TIP DANA: Lyon – Nice: Može li posrnuli div ostvariti treću uzastopnu pobjedu?

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak je ponuda za klađenje nešto slabija nego u prethodnih nekoliko dana, a ovaj put smo analizirali otvarajuću utakmicu 22. kola francuske Lige 1, gdje će Lyon na svom stadionu ugostiti Nice. Poznato je da Lyon ove sezone igra katastrofalno, a popularni Lavovi se suočavaju s teškom borbom za opstanak, dok se Nice bori za mjesto u Ligi prvaka, ali čini se da ekipa s Azurne obale polako ali sigurno zaostaje. Utakmica je zakazana za početak u 21 sat.

Lyon: Pobjeda je nužna!

Malo tko je mogao predvidjeti da će nogometaši Lyona imati toliko problema u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1, a kako stvari sada stoje, čini se da se bivši prvaci ove zemlje suočavaju s žestokom borbom za opstanak do posljednjeg kola. Trenutno, popularni Lavovi su na trinaestom mjestu na tablici, sa samo tri boda manje od ekipa u zoni ispadanja. Zanimljivo je da su prije samo nekoliko kola, jedan od najtrofejnijih francuskih klubova bili na pozicijama koje bi značile ispadanje u niži rang na kraju prvenstva, ali u posljednje vrijeme, na veliku radost svih navijača ove momčadi, Lyon je počeo igrati nešto bolje. U posljednja dva susreta, momčad Pierrea Sagea ostvarila je isto toliko pobjeda i uspjela se malo udaljiti od zone ispadanja, iako je situacija još uvijek alarmantna.

Prvo je Lyon slavio pobjedu kod kuće u velikom derbiju protiv Marseillea, duel koji je završio minimalnom pobjedom domaćina. Nakon toga, Lavovi su konačno ostvarili trijumf u gostima, u posljednjem kolu kod Montpelliera, s rezultatom 1:2. Zanimljivo je da je domaćin prvi poveo i otišao na odmor s prednošću od jednog gola, ali u drugom poluvremenu, Lyon je igrao puno bolje i prvo izjednačio preko Lacazettea, a zatim u 82. minuti golom Kockerea došao do vrlo važne pobjede. Prije svega toga, momčad je izgubila kod kuće od Rennesa u spektakularnom susretu u kojem smo vidjeli pet golova, završivši 2:3.

Trener Sage može biti zadovoljan činjenicom da najbolji igrač momčadi, Lacazette, u posljednje vrijeme igra na vrlo visokoj razini, što potvrđuje činjenica da je bivši igrač Arsenala postigao isto toliko golova u posljednja tri susreta. Bivši francuski prvaci su do sada odigrali jedanaest domaćih utakmica u ligi, ostvarivši tri pobjede, isto toliko neriješenih rezultata i pet poraza. Važno je napomenuti da je Lyon pobijedio u tri od posljednja četiri susreta na svom stadionu, što je najbolji pokazatelj da bolji dani za ovu momčad polako ali sigurno dolaze.

Nica: Primarni cilj je ostati neporažen!

Prošle sezone, Nica je završila na devetom mjestu na tablici, i vrijedi podsjetiti da je ovaj klub došao do četvrtfinala Konferencijske lige. Sezona je svakako dobila prolaznu ocjenu, uz konstataciju da, nažalost, nije osiguran plasman u bilo koje od europskih natjecanja, što će, naravno, biti primarni cilj i ovaj put.

Otkako je Francesco Farioli preuzeo kormilo tima s Azurne obale na početku ove sezone, dogodile su se mnoge sjajne stvari, i treba napomenuti da je Nica u jednom trenutku čak bila i na vrhu tablice. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, izvedbe ovog tima postupno su slabile, i trenutno se nalaze na drugom mjestu na tablici, zaostajući za prvoplasiranim PSG-om za jedanaest bodova, koji će vjerojatno ponovno obraniti svoj naslov prvaka.

Karakteristika igre tima s Azurne obale do sada su bili susreti s malo golova, jer je prije posljednjeg kola Nica postigla dvadeset golova i primila samo jedanaest. Međutim, u posljednjem kolu, ovaj tim je poražen na svom stadionu od Monaca u fantastičnom dvoboju koji je vidio pet golova, završivši 2:3 u korist tima iz kneževine. Prirodno se postavlja pitanje što bi bilo da Dante nije dobio crveni karton na početku drugog poluvremena. Vrijedno je spomenuti da je Nica uspjela postići gol čak i u takvoj situaciji gdje su gosti imali brojčanu prednost, ali to nije bilo dovoljno za novu pobjedu u prvenstvu.

U posljednjih pet utakmica, tim s Azurne obale ostvario je dvije pobjede, dva poraza i jedan neriješen rezultat. Prije poraza u posljednjem kolu protiv Monaca, Nica je odigrala neriješeno u gostujućoj utakmici protiv Bresta. Taj dvoboj završio je bez golova, uz konstataciju da Brest ove sezone igra na vrhunskoj razini.

Što se tiče gostujućih nastupa, drugoplasirani tim na tablici odigrao je deset utakmica izvan svog stadiona, osiguravši četiri pobjede, tri neriješena rezultata i isto toliko poraza. Vrijedno je spomenuti da je posljednja gostujuća pobjeda momčadi Francesca Fariolija bila krajem listopada protiv Clermonta, s rezultatom 0:1. Treba spomenuti da je Nica u međuvremenu ostvarila dvije gostujuće pobjede u Francuskom kupu.

Za kraj, dobro je poznato da je Dante godinama bio stup obrane Nice, i njegov izostanak bit će značajan hendikep za Nicu, koja bi imala dosta problema u gostima kod u formi Lyon čak i s njim.

Naš prijedlog

Za Lyon, svaka utakmica do kraja prvenstva je od krucijalne važnosti, iako je situacija sada nešto opuštenija nego što je bila prije samo nekoliko tjedana. S druge strane, čini se da Nica u posljednje vrijeme ne pruža tako dobre partije kao na početku prvenstva, i vjerujemo da bi domaćin to mogao i trebao iskoristiti. Stoga vam savjetujemo da se odlučite za Lyon će pobijediti na utakmici, za koju kladionica Germania nudi koeficijent 2.70.

Prilično dobra opcija za ovaj dvoboj između Lyona i Nice je također dvostruka šansa Lyon će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, koju u Germaniji cijene koeficijentom 1.43.

Za kraj, Lyon nema drugog izbora nego napasti svog suparnika od prve minute, koji je primio čak tri gola kod kuće u posljednjem kolu. Čini se da bi Lyon također mogao “upakirati” barem još dva gola protiv njih, zbog čega vam predlažemo da isprobate okladu Lyon će postići najmanje 2 gola na utakmici s odličnim koeficijentom 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*