesti, skinula Bayern s trona nakon 11 uzastopnih godina, a još uvijek nema poraz u cijeloj sezoni, računajući sva natjecanja. Mogu Farmaceuti do još dva trofeja. Nakon ovog finala Lige Europe čeka ih finalni meč DFB kupa u kojem će za rivala imati drugoligaški tim Kaiserslauterna i bit će svakako apsolutni favoriti. Oborio je tim trenera Xabija Alonsa i rekord po broju uzastopnih utakmica bez poraza i što još očekivati od ovog tima? Pa još dva pehara, naravno. Atalanta još uvijek nema ni jedan trofej, a neće ga ni imati ako izgubi ovo finale. Boginja iz Bergama je prije sedam dana igrala u finalu Kupa Italije, poraženi su od Juventusa minimalnim rezultatom i tako sebi podigli nivo pritiska pred ovaj meč. Njima pobjeda ne donosi samo pehar već i sudjelovanje u Ligi prvaka naredne jeseni, što je Bayer već ostvario. Ipak, realno je da Atalanta osigura igranje u europskoj eliti i preko Serie A koja će davati najmanje pet timova u najjačem klupskom natjecanju, a najveće zasluge za to idu na adresu Atalante i Fiorentine, finalista europskih kupova. I Nijemci daju dodatnog sudionika Lige prvaka, i oni imaju dva finalista, Dortmund u LP i Bayer. Finalni meč se igra u Dublinu, na stadionu Aviva na kojem igra nacionalni tim Republike Irske u nogometu i ragbiju. Recimo još da je Atalanta u polufinalu Lige Europe eliminirala Olympique iz Marseillea, a da je Leverkusen izbacio još jedan talijanski tim, ekipu Rome.

Očekujemo učinkovit meč i golove na obje strane. Za oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 kvota je 2.30 u kladionici Germania.

Den Haag – Excelsior – Excelsior će pobijediti na utakmici @ 2.75 u Germania

U drugom polufinalu play-offa za plasman u nizozemsku Eredivisie sastaju se ekipe Den Haaga i Excelsiora. Gosti su zauzeli 16. mjesto u elitnom rangu i moraju svoj status prvoligaša potvrditi kroz doigravanje s timovima koji su u drugoj ligi zauzeli pozicije od treće do osme. Den Haag je u Eerste Divisie bio na kraju peti, od drugog mjesta koje donosi direktan plasman bili su udaljeni čak 12 bodova i odavno je bilo jasno da mogu samo do plasmana u play-off. Den Haag je već igrao jednu rundu u doigravanju, nakon dvomeča bili su uspješniji od De Graafschapa kojeg su pobijedili u gostima s 3:2 nakon što su na svom terenu igrali neriješeno 2:2. Excelsior se tek sada priključuje doigravanju, oni su u nedjelju imali priliku da osvajanjem jednog boda u gradskom derbiju s Feyenoordom osiguraju opstanak u eliti, ali viceprvak Nizozemske nije imao milosti prema sugrađanima i slavio je s 4:0, poslavši Excelsior u pakao doigravanja. U drugom polufinalu igraju Emmen i Breda, pa će pobjednici ova dva okršaja igrati finale za zauzimanje posljednjeg upražnjenog mjesta u Eredivisie za sezonu 2024/25. Prednost dajemo Excelsioru i vjerujemo da će tim iz Rotterdama slaviti već u prvoj utakmici.

Za Excelsior će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobija kvota 2.75.

Ilves – Inter Turku – Ilves će pobijediti na utakmici @ 1.90 u Germania

Finski šampionat se tek zahuktava, a sudeći po rezultatima u prvih osam kola, čini se da će biti zanimljiv jer se više timova nalazi na vrhu tablice. U prethodnim sezonama za titulu su se borili Helsinki i KuPS, a pehar je pripadao prestoničkom timu zahvaljujući minimalnoj prednosti, prošle sezone samo zbog bolje gol razlike. Dakle, neizvjesno je bilo i ranije, ali bi se sada timovima HJK-a i KuPS-a mogli pridružiti i VPS i SJK koji su odlično započeli sezonu i trenutno su na dvije prve pozicije. Prijatno iznenađenje je i Ilves, ekipa iz Tamperea je na trećem mjestu s 13 bodova iz 7 utakmica, što je tri manje od vodećeg VPS-a. Ilves je u seriji od četiri uzastopna trijumfa nakon početka prvenstva kada su u prva tri kola imali samo jedan bod na kontu. U Tampere dolazi Inter iz Turkua, a gosti su tek deseti sa samo 5 bodova iz 7 odigranih mečeva. Inter je vezao tri prvenstvena poraza, savladali su ih Mariehamn i SJK, a izgubili su u Turkuu od Helsinkija. Zanimljivo je da su u ovom intervalu ostvarili i jedan trijumf, u Kupu Finske su pobijedili drugi tim Ilvesa koji igra u trećoj ligi i plasirali se u šesnaestinu finala najmasovnijeg natjecanja.

Prednost u ovom meču dajemo Ilvesu, a za Ilves će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent koji iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za Srijeda u kladionica Germania iznosi 12.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*