TIP DANA: Real Sociedad – Mallorca: Domaćin igra za spas sezone, Mallorca bez pritiska!

U utorak nas očekuje iznimno zanimljiva ponuda za klađenje, s fokusom na revanš utakmicu polufinala Kupa kralja Španjolske gdje će na stadionu Anoeta snage odmjeriti Real Sociedad i Mallorca. Prva utakmica između ove dvije momčadi završila je bez pogodaka, a revanš je zakazan za 21:30.

Real Sociedad: Niz neuvjerljivih nastupa u posljednje vrijeme!

Real Sociedad je prošle sezone konačno ostvario svoj dugogodišnji cilj, plasman u Ligu prvaka, gdje se ekipa iz San Sebastijana pokazala prilično dostojno. U skupini s Interom, Benficom i Salzburgom, momčad Imanola Alguacila zauzela je prvo mjesto s istim brojem bodova kao i Inter.

Nakon šest odigranih utakmica, Real Sociedad je ostvario tri pobjede i tri remija, a u posljednjem kolu gostovali su kod impresivnog Intera te uspjeli izdržati bez primljenog gola, što im je osiguralo prvo mjesto u skupini. Međutim, u ždrijebu su imali nesreću te su za protivnika dobili PSG, a prvi susret na Parku prinčeva završio je pobjedom PSG-a 2:0, ostavljajući Real Sociedad s malim šansama za preokret u uzvratu. Unatoč tome, čak i ako ne uspiju proći u četvrtfinale, ukupni dojam je više nego pozitivan, posebice s obzirom na to da Real Sociedad nije redovan sudionik Lige prvaka.

Veći problem predstavlja španjolsko prvenstvo, gdje se trenutno nalaze na sedmom mjestu, s dva boda manje od šestoplasiranog Betisa, što dovodi u pitanje plasman u europska natjecanja. U posljednjih pet utakmica, Real Sociedad je ostvario samo jednu pobjedu, s dva poraza i dva remija, a zanimljivo je da je jedina pobjeda u tom razdoblju bila protiv Mallorce (1:2), s kojom će se večeras sučeliti u revanšu polufinala Kupa kralja.

U prošlom kolu La Lige, Real Sociedad je ponovno razočarao svoje navijače, izgubivši od ove sezone slabašnog Villarreala rezultatom 1:3. Porazno je što je posljednju domaću pobjedu u La Ligi ostvario još krajem studenog protiv Seville s 2:1. Bez sumnje, momčad će dati sve od sebe da se plasira u veliko finale Kupa kralja, što bi definitivno spasilo sezonu koja nije bila sjajna, unatoč impresivnom nastupu u grupnoj fazi Lige prvaka.

Mallorca: Utakmica u kojoj Mallorca nema što izgubiti!

Mallorca je osnovana 1917. godine, a najveći uspjeh ovog kluba je osvajanje španjolskog Kupa kralja 2003. godine, kada je u velikom finalu pobijeđena ekipa Huelva, te treba podsjetiti da su predvodnici te generacije Mallorce bili Samuel Eto’o i Walter Pandiani. Osim toga, ova ekipa je jednom osvojila i španjolski Superkup, uz napomenu da je ovaj klub dva puta izgubio u finalima Kupa kralja, ali i jednom u Superkupu.

Prošla sezona bila je zaista sjajna pošto su popularni Pirati na kraju završili na devetom mjestu na tablici uz napomenu da se opstanak u društvu najboljih, što je naravno primarni cilj, ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje. Samo tri boda manje imala je Mallorca u odnosu na sedmoplasiranu Osasunu koja je na kraju izborila plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, pa da je bilo malo sreće, sva je prilika da bi nekadašnjeg osvajača Kupa kralja nakon dužeg vremena gledali u Europi.

Na klupi Mallorce je od 2022. godine legendarni Javier Aguirre, i svakako da su svi u klubu potpuno zadovoljni s njegovim radom, posebno nakon prošle sezone, a i ove je bilo nekoliko svijetlih trenutaka, što se prije svega odnosi na partije ovog tima u španjolskom Kupu kralja. Naime, Mallorca je stigla do polufinala drugog po važnosti natjecanja u Španjolskoj i to pošto je u četvrtfinalu eliminirana Girona koja slovi za hit ovogodišnjeg izdanja španjolske La Lige, o čemu najbolje svjedoči i činjenica da ćemo ovu ekipu po svemu sudeći sljedeće sezone gledati u Ligi prvaka.

Taj dvoboj je završen rezultatom 3:2, uz napomenu da su Aguirreovi puleni do prolaska u polufinale Kupa kralja stigli puno lakše nego što to rezultat pokazuje, pošto su Katalonci do drugog gola došli u šestoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je dosta dugo na semaforu stajalo 3:0 za domaćina. Što se tiče ovogodišnjeg izdanja La Lige, nije tajna da smo od popularnih Pirata očekivali puno više, pošto se u ovom trenutku Mallorca nalazi na šesnaestom mjestu na tablici s šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. U posljednjih pet utakmica u prvenstvu nekadašnji osvajač Kupa kralja ostvario je samo jednu pobjedu, jedan remi, ali i čak tri poraza.

U prošlom kolu su izabranici Javiera Aguirrea remizirali na gostovanju kod Alavesa koji ove sezone igra prilično dobro na svom stadionu, a taj dvoboj je završen rezultatom 1:1. Na gostovanjima se do sada Mallorca nije proslavila, pošto je ova ekipa na trinaest odigranih utakmica izvan svog terena ostvarila samo jednu pobjedu, pet remija i čak sedam poraza.

Naš prijedlog

Real Sociedad, kako smo već napomenuli, ima prilično problema u posljednje vrijeme, a najveći problem je što ova momčad jako teško postiže golove. S druge strane, Mallorca nema što izgubiti u ovoj uzvratnoj utakmici, ali smo ipak mišljenja da će presuditi kvaliteta, koja je na strani tima iz San Sebastiana, stoga vam savjetujemo da odigrate na pobjedu koju je kladionica Germania pripremila s koeficijentom 1.60.

Također, čini se da ni ovaj put neće biti puno golova u duelu između ove dvije momčadi, stoga je topla preporuka da se fokusirate na igru 0-2 gola za koju je kladionica Germania postavila kvotu 1.47.

Za kraj, gotovo je idealno isprobati kombinaciju igara 1 i 0-3, sve to uz fantastičnu kvotu 2.80 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*