TIP DANA: Levante – Elche: Može li domaćin uključiti se u borbu za plasman u La Ligu?

U nedjelju nije previše kvalitetna ponuda za klađenje, kao što je to bio slučaj prošle nedjelje, međutim, i ovaj dan nam donosi nekoliko zanimljivih utakmica širom Europe, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Valenciji, gdje će nogometaši Levantea ugostiti Elche. Početak susreta između ove dvije ekipe je zakazan za 18 sati i 30 minuta.

Levante: Sve manje su šanse da Levante ponovno gledamo u eliti!

Prošle sezone je vrlo malo nedostajalo da ekipu Levantea ponovno gledamo u najkvalitetnijem rangu španjolskog nogometa, gdje ruku na srce ovom timu i jest mjesto. Naime, regularni tok prvenstva je ova ekipa završila na trećem mjestu na tablici, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Las Palmas, a poznato je da na kraju regularnog dijela prvenstva dvije najbolje prvoplasirane ekipe stječu pravo igranja u La Ligi sljedeće sezone. Presudio je međusobni skor, a kako su oba meča završena neriješeno, presudilo je to što je Las Palmas u svom remiju u gostima kod Levantea postigao pogodak, u duelu koji je završen rezultatom 1:1.

Plasman u elitu tim iz Valencije je pokušao izboriti kroz baraž, gdje je ova ekipa u polufinalu prvo demolirala Albacete, ali nakon toga u velikom finalu doživjela poraz od Alavesa, pa se tako tim iz Baskije vratio u najkvalitetniji rang španjolskog nogometa. Bio je to svakako bolan poraz za Levante, ali su unatoč tome primarni ciljevi nisu promijenili ni ove sezone, ali će nažalost kako sada stvari stoje sve to biti daleko teži zadatak. Naime, trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na jedanaestom mjestu na tablici uz pet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Burgos, a kao što smo već napomenuli, poznato je da je to šesto mjesto ujedno i posljednje koje na kraju regularnog dijela prvenstva donosi plasman u doigravanje.

Na posljednjih pet mečeva izabranici Felipea Minambresa su ostvarili samo jedan trijumf, jedan poraz, uz čak tri remija, od čega se posljednji desio u prošlom kolu kada je nekadašnji prvoligaš na gostovanju kod upravo pomenutog Burgosa remizirao rezultatom 1:1. Deluje zaista da nogometaši Levantea mogu biti prezadovoljni s osvojenim bodom s tog susreta, pošto je domaća ekipa imala čak jedanaest udaraca u okvir gola, od čega je samo jedan završio u mreži gostiju iz Valencije. Prije toga je Levante samo remizirao i na svom terenu protiv slabašne Andore, a taj duel je završen bez pogodaka.

Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada su Minambresovi puleni odigrali petnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili sedam trijumfa, šest remija i samo dva poraza, a sigurno je da je pobjeda i ovog puta imperativ.

Elche: Tim iz Alicantea drži sve u svojim rukama!

Prošlu sezonu je tim iz Alicantea proveo u najkvalitetnijem rangu španjolskog nogometa, ali se tamo ova ekipa nije proslavila, pošto je Elche na kraju završio na posljednjem mjestu na tablici uz čak šesnaest bodova manjka u odnosu na timove koji su na kraju opstali u La Ligi, što znači da je iza ovog kluba jedna poprilično loša sezona. Naravno, nema nikakve sumnje da će primarni cilj i ovog puta biti plasman u najkvalitetniji rang španjolskog nogometa, a kako sada stvari stoje nije isključeno da se to desi.

Naime, prije ovog kola se tim iz Alicantea nalazio na drugom mjestu na tablici uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leganes, a poznato je da će na kraju prvenstva dvije najbolje ekipe izboriti direktan plasman u La Ligu, dok će se timovi od trećeg do šestog mjesta kroz playoff boriti za preostalo jedno mjesto u elitnom rangu španjolskog nogometa. Do sada je dojučerašnji prvoligaš odigrao 31 duel u ovogodišnjem izdanju Segunde i ostvario čak petnaest trijumfa uz osam remija i isto toliko poraza. Inače, na posljednjih pet mečeva izabranici Sebastijana Bekaćećea su ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom stadionu protiv Eibara, kada nije bilo pogodaka.

U prošlom kolu je tim iz Alicantea odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu i savlada o ekipu Albacetea, a na tom duelu smo vidjeli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2 za domaćina. Gosti su prvi došli do prednosti, ali je domaćin relativno lako stigao do preokreta, međutim Albacete je ponovno izjednačio u 78. minuti, da bi domaća ekipa samo dva minuta kasnije postigla još jedan pogodak, što je bio konačan rezultat, čime se Elche učvrstio na drugom mjestu na tablici. Prije toga je dojučerašnji prvoligaš slavio i na gostovanju kod drugog tima Villarreala, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz konstataciju da je domaćin bio dosta bolji rival na tom duelu.

Posljednji međusobni susret između Levantea i Elchea je odigran krajem rujna prošle godine, a taj duel je završen bez pogodaka. Za kraj, kada se radi o mečevima u gostima, do sada je tim iz Alicantea odigrao petnaest mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, doživio isto toliko poraza, uz tri remija. Posljednji poraz na strani Elche je doživio početkom veljače kod Amorebiete, kada je bilo 1:0.

Naš prijedlog

Ovo je jedna od posljednjih prilika da Levante uhvati priključak s timovima koji se bore za plasman u doigravanje, i mišljenja smo da domaćin mora krenuti na sve ili ništa, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se oprobate s jedinicom za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.49.

Na duelima Levantea na domaćem terenu u posljednje vrijeme nema previše pogodaka, a kako ulog nije nimalo mali, čini se da bi to slučaj mogao biti i ovog puta, pa vam savjetujemo da se oprobate s igrom 0-2 gola, a sve to uz kvotu 1.52 u Germania.

Za kraj, možda je i idealno da probate s kombinacijom igara 1X&0-3, za što je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*