TIP DANA: Aston Villa – Newcastle: Villa nastavlja svoj teror u Birminghamu!

Tip Dana na kladjenje.hr

Od utorka je na rasporedu mnoštvo vrlo zanimljivih utakmica jer se igra izvanredno kolo engleske Premier lige. Ovaj put smo za vas pripremili dvoboj koji će se igrati na Villa Parku, gdje će ove sezone sjajni Aston Villa ugostiti Newcastle. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21:15 sati.

Aston Villa: Može li tim iz Birminghama do Lige prvaka?

Nije tako davno Aston Villa igrala u Championshipu tri sezone, ali 2019. godine, tim iz Birminghama vratio se u najviši rang engleskog nogometa. Do dolaska Unaija Emeryja kao trenera sredinom prošle sezone, ovaj tim nije postizao značajne rezultate u najboljoj ligi na svijetu. Aston Villa završila je prošlu sezonu na sedmom mjestu na tablici, što im je donijelo mjesto u Konferencijskoj ligi. Govoreći o ovom natjecanju trećeg ranga europskih klubova, vrijedi spomenuti da je engleski predstavnik jedan od glavnih kandidata za osvajanje ovog trofeja. Emeryjevi su igrači završili grupnu fazu na vrhu svoje tablice, s bodom više od drugoplasirane Legije, što je bilo dovoljno za izravan plasman u osminu finala.

Kako je već mnogo puta spomenuto ovdje, čak ni najveći optimisti na početku sezone nisu mogli predvidjeti da će tim s Villa Parka igrati na tako visokoj razini u ovogodišnjem izdanju engleske Premier lige. Trenutno, tim koji je sedam puta osvojio englesko prvenstvo nalazi se na četvrtom mjestu na tablici, s istim brojem bodova kao trećeplasirani Arsenal, i tri boda više od petoplasiranog Tottenhama. U posljednjem kolu lige, Emeryjevi su igrači odigrali neriješeno u gostima protiv Tottenhama, a utakmica je završila bez golova. Prije toga, Aston Villa imala je bolji nastup kod kuće protiv Burnleyja u fantastičnom dvoboju koji nam je donio pet golova, završivši s 3:2 u korist domaćina.

Na domaćem terenu, ovaj tim do sada je odigrao deset utakmica, ostvarivši devet pobjeda s samo jednim remijem, protiv Sheffielda, koji je završio 1:1. To čini klub s Villa Parka najboljom domaćom momčadi u ovogodišnjem izdanju Premier lige.

Za kraj, Aston Villa imala je obveze u FA kupu tijekom vikenda, odigravši neriješeno u gostima protiv Chelseaja bez postignutih golova. Revanš je zakazan za 7. veljače na Villa Parku, i kako stvari stoje, čini se da je tim iz Birminghama favorit, posebno jer Emeryjeva momčad još uvijek nije izgubila kod kuće ove sezone.

Newcastle: Četiri uzastopna poraza u ligi!

Newcastle je imao izvrsnu sezonu, konačno uspijevajući osigurati mjesto u Ligi prvaka, što je, naravno, bio jedan od glavnih ciljeva otkako su crno-bijeli dobili bogate vlasnike. Od prvog do posljednjeg kola, tim sa St. James’ Parka igrao je na vrlo visokoj razini, na kraju dosegnuvši četvrto mjesto, što nije lako postići u žestoko konkurentnom najvišem rangu engleskog nogometa.

Govoreći o elitnom natjecanju, vrijedi napomenuti da, nažalost, engleski predstavnik nije uspio napredovati do nokaut faze. Crno-bijeli bili su u “grupi smrti” s PSG-om, Milanom i Borussijom Dortmund. Na kraju, Eddie Howeovi su igrači završili posljednji u grupi i nisu uspjeli nastaviti ni u Europskoj ligi. Odlučujuća utakmica u posljednjem kolu na St. James’ Parku protiv talijanskog Milana pripala je Rossonerima, koji su pobijedili 2-1 i na kraju nastavili natjecanje u Europskoj ligi.

Što se tiče Premier lige, popularni Svrake ponovno su dobro startali u najboljoj ligi na svijetu. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, njihova izvedba je opadala, i trenutno se Howeov tim nalazi samo na desetom mjestu na tablici. Čini se vjerojatnim da Newcastlea sljedeće sezone nećemo vidjeti u europskim natjecanjima.

U posljednja četiri ligaška susreta, Newcastle je doživio isto toliko poraza. U prethodnom kolu, tim sa St. James’ Parka poražen je na svom stadionu od Manchester Cityja u spektakularnoj utakmici koju su Građani dobili 3-2. Iako su crno-bijeli vodili 2-1 sve do 74. minute, De Bruyne i Bob su se istaknuli i osigurali ključnu pobjedu za aktualne engleske prvake, koji su također imali svojih problema u posljednje vrijeme.

Na gostujućim utakmicama, Newcastle je ove sezone odigrao devetnaest susreta, i čini se da se tim nije proslavio izvan svog terena. Ovosezonski engleski predstavnik u Ligi prvaka uspio je ostvariti samo jednu pobjedu, dva remija i doživio čak sedam poraza na gostovanjima, što je svakako neprihvatljivo za tim s europskim ambicijama ove sezone. Međutim, kako stvari stoje, čini se da će te ambicije ostati neispunjene.

Naš prijedlog

Na prvi pogled, čini se kao vrlo teška utakmica za prognoziranje. Međutim, kada se uzmu u obzir svi faktori, doista se čini da je Aston Villa trenutno bolji suparnik i da će postići još jednu pobjedu, čime će se još više približiti kvalifikacijama za najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje. Hrabro preporučujemo pokušaj klađenja Aston Villa će pobijediti na utakmici, za što kladionica Germania nudi koeficijent 1.90.

Kao što smo već spomenuli, Aston Villa je najbolja domaća momčad u Premier ligi. Općenito, klub iz Birminghama ima tendenciju slomiti svoje protivnike na Villa Parku u prvom dijelu igre, stoga savjetujemo pokušaj klađenja na Aston Villa će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici s fantastičnim koeficijentom 2.95.

Očekuje se da će ovaj dvoboj također donijeti puno golova, stoga predlažemo fokusiranje na tržište zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za što kladionica Germania nudi koeficijent 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*