TIP DANA: Juventus – Atalanta: Oba tima zapala u krizu kad je to najmanje potrebno!

U nedjelju nas očekuje nekoliko vrhunskih utakmica, a bez ikakve sumnje jedan od barem na papiru najzanimljivijih dvoboja igra se u Torinu, gdje će nogometaši Juventusa ugostiti Atalantu. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 18 sati.

Juventus: Stara dama polako ali sigurno posustaje!

Prošle sezone Stara dama došla je do sedme pozicije na ljestvici, što je bilo dovoljno za plasman u Konferencijsku ligu, međutim, nekadašnji prvak Italije izbačen je iz Europe zbog financijskih malverzacija, a njegovo mjesto zauzela je ekipa Fiorentine. U novu sezonu Bianconeri su ušli s ambicijom da završe među prve četiri ekipe na ljestvici, što, kao što je dobro poznato, donosi plasman u Ligu prvaka, a kako sada stvari stoje, velika je vjerojatnost da će se to i ostvariti.

Naime, u ovom trenutku izabranici Massimiliana Allegrija nalaze se na drugom mjestu na ljestvici s samo bodom viška u odnosu na trećeplasirani Milan, međutim, ono što je u ovom trenutku važnije jest da klub iz Torina trenutno ima čak šest bodova viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bolognu, a na sve to ova ekipa ima i utakmicu viška, pošto je sinoć poražena na svom stadionu od Intera, rezultatom 0:1. Juve u posljednje vrijeme ima baš puno problema i čini se da je ova ekipa ušla u krizu kada je to bilo najmanje potrebno, s obzirom da su Allegrijevi puleni na pet posljednjih utakmica u talijanskom prvenstvu ostvarili samo jednu pobjedu, tri poraza, ali i jedan remi.

U prošlom kolu Dušan Vlahović i društvo poraženi su na gostovanju kod aktualnog prvaka Napolija, a taj dvoboj na stadionu “Diego Armando Maradona” završio je rezultatom 2:1. Naravno, moramo spomenuti da Juve od samog početka prvenstva ne može računati na Paula Pogbu koji je suspendiran zbog dopinga, i po najnovijoj odluci, za bivšeg francuskog reprezentativca karijera je završena, iako je Pogba najavio žalbu.

Isto tako, Fagioli je suspendiran u listopadu na sedam mjeseci zabrane igranja zbog sudjelovanja u klađenju, a kada na sve to dodamo da Allegri za ovaj dvoboj neće moći računati ni na Vlahovića, koji ima žute kartone, ali i najvjerojatnije na Rabioa i McKennieja, dolazimo do zaključka da je pred Juventusom izuzetno težak posao, pogotovo što u goste dolazi neugodna Atalanta, koja mora ići na sva tri boda.

Atalanta: Može li Boginja do plasmana u Ligu prvaka?

Da je Atalanta svih ovih godina otkako je Gian Piero Gasperini stigao u klub bila konstanta, sigurno je da bi ovu ekipu svake sezone gledali u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju. Ipak, ono što moramo spomenuti jest da klub iz Bergama najbolje posluje u Italiji, što smo odlično vidjeli i prošlog ljeta kada je Atalanta prodala praktično sve svoje najbolje nogometaše, a tu prije svega mislimo na Højlanda, u suprotnom smjeru stiglo je nekoliko vrlo zanimljivih, a ne pretjerano skupih igrača, i epilog svega je da će popularna Boginja najvjerojatnije do kraja prvenstva boriti se za plasman u Ligu prvaka.

Podsjećamo vas, prošle sezone ovaj tim završio je na šestom mjestu na ljestvici i osigurao plasman u Europsku ligu, a kada smo već kod drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, treba spomenuti da je talijanski predstavnik grupnu fazu završio na prvom mjestu, preskočio šesnaestinu finala, a za protivnika u osmini finala Atalanta je dobila Sporting. Prvi dvoboj između ove dvije izuzetno kvalitetne ekipe odigran je u Lisabonu i završen je bez pobjednika, uz opći dojam da je Atalanta bila bolji suparnik na terenu.

Što se tiče Serie A, trenutno se tim iz Bergama nalazi na petom mjestu na ljestvici s četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolognu, koja je, kao što smo već spomenuli, sinoć poražena na svom stadionu od Intera, što znači da bi Boginja eventualnom pobjedom na ovom dvoboju protiv Juventusa prišla četvrtoplasiranoj ekipi na ljestvici na samo bod zaostatka.

Međutim, poput Juventusa, Atalanta je u najgorem mogućem trenutku upala u krizu rezultata, pa je tako ekipa iz Bergama na tri posljednje utakmice bez pobjede, a u tom periodu ovaj tim doživio je dva poraza, ali i jedan remi, i to u gostima kod Milana kada je bilo 1:1. U prošlom kolu izabranici Gian Piera Gasperinija u izravnom dvoboju za četvrtu poziciju poraženi su od Bologne, a taj dvoboj završio je rezultatom 1:2, uz konstataciju da je domaćin prvi stigao do prednosti. Za kraj, u gostima Atalanta do sada odigrala trinaest utakmica i ostvarila četiri pobjede, tri remija i čak šest poraza.

Naš prijedlog

Ako se osvrnemo na tradiciju, vidjet ćemo da na međusobnim susretima između ova dva tima u posljednje vrijeme nema previše pogodaka. Ipak, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje jedan dosta drugačiji susret u kojem će i jedni i drugi dati sve od sebe da dođu do tri boda, pa vam prije svega preporučujemo da se oprobate s igrom GG za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.89.

Iz potpuno istog razloga vam savjetujemo da okušate sreću i s igrom 3+ koju kladionica Germania plaća s fenomenalnom kvotom 2.13.

Za kraj, Juventus će po svemu sudeći i unatoč dosta lošim partijama u posljednje vrijeme gotovo sigurno završiti na jednom od prva tri mjesta, dok je za Atalantu ovo možda i posljednji vlak da ostane u igri za plasman u Ligu prvaka, pa smo mišljenja da Gasperinijevi puleni neće doživjeti poraz na ovom susretu i zato vam i savjetujemo da se oprobate s dvostrukom šansom X2, a sve to uz kvotu 1.65 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*