TIP DANA: Atalanta – Liverpool: Mogu li Redsi izvesti čudo u Bergamu?

Tip Dana na kladjenje.hr

Ovog četvrtka očekuje nas nekoliko vrlo zanimljivih utakmica, jer nam taj dan donosi uzvratne susrete četvrtfinala Lige Europe i Lige konferencija. Ovoga puta analizirali smo dvoboj između Atalante i Liverpoola, primijetivši da je talijanska momčad slavila više nego uvjerljivu pobjedu 3-0 u prvoj utakmici na Anfieldu, ostavljajući englesku stranu pred gotovo nemogućom misijom. Početak uzvratne utakmice u Bergamu zakazan je za 21 sat.

Atalanta: Polufinale Lige Europe na vidiku!

Prošle sezone Atalanta je igrala promjenjivo, ali to je bilo dovoljno za šesto mjesto na ljestvici i kvalifikaciju za Ligu Europe. Govoreći o ovom drugorazrednom europskom klupskom natjecanju, vrijedi spomenuti da je momčad lako napredovala do nokaut faze nakon što je završila prva u svojoj skupini, čime su izborili izravno mjesto u osmini finala.

U osmini finala, Atalanta se susrela sa Sportingom, a zanimljivo je da su te dvije momčadi bile i u istoj skupini. U dvomeču, momčad Gian Piera Gasperinija s pravom je eliminirala tim koji je odlično nastupao ove sezone i koji je bio na pragu osvajanja još jednog portugalskog prvenstva.

Ždrijeb je bio nemilosrdan prema talijanskom predstavniku, jer su se suočili s Liverpoolom u osmini finala, koji je, naravno, smatran glavnim favoritom za osvajanje Lige Europe. Međutim, Atalanta je tada odigrala jednu od svojih najboljih europskih utakmica u posljednjem desetljeću. Unatoč svim izgledima, momčad iz Bergama slavila je na gostovanju kod Liverpoola, a utakmica na Anfieldu završila je rezultatom 0-3, čime je talijanska momčad došla na prag plasmana u polufinale drugorazrednog europskog klupskog natjecanja.

Što se tiče Serie A, kao i prošle sezone, momčad popularno zvana La Dea igra prilično promjenjivo i trenutno se Gian Piero Gasperinijeva strana nalazi na šestom mjestu s četiri boda manje od petoplasirane Rome. U posljednjih pet utakmica u najvišem rangu talijanskog nogometa Atalanta je ostvarila samo jednu pobjedu, koja je došla u gostujućoj utakmici protiv aktualnih prvaka, Napolija, završivši 0-3. Osim te pobjede, momčad je dva puta odigrala neriješeno i dva puta izgubila.

U svojoj posljednjoj utakmici, momčad iz Bergama odigrala je neriješeno kod kuće protiv Verone, s utakmicom koja je završila 2-2. Što se tiče nastupa kod kuće, Atalanta je ove sezone odigrala petnaest utakmica na svom stadionu u Serie A i ostvarila deset pobjeda, dva remija i tri poraza. U Ligi Europe, ova momčad nije izgubila u četiri odigrane utakmice kod kuće, i ostaje vidjeti hoće li ovaj rekord ostati na snazi nakon ove utakmice protiv glavnog favorita za osvajanje drugorazrednog europskog klupskog natjecanja.

Liverpool: Dva teška poraza u najgorem mogućem trenutku!

Liverpool nije imao proslavljenu sezonu prošle godine, i na kraju su svi u klubu morali prihvatiti plasman u Europsku ligu, što je svakako proglašeno značajnim neuspjehom. Međutim, Jürgen Klopp je obećao navijačima na početku sezone da će učiniti sve kako bi osvojio trofej u drugorazrednom europskom klupskom natjecanju, što znači da su Redsi shvatili ovo natjecanje vrlo ozbiljno. Naravno, engleski predstavnik završio je prvi u svojoj grupi, osiguravši izravan prolaz u osminu finala, gdje se tim s Anfielda suočio s češkom Spartom, koja je pomalo neočekivano eliminirala Galatasaray. Liverpool je dominirao u oba susreta, i na kraju su Kloppove trupe, koje će napustiti Liverpool na kraju sezone, slavile s ukupnim rezultatom 11:2, pokazujući da je engleski tim glavni favorit za naslov u drugorazrednom europskom klupskom natjecanju.

Međutim, naknadna utakmica protiv Atalante, koja je šokirala cijelu Europu pobjedom 0:3 na Anfieldu, ostavlja Liverpool pred zastrašujuće teškim zadatkom, iako treba podsjetiti da je slavni engleski tim već uspio napraviti nevjerojatne povratke u europskim natjecanjima. Sjetimo se dvomeča protiv Barcelone, kada su Katalonci slavili s 3:0 kod kuće, samo da bi Liverpool pobijedio 4:0 na Anfieldu, došao do finala Lige prvaka i kasnije osvojio trofej u tom natjecanju.

Što se tiče Premier lige, nažalost, u posljednjem kolu Liverpool je izgubio prvo mjesto na ljestvici nakon što je neočekivano poražen od Crystal Palacea kod kuće, s utakmicom koja je završila 0:1. Sada više ništa ne ovisi o timu s Anfielda, koji trenutno dijeli drugo mjesto na ljestvici s istim brojem bodova kao Arsenal, ali i s dva boda manje od lidera Manchester Cityja, koji se probio na vrh nakon domaće pobjede protiv Lutona. Što se tiče gostujućih utakmica, Kloppove trupe su odigrale petnaest utakmica izvan svog terena u engleskom prvenstvu, osiguravši osam pobjeda, pet remija i dva poraza, dok je Liverpool u Europskoj ligi do sada doživio dva poraza u gostima, od Toulousea i Saint-Gilloisea, u grupnoj fazi.

Naš prijedlog

Nemamo nikakve sumnje da će Liverpool od prve minute krenuti ofenzivno prema golu La Dee. Međutim, dobro je poznato da Atalanta prilično dobro igra na svom terenu, pa je najrealnije ponovno se fokusirati na golove, za koje smatramo da će biti postignuti s obje strane. Stoga savjetujemo da isprobate okladu da oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.38.

Kladionice daju bolje šanse za pobjedu gostima, što je donekle logično. Međutim, vjerujemo da momčad iz Bergama neće doživjeti poraz na svom stadionu, pa vam hrabro preporučujemo da isprobate Atalanta će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno s odličnom kvotom 2.50 u Germaniji.

Za kraj, vrlo je moguće da će ovaj susret između talijanskog i engleskog predstavnika donijeti barem dva gola u prvom poluvremenu, stoga predlažemo da odigrate igru zbroj golova u prvom poluvremenu će biti najmanje 2, za što Germania plaća s kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*