TIP DANA: Težak ispit za Romu na jugu Italije!

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je sasvim logično da je ponuda za klađenje puno slabija nego što je bila u protekla dva dana, a ovaj put smo analizirali posljednju utakmicu 22. kola talijanske Serie A, u kojoj će momčad Salernitane na svom terenu ugostiti Romu. Utakmica između ove dvije momčadi zakazana je za početak u 20:45.

Salernitana: Može li momčad iz Salerna preživjeti?

Kako stvari stoje, Salernitana je najozbiljniji kandidat za ispadanje u niži rang. Trenutno se momčad s juga Italije nalazi na dnu ljestvice s samo dvanaest bodova. Na prvi pogled, čini se da ovoj momčadi treba niz pobjeda kako bi se aktivno uključila u borbu za opstanak s ostalim momčadima, posebno misleći na Empoli, Veronu, Cagliari i Udinese. Do sada je Salernitana odigrala 21 utakmicu u najvišem rangu talijanskog nogometa, ostvarivši samo dvije pobjede, šest neriješenih rezultata i čak trinaest poraza, što je svakako previše.

U posljednjih pet ligaških utakmica, Ochoa i njegovi suigrači uspjeli su ostvariti samo jednu pobjedu, jedan neriješeni rezultat i doživjeli tri poraza. Najnoviji poraz dogodio se u prethodnom kolu kada je “fenjeraš” izgubio na svom stadionu od Genoe, a utakmica je završila rezultatom 1:2. Domaća momčad briljantno je započela tu utakmicu, povela već u drugoj minuti, ali je gostima iz Genoe trebalo samo desetak minuta da izjednače. Nakon toga mreže su dugo mirovale, sve dok popularni Grifoni nisu osigurali pobjedu golom Gudmundssona s bijele točke, sredinom drugog poluvremena.

Prije toga, momčad s juga Italije doživjela je i poraz u gostima kod Napolija, što je svakako bilo očekivano, s obzirom na to da su aktualni talijanski prvaci dobili tu utakmicu golom Rahmanija doslovno u posljednjim sekundama igre. Posljednja pobjeda u najvišem rangu talijanskog nogometa za Filipa Inzaghijevu momčad dogodila se krajem godine u gostujućoj utakmici protiv Verone, a utakmica u gradu ljubavi završila je rezultatom 0:1.

Do sada je Salernitana odigrala jedanaest utakmica na svom stadionu, ostvarivši samo jednu pobjedu, četiri neriješena rezultata, ali i šest poraza. Njihova jedina dosadašnja domaća pobjeda ostvarena je krajem studenog protiv Lazija, s rezultatom 2:1. U posljednje vrijeme momčad iz Salerna dobro se nosi s Romom, jer su u posljednja dva međusobna susreta momčad s juga Italije uspjela oba puta odigrati neriješeno. Vrijedno je spomenuti da su oba duela odigrana na Olimpicu i oba su završila 2:2, što ostavlja dojam da Vučica ovdje možda i nije veliki favorit. Štoviše, s obzirom na sve očajniju situaciju Salernitane, svakako se može očekivati snažan otpor momčadi Pipa Inzaghija.

Roma: De Rossi gasi požar u Rimu!

Prošle sezone, Roma je izgubila u finalu Europske lige, što je donekle obilježilo njihovu sezonu. Da su Rimljani osvojili trofej u drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, vidjeli bismo Vučicu u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju u prvom dijelu sezone. Međutim, budući da to nije bio slučaj, momčad iz talijanske prijestolnice morala se ponovno zadovoljiti Europskom ligom.

Naravno, talijanski predstavnik uspio je doći do nokaut faze, ali ovaj put s drugog mjesta u skupini, s dva boda manje od vodeće Slavije iz Praga. Za šesnaestinu finala, popularna Vučica izvukla je nizozemski Feyenoord, i na prvi pogled čini se da su Rimljani mogli proći i bolje.

Bez obzira na to, do tog uzvrata, momčad s Olimpica fokusirat će se na Serie A, gdje Roma trenutno ima prilično problema. Vrijedi spomenuti da su prije ovog kola bivši talijanski prvaci bili tek na osmom mjestu na ljestvici, iako samo dva boda iza četvrtoplasirane Fiorentine. Upravo to četvrto mjesto bit će primarni cilj za Vučicu, jer jamči sudjelovanje u Ligi prvaka na kraju prvenstva, što je godinama unazad primarni cilj kluba iz prijestolnice.

U posljednje vrijeme Rimljani su imali prilično problema, a nažalost, cijenu loših rezultata platio je José Mourinho. Zamijenio ga je legendarni Daniele De Rossi, koji je debitirao prošlog kola s trijumfom na Olimpicu protiv Verone, završivši 2:1. Čak i u toj utakmici Vučica nije blistala, ali najvažnije je osigurati tri boda, čime klub ostaje u utrci za mjesto u elitnom natjecanju.

Prije toga, Roma je istog tjedna poražena od Milana, ali i eliminirana od Lazija iz talijanskog Kupa, što je dovelo do otkaza legendarnog Mourinha.

U gostujućim utakmicama dosad, Roma je odigrala deset susreta i, blago rečeno, nije se proslavila. Tijekom tog razdoblja momčad je ostvarila dvije pobjede, isto toliko neriješenih rezultata i šest poraza. Posljednja gostujuća pobjeda bivših talijanskih prvaka bila je početkom prosinca u gostima u Reggio Emiliji protiv Sassuola, završivši 1:2.

Naš prijedlog

Zanimljivo je da je Salernitana uspjela odoljeti Romi u njihova posljednja dva međusobna susreta, oba puta na Olimpicu, što je dovoljan razlog da preskočimo prognozu konačnog ishoda za ovaj dvoboj. Tradicija nam govori da utakmice između ova dva kluba često donose puno golova, stoga vam savjetujemo da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju je Germania pripremila kvotu 2.05.

Iz istog razloga, preporučujemo fokusiranje na okladu oba tima će postići gol na utakmici, koju Germania nudi s kvotom 2.00.

Konačno, ne bi trebalo nikoga iznenaditi ako vidimo barem dva gola u prvom poluvremenu ove utakmice u Salernu, stoga vam savjetujemo da isprobate okladu zbroj golova u prvom poluvremenu će biti najmanje 2, sve to s fantastičnom kvotom 3.05 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*