TIP DANA: Cipar – Srbija

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je vrlo siromašna ponuda za klađenje, a ovaj put smo analizirali prijateljski dvoboj između Cipra i Srbije koji će se igrati u Larnaci. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 14 sati.

Cipar: Može li domaćin iznenaditi?

Nogometna reprezentacija Cipra do sada nije postigla značajnije rezultate, a važno je napomenuti da ova momčad nikada nije sudjelovala na nekom većem turniru. U posljednjim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, koje će se održati u Njemačkoj za nekoliko mjeseci, cipar je završio na posljednjem mjestu u svojoj skupini bez osvojenih bodova, što je definitivno razočaravajući ishod. U osam odigranih utakmica u kvalifikacijama, momčad je doživjela isto toliko poraza, postigavši samo tri gola, dok je primila 25, s prosjekom od preko tri primljena gola po utakmici, što stvara dojam da Cipar nije bio uspješan u kvalifikacijama.

Gledajući prethodno sudjelovanje Kipra u Ligi nacija, vrijedi spomenuti da je Cipar igrao u trećoj diviziji, ali ni tamo se momčad nije posebno istaknula. Nažalost, momčad Temura Ketsbaie ponovno je završila na posljednjem mjestu u svojoj skupini i ispala u četvrtu diviziju, ali njihova izvedba nije bila tako loša kao u kvalifikacijama za EURO. U šest utakmica Lige nacija, ciparska reprezentacija sakupila je pet bodova, posebno se ističući pobjedom nad Grčkom, što je vjerojatno jedan od najznačajnijih uspjeha u povijesti momčadi. Ta utakmica završila je 1:0, s golom Cionisa u prvom poluvremenu. Preostala dva boda osvojena su u utakmicama protiv Sjeverne Irske, i kod kuće i u gostima, a zanimljivo je da su te dvije reprezentacije na kraju imale isti broj bodova, ali je Sjeverna Irska imala bolju razliku u golovima, zbog čega je Cipar završio na posljednjem mjestu u skupini.

U posljednjem kolu, Ketsbaievi igrači doživjeli su debakl u gostima kod tzv. Kosova, s utakmicom koja je završila 5:1. Također je vrijedno spomenuti da je Cipar završio kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, održano u Kataru, na pretposljednjem mjestu u svojoj skupini s pet bodova. Međutim, fer je priznati da skupina nije bila laka, sastavljena od momčadi poput Hrvatske, Rusije, Slovačke i Slovenije.

Nedavno je Cipar odigrao prijateljsku utakmicu kod kuće protiv Latvije, koja je završila 1:1, uz opažanje da su domaćini bili vrlo blizu pobjede, jer su Latvijci izjednačili u 85. minuti golom Cigankisa. Što se tiče međusobnih susreta s Srbijom, ove dvije reprezentacije su se susrele pet puta, s četiri pobjede Srbije i jednim neriješenim ishodom, koji se dogodio 2012. godine bez postignutih golova.

Srbija: Katastrofalna partija protiv Rusije!

Istina je da je Srbija, nakon prilično vremena, uspjela kvalificirati se za dva velika turnira zaredom. Međutim, stručnost legendarnog Dragana Stojkovića “Piksija” sve se više dovodi u pitanje. Prije svega, mora se istaknuti da su Orlovi samo sjena momčadi koja je osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, ispred favoriziranog Portugala, posebno nakon trijumfa u posljednjem kolu protiv te momčadi u Lisabonu.

Uslijedio je bolan povratak u stvarnost na Svjetskom prvenstvu, gdje je srpska reprezentacija pomalo neočekivano završila na posljednjem mjestu u svojoj skupini s tek jednim osvojenim bodom, stečenim u utakmici protiv Kameruna. Preostale dvije utakmice su izgubljene, prvo od Brazila, a zatim u posljednjem kolu od Švicarske, koja je drugi put zaredom bila kobna za našu momčad.

Prije Svjetskog prvenstva, Piksijevi momci uspjeli su osigurati prvo mjesto u svojoj skupini Lige nacija, čime su se promovirali u Diviziju A, što nije mala stvar. Na početku kvalifikacija, srpski trener obećao je da će Orlovi kvalificirati se za EURO nakon 24 godine suše, što se na kraju i dogodilo. Međutim, opći dojam je da momčad nije blistala. Na kraju su Aleksandar Mitrović i njegovi suigrači završili drugi u svojoj skupini, četiri boda iza prvoplasirane Mađarske, ali tri boda ispred trećeplasiranog Crne Gore.

Ne sve je išlo glatko u posljednjem kolu za našu reprezentaciju, jer je u jednom trenutku Bugarska vodila s 2-1. Istovremeno, Crna Gora je bila u prednosti u svojoj gostujućoj utakmici protiv Mađarske. To su bili rezultati koji nisu išli u prilog Orlovima. Međutim, Mađarska je uspjela preokrenuti igru, a Srbija je s kasnim golom Babića izjednačila na 2-2, osiguravši svoje mjesto na Europskom prvenstvu. To je dovelo do velikog slavlja, iako je opći dojam bio da Piksijevi momci nisu briljirali u kvalifikacijama.

Prva utakmica od te studenog protiv Bugarske odigrana je prije samo nekoliko dana u gostima protiv Rusije. U toj utakmici, ruska momčad je demolirala Srbiju, lako pobijedivši s rezultatom 4-0. Dojam je bio da pobjeda može biti još uvjerljivija. Ponovno je bilo očito da Orlovi imaju značajnih problema u obrambenoj liniji, prelako primajući golove. Ostaje pitanje mogu li se ti problemi riješiti, s obzirom da je do početka EURA u Njemačkoj ostalo samo nekoliko mjeseci.

Za kraj, očekuje se da će Dragan Stojković napraviti neke promjene u odnosu na utakmicu protiv Rusije, sve u nastojanju da Orlovi ostvare prvu pobjedu od prošlog listopada kada su u Beogradu pobijedili Crnu Goru s 3-1.

Naš prijedlog

Čini se vjerojatnim da će momčad Dragana Stojkovića dati sve od sebe da nadoknadi lošu utakmicu protiv Rusije, a najbolji način za to je pobjeda protiv Cipra. Stoga vam savjetujemo da se fokusirate na okladu Srbija će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za koju je Germania pripremila kvotu 1.82.

Mnogo puta smo spomenuli u našim analizama da Orlovi gotovo uvijek prime barem jedan gol u svakoj utakmici. S obzirom na trenutnu situaciju, vrlo je vjerojatno da bi se to moglo dogoditi i danas. Stoga predlažemo da isprobate igru Cipar će postići najmanje 1 gol na utakmici s kvotom 1.80 u Germaniji.

Za kraj, možda idealna kombinacija za ovaj prijateljski dvoboj između Cipra i Srbije je oklada Srbija će pobijediti na utakmici i oba tima će postići gol, koju Germania nudi s izvrsnom kvotom 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*