Tip dana: Espanyol – Tenerife: Katalonci jure ekspresni povratak u La Ligu!

U subotu je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, širom Europe nas očekuje nekoliko vrlo zanimljivih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali meč španjolske Segunde, koji će biti odigran u Kataloniji, gdje će snage odmjeriti Espanyol i Tenerife. Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21 sat.

Espanyol: Katalonci bi ekspresno do povratka u La Ligu!

Nažalost, Espanyol je prošle sezone ispao iz najkvalitetnijeg ranga španjolskog nogometa, a na kraju je ova ekipa zauzela pretposljednje mjesto na tablici uz četiri boda manjka u odnosu na sedamnaestoplasiranu Almeriju, koja je na kraju uspjela sačuvati prvoligaški status. Poznato je da su Katalonci samo godinu prije toga uspjeli vratiti se u La Ligu, ali odmah ispali, i bit će vrlo zanimljivo ukoliko Espanyol ponovno ekspresno dođe do povratka u društvo najboljih, što naravno i jest primarni cilj.

U ovom trenutku se tim iz Barcelone nalazi na sjajnom trećem mjestu na tablici uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Elche, ali i četiri boda manje od trenutno prvoplasirane ekipe Leganesa. Naravno, podsjećamo vas da će na kraju regularnog dijela prvenstva dvije najbolje prvoplasirane ekipe na tablici izboriti direktan plasman u La Ligu, dok će se timovi od treće do šeste pozicije boriti u playoffu i sigurno je da će dojučerašnji prvoligaš pokušati izbjeći to i doći do direktnog plasmana u najkvalitetniji rang španjolskog nogometa. Na posljednjih pet mečeva Katalonci su bez poraza, a u tom periodu je trećeplasirani tim na tablici ostvario tri pobjede i dva remija. Generalno, Espanyol je do sada doživio sedam poraza, ostvario četrnaest pobjeda ali i deset puta remizirao.

U prošlom kolu je Espanyol ostvario jednu vrlo važnu pobjedu na nimalo ugodnom gostovanju kod Zaragoze, a taj meč je završen rezultatom 0:1. Prije toga je tim iz Barcelone vezao dva remija u drugom po kvalitetu rangu španjolskog nogometa, i to prvo na domaćem terenu protiv Huesce kada nije bilo pogodaka, a potom i na strani kod Alcorcona, kojem gori pod nogama, a taj susret je završen rezultatom 1:1. Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je dojučerašnji prvoligaš odigrao petnaest susreta na svom stadionu i ostvario čak devet pobjeda, pet remija uz samo jedan poraz i to od prvoplasiranog Leganesa sredinom listopada, kada je bilo 0:1.

Tenerife: Loše partije na strani, borba za sredinu tablice!

Tenerife je osnovan davne 1922. godine, a najveći uspjeh u dosadašnjoj povijesti je svakako polufinale Kupa UEFA (današnja Europska liga) i to 1997. godine, kada je ova ekipa eliminirana od Schalkea, koji je kasnije u velikom finalu pobijedio Inter i stigao do trofeja u drugom po kvalitetu europskom klupskom natjecanju. Pored toga ne smijemo zaboraviti ni polufinale Kupa kralja iz 1994. godine, ali i čak četiri četvrtfinala u istom natjecanju.

Godinama unazad tim s Kanarskih otoka tavori u drugom po kvalitetu rangu španjolskog nogometa, a prošle sezone je ova ekipa zauzela deseto mjesto na tablici uz čak deset bodova manjka u odnosu na posljednji tim koji je stigao do plasmana u playoff, pa dolazimo do zaključka da Tenerife prošle sezone nije bio ni blizu plasmanu u playoff, a naravno da je to glavni cilj i ovog puta. U ovom trenutku se izabranici Asiera Garitana nalaze na trinaestom mjestu na tablici uz čak osam bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Burgos, pa je utisak da će Tenerife ponovno jako teško stići do borbe za plasman u viši rang.

Na posljednjih pet mečeva nekadašnji polufinalist Europske lige je ostvario dva trijumfa, isto toliko remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Santandera u jednom zaista sjajnom meču na kojem smo vidjeli čak šest pogodaka, a na kraju bilo 4:2 za Racing. U prošlom kolu je trinaestoplasirani tim na tablici samo remizirao na svom stadionu protiv Huesce, a ovaj duel između dva bivša prvoligaša je završen bez pogodaka, iako je domaćin bio dosta bolji tim na terenu. Prije toga je tim s Kanarskih otoka, kao što

smo već spomenuli, poražen od Santandera, a posljednju pobjedu u Segundi ova simpatična ekipa je ostvarila početkom ožujka na svom stadionu protiv neugodnog Mirandesa, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Za kraj, kada se radi o mečevima na gostovanjima, do sada je Tenerife odigrao petnaest mečeva na strani i nije se proslavio pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario tri pobjede, četiri remija uz čak osam poraza.

Naš prijedlog

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je zaista da je domaćin veliki favorit na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.95.

Čini se da će domaćin dati sve od sebe da pitanje pobjednika ovog duela riješi već u prvom dijelu igre, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da okušate sreću s prijelazom 1-1 koji kladionica Germania plaća s kvotom 3.10.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam savjetujemo da se oprobate i s igrom I2+, a sve to uz fenomenalnu kvotu 3.80 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*