Tip dana: Argentinos Juniors – Rosario: Domaćin igra za prvo mjesto na tablici!

U utorak je vrlo slaba ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas analizirali duel argentinskog Liga Kupa u kojem će snage odmjeriti Argentinos Juniors i Rosario. Početak duela između ova dva tima je zakazan za 01:15h.

Argentinos Juniors: Pobjeda donosi diobu prvog mjesta na tablici!

Argentinos Juniors je osnovan davne 1904. godine, a bez ikakve sumnje najveći uspjeh ovog tima je trofej u Copa Libertadoresu, koji je osvojen 1985. godine. Ne smijemo zaboraviti ni da je Argentinos tri puta osvajao prvenstvo Argentine, uz konstataciju da se to posljednji put dogodilo 2010. godine, kada je ova ekipa imala samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Estudiantes. Prošlu sezonu su popularne Bube završile na desetom mjestu na tablici uz tri boda viška u odnosu na jedanaestoplasirani Tucuman.

Kako prvenstvo Argentine još uvijek nije započelo, izabranici Gabriela Milita trenutno nastupaju u Liga Kupu, a u ovom trenutku se nekadašnji šampion ove zemlje nalazi na petom mjestu na tablici grupe A uz tri boda manjka u odnosu na River Plate i Velez koji se nalaze na prvoj poziciji na tablici, uz konstataciju da ova dva tima imaju i meč viška u odnosu na Argentinos Juniors, pa bi ova ekipa eventualnim trijumfom na ovom duelu protiv Rosarija došla do diobe prvog mjesta na tablici, što bi svakako bila sjajna stvar.

Do sada su Bube odigrale deset mečeva u drugom po važnosti klupskom natjecanju u Argentini, i ostvarile pet pobjeda, tri remija i samo dva poraza. U prošlom kolu su Militovi puleni remizirali na gostovanju kod Huracana, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da smo oba pogotka vidjeli u prvom dijelu igre.

Na posljednjih pet mečeva u ovogodišnjem izdanju Liga Kupa petoplasirani tim na tablici je ostvario tri pobjede, jedan remi i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Independientea kada je bilo 2:1. Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Argentinos odigrao pet mečeva na stadionu “Diego Armando Maradona” i ostvario isto toliko pobjeda, što znači da su Bube trenutno najbolji domaćin u okviru grupe A. Pomenimo još i da je ova ekipa prije samo nekoliko dana eliminirala Gimnasia Tiro u okviru šesnaestine finala argentinskog Kupa, a taj duel je završen rezultatom 2:1.

Za kraj, posljednji poraz na domaćem terenu u svim natjecanjima izabranici Gabriela Milita su doživjeli još početkom studenog od Instituta, kada je bilo 1:2.

Rosario: Je li vrijeme za drugu pobjedu na strani?

Rosario je jedan od najstarijih argentinskih klubova, a ova ekipa je osnovana davne 1889. godine. Do sada je ovaj klub čak četiri puta dolazio do naslova prvaka Argentine, uz konstataciju da se to posljednji put dogodilo 1987. godine, kada je ova ekipa imala samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Newell’s.

Pored toga, Rosario je osvojio i jedan trofej u argentinskom Liga Kupu i to baš prošle sezone, kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Platensea, rezultatom 1:0, uz podsjećanje da je u polufinalu eliminiran River Plate nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Što se tiče prošlog izdanja najkvalitetnijeg ranga argentinskog nogometa, Rosario je na kraju završio na solidnom osmom mjestu na tablici uz samo dva boda manjka u odnosu na Boca Juniors. Sa velikim ambicijama su puleni Miguela Angela Rusa ušli u novo izdanje argentinskog Liga Kupa, međutim, u ovom trenutku se Rosario nalazi na osmom mjestu na tablici grupe A sa četrnaest osvojenih bodova, i čini se da će ova ekipa jako teško uspjeti uključiti se u borbu za plasman u doigravanje, što naravno i jest primarni cilj za aktualnog osvajača Liga Kupa. Na pos


ljednjih pet mečeva Rusovi puleni su ostvarili tri pobjede i dva poraza, a u prošlom kolu je nekadašnji prvak Argentine ostvario vrlo važnu pobjedu na svom terenu protiv Instituta. Junak tog meča bio je O’Connor koji je postigao pogodak početkom drugog dijela igre, uz napomenu da je domaćin bio daleko bolji tim na tom susretu. Nažalost, prije toga je Rosario poražen na gostovanju kod Veleza rezultatom 1:0, i to pogotkom Osorija tri minute prije isteka regularnog toka susreta. Inače, kada se radi o gostovanjima, do sada je Rosario odigrao šest mečeva na strani i blago rečeno se nije proslavio, pošto je u tom periodu aktualni osvajač Liga Kupa ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak četiri poraza, što je svakako previše za tim koji za primarni cilj ima plasman na jednu od prve četiri pozicije na tablici. Posljednji međusobni susret između Argentinos Juniorsa i Rosarija je odigran krajem listopada prošle godine u Liga Kupu, kada je Rosario na svom stadionu bez većih problema slavio s 3:1, uz podsjećanje da je ova ekipa bila bolja od Buba i u prvenstvu i to rezultatom 1:0, pa je sigurno da se i ovog puta očekuje pozitivan ishod, iako sve to neće biti nimalo lak zadatak pošto domaćin igra fenomenalno ove sezone.

Naš prijedlog

Kao što smo već napomenuli, ukoliko domaćin slavi na ovom duelu doći će do diobe prvog mjesta na tablici, a mišljenja smo da je to nešto što nogometaši Argentinos Juniorsa neće propustiti, pa vam savjetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 1.90.

Ako se osvrnemo na prethodne međusobne mečeve između ova dva tima, doći ćemo do zaključka da je uglavnom bilo tri ili više golova, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate s igrom 3+ koju kladionica PSK plaća s kvotom 2.35.

Za kraj, vrlo je moguće da nekadašnji prvak Argentine na ovom duelu postigne dva ili više pogodaka, pa vam savjetujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 2.28 u PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*