TIP DANA: Atalanta – Sassuolo: Boginja sjaji u posljednje vrijeme, Neroverdi su u vatrenoj formi!

Tip Dana na kladjenje.hr

U subotu je na rasporedu mnoštvo vrlo zanimljivih utakmica širom Europe, a ovaj put smo analizirali dvoboj u Bergamu gdje će Atalanta ugostiti Sassuolo.

Atalanta: Je li nova kvalifikacija za Ligu prvaka na vidiku?

Gian Piero Gasperini preuzeo je Atalantu 2016. godine, i već u prvoj godini uspio je dovesti tim do šestog mjesta i mjesta u Europskoj ligi, označavajući prvo sudjelovanje tima u europskom natjecanju nakon 26 godina pauze. Zanimljivo je da je talijanski predstavnik završio prvi u svojoj skupini ispred Lyona, Evertona i Apollona, ali u doigravanju je tim iz Bergama eliminiran od Borussije Dortmund. Sljedeće sezone, klub je završio sedmi u Serie A, a zatim je Atalanta završila na impresivnom trećem mjestu na tablici, osiguravši svoj debi u Ligi prvaka, gdje je tim došao čak do četvrtfinala, ali je nažalost eliminiran od PSG-a, iako je Boginja vodila 1:0 do završnih trenutaka utakmice.

Gasperini je uspio dovesti Atalantu do elitnog natjecanja još dva puta, međutim, prošle sezone nismo imali priliku vidjeti ovaj klub u europskim natjecanjima, ali sezona naravno nije proglašena neuspješnom. Tim iz Bergama igrao je na visokoj razini veći dio posljednjeg prvenstva i na kraju osigurao mjesto u Europskoj ligi, što je naravno bio primarni cilj.

Govoreći o drugom najprestižnijem europskom klupskom natjecanju, vrijedi napomenuti da je Atalanta završila prva u svojoj skupini, ispred Sportinga iz Lisabona, i čeka svog protivnika u osmini finala. U međuvremenu, Boginja se usredotočila na Serie A, gdje stvari u posljednje vrijeme izgledaju zaista fantastično. Trenutno, Gasperinijevi igrači nalaze se na izvrsnom četvrtom mjestu na tablici s istim brojem bodova kao i Bologna, ali uz napomenu da Atalanta ima utakmicu manje. Poznato je naravno da je četvrta pozicija ujedno i posljednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu prvaka, pa bismo nakon određenog razdoblja ponovno mogli vidjeti ovaj tim u elitnom natjecanju.

U posljednjih pet ligaških utakmica, tim iz Bergama ostvario je četiri pobjede s samo jednim remijem, a to je bilo na vrlo teškom gostovanju kod Rome, gdje je bilo 1:1. U posljednjem kolu, Atalanta je uspjela pobijediti tamo gdje su timovi poput Intera i Juventusa nisu uspjeli, u gostujućoj utakmici protiv Genoe, a ta utakmica na Marassiju završila je uvjerljivom 1:4 pobjedom gostiju. Prije toga, Boginja je odigrala još jednu fenomenalnu utakmicu u Serie A i lako pobijedila snažan tim Lazija 3:1 kod kuće, podsjećajući da su Rimljani samo nekoliko dana ranije pobijedili Bayern München 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Za kraj, što se tiče domaćih utakmica, četvrtoplasirani tim odigrao je dvanaest utakmica na svom stadionu, ostvarivši devet pobjeda, jedan remi i dva poraza, s napomenom da je Atalanta dobila svih pet svojih posljednjih domaćih utakmica.

Sassuolo: Neroverdi dugo nisu bili u tako teškoj situaciji!

Godinama je Sassuolo stabilan prvoligaš, a jednom su čak uspjeli doći do grupne faze Europske lige, nakon što su popularni Neroverdi u doigravanju kvalifikacija eliminirali Crvenu zvezdu s ukupnim rezultatom 4:1. Domenico Berardi je zaštitni znak ovog kluba, a talijanski reprezentativac je u klubu punih četrnaest godina. Uz njega, važno je spomenuti kapetana Ferrarija i golmana Consiglija, koji su godinama “kralježnica” tima. Ove sezone, tim je dočekao i nekoliko vrlo zanimljivih igrača poput Castilleja, Racica, Kumbulle i Pedersena.

Momčad iz Reggio Emilije prošlu je sezonu završila na trinaestom mjestu na tablici, i vrijedi napomenuti da njihov opstanak nikada nije bio upitan, što je već godinama primarni cilj ovog tima. Ovaj put, međutim, situacija je prilično loša, jer se Neroverdi trenutno nalaze na sedamnaestom mjestu na tablici, samo jedan bod iznad zone ispadanja. Ako su rani znakovi išta pokazali, moguće je da će se momčad Alessija Dionisija boriti za opstanak do posljednjeg kola, što je malo tko u klubu očekivao na početku sezone.

Do sada su Domenico Berardi i njegovi suigrači odigrali 23 utakmice u ovogodišnjoj Serie A i ostvarili pet pobjeda, isti broj neriješenih i čak trinaest poraza, što je svakako previše. U posljednjih pet ligaških utakmica, Neroverdi su ostvarili samo jednu pobjedu, na svom stadionu protiv Fiorentine s rezultatom 1:0. Nakon toga, momčad je doživjela tri poraza, uz jedan remi, koji se dogodio u posljednjem kolu u utakmici 1:1 protiv Torina u Reggio Emiliji. Zanimljivo je da je drugi gol te utakmice postignut u devetoj minuti, nakon čega su mreže ostale mirne.

Iako imaju samo pet pobjeda na svom kontu, vrlo je zanimljivo da je Sassuolo uspio pobijediti i Inter i Juventus, dvije momčadi koje su do sada pokazale najviše. Dodajući spomenutu pobjedu nad Fiorentinom, čudo je kako momčad iz Reggio Emilije nema više od pet pobjeda. Čini se da Sassuolo igra najbolje protiv najkvalitetnijih timova u Serie A.

Za kraj, u gostujućim utakmicama, momčad Alessija Dionisija odigrala je dvanaest utakmica, zabilježivši dvije pobjede, dva remija i čak osam poraza. Neroverdi su bili bolji od Intera i Empolija u gostima, dok su remizirali u Udinama i Lecceu, oba tima poznata po dobrom igranju na svojim stadionima.

Naš prijedlog

Iako Sassuolu očajnički trebaju bodovi, vjerujemo da će Atalanta nastaviti sa svojim izvrsnim igrama i pobijediti i u ovom dvoboju, stoga vam preporučujemo da se kladite na Atalanta će pobijediti na utakmici za koju kladionica Germania nudi kvotu 1.35.

Osim toga, postoji dobra šansa da će ovaj dvoboj u Bergamu donijeti prilično puno golova s obzirom na to da su to momčadi koje njeguju napadački stil nogometa. Iz tog razloga preporučujemo vam da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za koju kladionica Germania plaća kvotu 2.25.

Za kraj, budući da smo prilično uvjereni u novi trijumf Atalante, a već smo napomenuli da očekujemo puno golova u ovoj utakmici, vjerujemo da je najmanje što Sassuolo može učiniti da postigne barem jedan gol u ovoj gostujućoj utakmici. Stoga hrabro preporučujemo okladu Atalanta će pobijediti na utakmici i oba tima će postići gol s fantastičnom kvotom 2.65 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*