TIP DANA: Nottingham Forest – Manchester United: Hoće li se Ten Hag izgubiti u šumi Nottinghama?

U srijedu je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, budući da nas širom Europe očekuje nekoliko vrlo zanimljivih utakmica, a ovaj put smo za vas analizirali duel osmine finala FA Kupa, u kojem će Nottingham Forest ugostiti ekipu Manchester Uniteda. Početak dvoboja između ova dva tima zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Nottingham Forest: Fokus je na opstanku u Premier ligi!

Poznato je da se Nottingham Forest prošle sezone vratio u Premier ligu nakon čak 23 godine čekanja, što je svakako dovelo do velikog oduševljenja najvjernijih navijača ovog tima. Inače, popularni Šumari su posljednji put prije toga igrali u najkvalitetnijem rangu engleskog nogometa u sezoni 1998/99, što je neprihvatljivo za dvostrukog osvajača Lige prvaka. Osim dva naslova prvaka Europe, Nottingham je do sada jednom osvojio englesko prvenstvo, dva puta je ovaj tim završio na drugom mjestu, mada ne smijemo zaboraviti ni dva trofeja u FA Kupu.

Unatoč burnom ljetnom prijelaznom roku, Šumari su uspjeli doći do opstanka u društvu najboljih, što je naravno i bio primarni cilj prošle sezone, a svakako će biti i ove. U ovom trenutku bivši prvak Engleske nalazi se na sedamnaestom mjestu na tablici s četiri boda viška u odnosu na Luton, koji zauzima osamnaesto mjesto koje na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang, ali uz napomenu da novajlija u Premier ligi ima utakmicu manje u odnosu na Šumare.

Na posljednjih pet utakmica u najkvalitetnijoj ligi na svijetu, Nottingham Forest ostvario je samo jednu pobjedu, jedan remi i čak tri poraza. U prošlom kolu ova ekipa doživjela je poraz u gostima kod Aston Ville, a taj dvoboj na Villa Parku završen je rezultatom 4:2. Prije toga, Nottingham Forest ostvario je vrlo važnu pobjedu na svom stadionu protiv West Hama, kada je bilo 2:0, ali je očito ako izabranici Nuna Espirita Santa žele ostati u ligi moraju pružati puno bolje partije kontinuirano.

Na domaćem terenu sedamnaestoplasirani tim na tablici odigrao je trinaest utakmica i ostvario četiri pobjede, tri remija ali i šest poraza. Inače, posljednji međusobni susret između Nottingham Foresta i Manchester Uniteda odigran je pretposljednjeg dana 2023. godine, kada su Šumari u jednom fenomenalnom ambijentu uspjeli savladati popularne Vragove rezultatom 2:1, pa se i ovaj put svi navijači bivšeg prvaka Engleske nadaju sličnom ishodu, uz konstataciju da to neće biti nimalo lak zadatak.

Manchester United: Može li United do novog finala u FA Kupu?

Prije svega, na početku ove analize treba istaknuti da su Crveni đavoli ostvarili svoj primarni cilj prošle sezone, a to je naravno plasman u Ligu prvaka, budući da je tim s Old Trafforda na kraju prvenstva zauzeo treće mjesto na ljestvici s čak osam bodova više u odnosu na petoplasirani Liverpool. Osim toga, izabranici Ten Haga došli su do trofeja u engleskom Liga kupu, nakon pobjede nad Newcastleom, ali su izgubili finale FA Kupa od gradskog rivala Cityja, međutim, sezona je morala dobiti prolaznu ocjenu, a samim tim i trener Manchester Uniteda dobio je povjerenje čelnih ljudi kluba da nastavi tamo gdje je stao.

Početak prvenstva bio je prilično turbulentan, i već nakon određenog vremena bilo je jasno da United neće imati šanse boriti se za naslov prvaka Engleske, a kako sada stvari stoje veliko je pitanje hoće li engleski velikan uspjeti izboriti i plasman u Ligu prvaka. Naime, trenutno se tim s Old Trafforda nalazi na šestom mjestu na ljestvici s čak osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Villu, koja igra na vrlo visokoj razini ove sezone.

Baš kada smo pomislili da je United krenuo s boljim igrama, nakon četiri uzastopne pobjede, desio se poraz u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Fulhama, kada je pomalo i neočekivano tim iz Londona slavio s 1:2. Kako bilo, dojam je da u ovom periodu sezone Manchester pruža vjerojatno najbolje partije od početka prvenstva, a priliku da pokažu da je taj poraz od Fulhama bio slučajan, izabranici Ten Haga imaju već večeras protiv Nottingham Foresta, koji je također pobijedio United s 2:1 krajem godine.

Neslavno je bivši prvak Engleske završio svoju misiju u Ligi prvaka i svakako da poražavajuće djeluje podatak da je Manchester United u konkurenciji s Bayernom, Galatasarayem i Kopenhagenom na kraju završio na posljednjem mjestu u grupi i ne samo da nije uspio doći do nokaut faze Lige prvaka, već ovaj tim nije osigurao ni nastavak natjecanja u Ligi Europe, što je bez ikakve sumnje malo tko očekivao, jer su pri samom ždrijebu Bayern München i Manchester United bili veliki favoriti za prva dva mjesta u grupi. Za kraj, na gostovanjima su puleni Ten Haga do sada u prvenstvu Engleske odigrali trinaest utakmica i ostvarili sedam pobjeda, samo jedan remi, ali i pet poraza.

Naš prijedlog

Sigurno je da United donekle želi spasiti sezonu s što boljim rezultatom u FA Kupu, a na sve to, kao što smo već spomenuli, Nottinghamu je primarni cilj opstanak u društvu najboljih i svakako će igranje na dva fronta biti samo opterećenje za bivšeg prvaka Engleske. Zbog svega toga savjetujemo vam da odigrate 2 za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 2.20.

Očekuje se da izabranici Ten Haga od prve minute krenu ofenzivno prema golu popularnih Šumara kako bi što prije stigli do prednosti, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate prijelaz 2-2 koji kladionica PSK plaća s kvotom 3.40.

Za kraj, sve ukazuje na to da nas očekuje vrlo efikasan duel zbog čega vam savjetujemo da se fokusirate na igru 4+, a sve to uz kvotu 2.75 u PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*