Tiket dana (Petak, 19.04.2024)

Pred nama je još jedan vikend i ostalo je malo vremena do kraja nogometnih sezona u većini zemalja. Manje od dva mjeseca ostalo je do početka Europskog prvenstva i tada će klupski nogomet biti rijedak. Predložene kvote bile su valjane u trenutku sastavljanja prijedloga.

Nice – Lorient – Nice će pobijediti na utakmici @ 1.55 u Germania

Momčad s Azurne obale imala je fantastičnu sezonu sve do početka veljače. Od tada, kao da su drugi igrači obukli dres Nice, i u 9 ligaških utakmica pobijedili su samo jednom. Istina, ta pobjeda dogodila se u gostima kod Lensa, trenutnih doprvaka, ali što to vrijedi kada su izgubili od Nantesa, Montpelliera, Toulousea i Lyona. Trenutno su na 5. mjestu, poziciji koja donosi sudjelovanje u Europskoj ligi, ali mogu pokušati doći do četvrtog mjesta i time igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Sve to pod uvjetom da počnu igrati barem približno dobro kao u drugoj polovici 2023. Lorient, momčad koja je trenutno na 16. mjestu—mjestu koje vodi u doigravanje za ispadanje—dolazi u Nicu. Imaju isti broj bodova kao Metz, koji je ispod njih, ali Lorient ima utakmicu manje. U posljednja četiri kola, Lorient je osvojio samo jedan bod, ali mora se reći da su imali težak raspored. Nema sumnje da je Nice bolja momčad, ali bit će teško osigurati pobjedu.

Ipak, pobjeda je imperativ, a u Germaniji su kvote za Nice će pobijediti na utakmici postavljene na 1.55.

E. Frankfurt – Augsburg – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.87 u Germania

U Frankfurtu se vodi direktna borba za europsku kvalifikaciju. Eintracht trenutno zauzima 6. mjesto, posljednje koje vodi u Konferencijsku ligu, ali njihov najbliži pratitelj, Augsburg, zaostaje samo tri boda. Taj bi se jaz mogao zatvoriti u direktnom dvoboju na Commerzbank Areni, čime bi učinili uslugu Freiburgu, koji ima isti broj bodova kao i Augsburg. U posljednjem kolu Augsburg je kod kuće pobijedio Union Berlin, dok je Eintracht izgubio u Stuttgartu. Općenito, gosti su u boljoj formi, s samo jednim porazom u posljednjih sedam utakmica, za razliku od Oraova koji nisu pobijedili u četiri kola. U prvom dijelu sezone Augsburg je kod kuće pobijedio Eintracht 2-1, i sada se očekuje sličan rezultat s golovima na obje strane.

Za opciju oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, kvota je 1.87 u kladionici Germania.

Sturm – Rapid – Sturm će pobijediti na utakmici @ 2.00 u Germania

Momčad iz Graza došla je na prvo mjesto nakon prethodnog kola. Imaju isti broj bodova kao Salzburg, ali psihološki pritisak, sada na strani Bikova, važan je faktor. Salzburg je izgubio u Linzu, što je Sturm iskoristio pobijedivši u Hartbergu i preuzevši vodeću poziciju. Do kraja prvenstva preostalo je još šest kola, ali Sturm ima i gostovanje u Salzburgu. Upravo su Bikove pobijedili u polufinalu Austrijskog kupa i osigurali mjesto u velikom finalu, gdje će igrati protiv Rapida 1. svibnja. Momčad iz Beča sada dolazi u Graz. Za Rapid najvažnija stvar je osvajanje kupa, što bi ih automatski kvalificiralo za Europsku ligu, za koju se natječu s LASK-om u Bundesligi. Tim iz Linza ima dva boda više, budući da Rapid nije uspio pobijediti Austriju Klagenfurt kod kuće u posljednjem kolu. U dva međusobna susreta tijekom regularnog dijela sezone, Rapid i Sturm su oba puta odigrali neriješeno s rezultatom 1:1. Sada remi ne bi bio zadovoljavajući ni za jednu stranu, i očekujemo pobjedu Sturma, koji sigurno uživa na vrhu tablice.

U Germaniji su kvote za Sturm će pobijediti na utakmici 2.00.

Roda – De Graafschap – Roda će pobijediti na utakmici @ 1.70 u Germania

Ostala su samo četiri kola do kraja prvenstva u nizozemskoj Eerste Divisie, i četiri momčadi se bore za izravan plasman u elitu. Najveće šanse i dalje su na strani Willem-a, koji vodi s 73 boda, Roda ima 70, a Groningen 67. Dordrecht je također u igri s 63 boda, ali smatramo da ovaj tim još ne teži pridružiti se ekipama poput PSV-a, Feyenoorda, Ajaxa i drugih. Roda je u nizu od pet pobjeda i deset utakmica bez poraza. Do kraja sezone igraju protiv Jong Ajaxa, Cambuura i, u posljednjem kolu, putuju u Groningen. Čini se vjerojatnim da će ta utakmica odlučiti o drugom mjestu za promociju, osim ako Willem ne poklekne u posljednja četiri susreta. De Graafschap, momčad koja je trenutno na šestom mjestu i sigurno će igrati u doigravanju, dolazi u Kerkrade. Na njima je da tempiraju formu za doigravanje i pokušaju biti treća momčad koja će se iz druge lige preseliti u prvu. De Graafschap ima tri poraza i dvije pobjede u posljednjih pet utakmica, a na strani su pobijedili samo jednom u posljednjih pet susreta. Roda ima veći motiv i vjerujemo da će nastaviti s pobjedama.

U Germaniji su kvote za Roda će pobijediti na utakmici 1.70.

Ukupna kvota na tiketu za Petak u kladionica Germania iznosi 9.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*