TIP DANA: Bayern – Arsenal: Bavarci igraju kako bi spasili sezonu!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu su na rasporedu posljednje dvije četvrtfinalne utakmice ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, a ovaj put smo za vas pripremili susret između Bayerna i Arsenala. Prva utakmica između njemačkih i engleskih predstavnika završila je neriješeno (2-2), a druga utakmica je na rasporedu večeras u 21 sat.

Bayern: Mogu li Bavarci doći do polufinala?

Jedanaest puta zaredom momčad iz Bayerna iz Münchena osvojila je naslov njemačkih prvaka, i bilo je samo pitanje vremena kada će ovaj nevjerojatan niz završiti. Mnogi su vjerovali da jedino Borussia Dortmund može prekinuti moćan niz Bayerna, međutim, ova sezona donijela je iznimno neočekivan obrat.

Pobjedom u prethodnom kolu kod kuće protiv Werder Bremena, Leverkusen je osigurao svoj prvi naslov prvaka u povijesti, vjerojatno odbacujući pritom ne baš popularni nadimak ‘Neverkusen’. U ovom trenutku, pod vodstvom Chabija Alonsa, koji odlično obavlja posao menadžera u momčadi Farmaceuta, drže zapanjujućih šesnaest bodova prednosti nad drugoplasiranim Bayernom iz Münchena, što je nedostižna razlika u bodovima.

U prvom dijelu sezone, Bayern je bio donekle u konkurenciji. Međutim, u drugom dijelu prvenstva, momčad Thomasa Tuchela igrala je katastrofalno. U ovom trenutku, smatralo bi se uspjehom ako ova momčad uspije zadržati drugo mjesto na ljestvici, s obzirom da Stuttgart, koji se trenutno nalazi na trećem mjestu, ima isti broj bodova, a popularni Švabe odlično igraju ove sezone.

U prethodnom kolu, Tuchelovi puleni osigurali su pobjedu kod kuće protiv Kölna, s konačnim rezultatom 2-0. Prije toga, aktualni njemački prvaci igrali su loše u gostujućoj utakmici protiv Heidenheima, koji je pobijedio s rezultatom 3-2. Vrijedi spomenuti da je njemački div u jednom trenutku imao prednost od dva gola, ali čak ni to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv novajlije u Bundesligi.

Važno je napomenuti da je Bayern drugu godinu zaredom eliminiran iz Kupa od trećeligaške momčadi, ovoga puta od Saarbrückena, koji je bio neugodan za bivše njemačke prvake.

Za sada, stvari se odvijaju samo u Ligi prvaka, gdje je ova momčad, natječući se uglavnom protiv Manchester Uniteda, Kopenhagena i Galatasaraya, osigurala prvo mjesto u skupini. Potom, u osmini finala, Bayern je nadigrao Lazio u dvomeču, unatoč tome što je talijanski predstavnik pobijedio u prvoj utakmici na Olimpicu 1-0. U uzvratnoj utakmici, njemačka strana odigrala je izvrsnu utakmicu i s pravom osigurala svoje mjesto među osam najboljih europskih momčadi. U prvoj utakmici četvrtfinala, Bayern je odigrao dobru utakmicu u gostima protiv izvrsnog Arsenala ove sezone, a utakmica je završila neriješeno (2-2). Stoga će odluka o polufinalistu Lige prvaka biti donesena u Münchenu.

Arsenal: Poraz od Aston Ville nije trebao dogoditi!

Kako stvari stoje sada, Arsenal bi vrlo vjerojatno mogao ponoviti lošu izvedbu iz prošle sezone. Svi se sjećamo da je ova momčad u jednom trenutku imala dvoznamenkastu prednost nad najbližim suparnicima, a naslov je praktički bio na dohvat ruke. Međutim, prema kraju prvenstva, momčad Mikela Artete odigrala je nekoliko utakmica daleko ispod očekivanog nivoa.

Na primjer, prije posljednjeg kola Premier lige, Topnici su bili na vrhu tablice, u osnovi kontrolirajući svoju sudbinu u utrci za engleski naslov, jer su imali bolji međusobni omjer od Cityja i Liverpoola. U međuvremenu, City je pobijedio Luton i prešao na vrh tablice, ali Liverpool je doživio šokantan poraz kod kuće od Crystal Palacea. Arsenalu je sve što je bilo potrebno za osvajanje prvog mjesta bila pobjeda kod kuće protiv Aston Ville. Međutim, začuđujuće, momčad Mikela Artete poražena je 0-2 od birminghamskog tima na vlastitom stadionu. Kao rezultat toga, bivši engleski prvaci trenutno dijele drugo mjesto na tablici s istim brojem bodova kao Liverpool, ali s dva boda manjka u odnosu na vodeći City, koji je na rubu osvajanja još jednog engleskog naslova.

Prije tog razočaravajućeg poraza u posljednjem kolu protiv Aston Ville, koji nažalost također može odlučiti bitku za englesko prvenstvo, ova momčad slavila je vrlo tešku gostujuću pobjedu protiv Brightona s rezultatom 0-3.

Liga prvaka ponovno se igra na Emiratesu nakon šestogodišnje pauze, i što se tiče tog natjecanja, čini se da svi u klubu moraju biti više nego zadovoljni za sada. Primarni cilj bio je, naravno, napredovati u sljedeći krug, što je engleski predstavnik postigao krug prije kraja, istovremeno osiguravši prvo mjesto na tablici, ispred PSV-a. U toj grupi, uz Arsenal, bili su i Sevilla i Lazio.

U osmini finala, momčad Mikela Artete nije imala lagan zadatak jer su se suočili s Portom, koji je postizao dobre rezultate u Ligi prvaka posljednjih godina. Na kraju, engleski predstavnik napredovao je do četvrtfinala nakon boljeg izvođenja penala.

U prvoj utakmici četvrtfinala, Arsenal je prije tjedan dana igrao protiv Bayerna na svom stadionu, i s obzirom na izvedbu Bayerna ove sezone, činilo se da su Topnici favoriti u toj utakmici. Međutim, utakmica je završila neriješeno, pa nema sumnje da momčad iz Londona čeka iznimno težak zadatak u uzvratnoj utakmici protiv vrlo motiviranog protivnika koji želi spasiti svoju sezonu.

Naš prijedlog

Kao što smo već spomenuli, Bayern igra kako bi spasio svoju sezonu, i sigurno je da igrači ove momčadi žele iskupiti se svojim navijačima za katastrofalne nastupe u njemačkom prvenstvu. Stoga vam savjetujemo da pokušate svoju sreću s Bayern će pobijediti na utakmici, za što je Germania pripremila kvote od 2.60.

Prva utakmica donijela nam je puno golova, i vjerojatno će tako biti i večeras, pa vam toplo preporučujemo da pokušate svoju sreću s zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, okladu koju Germania nudi s kvotama od 2.55.

Na kraju, očekuje se da će njemački predstavnik ići punom snagom od prve minute, s ciljem da brzo stekne prednost i mirno uđe u završnu fazu utakmice. Stoga smjelo preporučujemo pokušaj oklade Bayern će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, s kvotama od 4.10 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*