Tiket dana (subota, 23.03.2024)

Niže lige u Španjolskoj, Engleskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj su, uz prijateljske utakmice reprezentacija, u središtu pažnje ove subote. Kvote su bile važeće u vrijeme sastavljanja prijedloga.

Danska – Švicarska – 3+ @ 2.00 u Germania

I Danci i Švicarci su se već etablirali kao stalni sudionici velikih natjecanja. Međutim, kada odu na Svjetsko ili Europsko prvenstvo, ostaju nekako nedorečeni, možda prođu u nokaut fazu, ali se, po pravilu, tu i zadržavaju. Prošlo je preko tri desetljeća od danskog osvajanja Europskog prvenstva u Švedskoj, na koje su otišli nezasluženo zamijenivši tadašnju Jugoslaviju, i ispostavilo se da je to najveći uspjeh reprezentacije ove zemlje koji će teško ikada ponoviti. Švicarci uvijek lako prolaze kvalifikacije, ali su ovog puta to učinili na nešto teži način osvojivši drugo mjesto u grupi iza Rumunjske, a ispred Izraela, Kosova i Bjelorusije. Na posljednje četiri utakmice u grupi Švicarci nisu pobijedili. Danci su podijelili prvo mjesto sa Slovencima u svojoj kvalifikacijskoj grupi, a u Njemačkoj će igrati opet protiv Janeza, ali i Srbije i Engleske. Švicarska je na ždrijebu dobila domaćina, Mađarsku i Škotsku i ima lijepu šansu za još jednu nokaut fazu. Možda su Danci blagi favoriti na Parkenu, ali nam golovi izgledaju kao realnija opcija. Za 3+ koeficijent u kladionici Germania iznosi 2.00.

Northampton – Derby County – 2 @ 1.70 u Germania

Engleske niže lige igraju se bez pauze, iako se u Ligi 1 igra samo par utakmica, pošto i tu igraju reprezentativci nekih zemalja. Zanimljivo će biti na sjeveru Otoka gdje Northampton dočekuje Derby County. Ovnovi su naumili povratak u Championship, sigurno im je dosadilo u trećoj ligi i trenutno su na željenom drugom mjestu, sedam kola prije kraja prvenstva. U viši rang idu samo dvije prvoplasirane ekipe, a Derby je u prošlom kolu osvojio tri kapitalna boda u meču s Boltonom, najvećim konkurentom u borbi za to drugo mjesto. Portsmouth je za sada siguran na vrhu, iako ima svega 5 bodova više od Ovnova. Inače, Derby je vezao četiri pobjede i mogao bi i petu, s obzirom da ide na gostovanje Northamptonu, timu koji ne zna za trijumf punih pet rundi, a iza sebe ima dva vezana poraza bez postignutog gola. Northampton je jesenas izgubio s 4:0 u Derbyju i smatramo da će ostati praznih šaka i pred svojim navijačima, ali sigurno da razlika neće biti tolika. Za dvojku se u kladionici Germania dobija koeficijent koji iznosi 1.70.

Notts County – Salford – T12+ @ 1.65 u Germania

Najstariji klub na svijetu se prošlog proljeća vratio u profesionalni rang, ali je na startu sezone pokazao da ga zanima daljnji napredak. Međutim, Notts County je popustio u drugom dijelu sezone i trenutno je na 13. mjestu s 51 osvojenim bodom. To je samo 6 manje od Wimbledona koji je posljednji u zoni playoffa, s tim da Notts County ima i utakmicu manje odigranu. Dakle, šanse za plasman u doigravanje postoje, a one su povećane nakon sjajne pobjede u Bradfordu prošlog vikenda s 3:0. Taj trijumf je stigao nakon remija u Accringtonu i pet vezanih poraza prije toga. Možda su ponovno uhvatili formu, a to će se vidjeti u duelu sa Salfordom, još jednom ekipom koja igra mnogo slabije u drugom dijelu sezone. Salford City nema ambiciju da ode u Ligu 1, i njima je glavno da što prije osiguraju opstanak u ovom rangu. Sudeći po tome da imaju dvocifrenu prednost u odnosu na timove ispod crte, a ispadaju samo dva, gledat ćemo ih i sljedeće sezone u četvrtoj ligi. Od Notts Countyja uvijek možemo očekivati golove, pa smo uvjereni da će se mreža Salforda zatresti barem dva puta. Za T12+ kvota u kladionici Germania iznosi 1.65.

Willem II – Venlo – 1 i 2+ @ 1.70 u Germania

Bliži se kraj šampionata u nizozemskoj Eerste Divisie, a ekipa Willem II se i dalje održava na vrhu. U prvu ligu ulaze dvije prvoplasirane ekipe, a tim iz Tilburga trenutno ima 6 bodova više od trećeplasiranog Groningena i 5 od prvog pratioca Roda. S obzirom da su im za petama sve samo bivši prvoligaši, prostora za opuštanje nema i Willem će morati nastaviti s pobjedama sve dok i matematički ne postane novi član Eredivisie. U prethod

na dva kola su pobijedili Eindhoven i Den Bosch i to s po tri gola razlike, a protiv Venla ih sigurno čeka teži posao. I Venlo je bivši prvoligaš, s tim da ekipa s granice s Njemačkom u ovom trenutku nije ni u zoni playoffa, točnije nalaze se odmah ispod crte na 9. poziciji. Treba očekivati Venlo u doigravanju, ali je veliko pitanje imaju li kvalitet za povratak u elitu. Venlo ima samo jednu pobjedu u posljednjih šest kola i to je dovoljan podatak da nemaju što tražiti u Tilburgu. Uz jedinicu dodajemo i dva gola na domaćina, a za kombinaciju 1,2+ kvota iznosi 1.70 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Germania iznosi 9.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*