TIP DANA: At. Madrid – Valencia: Mogu li zagrijani “šišmiši” preletjeti glavni grad Španjolske bez ikakvih problema?

Tip Dana na kladjenje.hr

U nedjelju možemo očekivati mnoštvo vrlo zanimljivih utakmica, a jedna od najintrigantnijih zasigurno će se igrati na Wanda Metropolitano stadionu, gdje će Atletico Madrid ugostiti Valenciju. Početak ovog susreta zakazan je za 21 sat.

Atletico Madrid: Brutalne izvedbe na domaćem terenu!

Otkako je Diego Simeone preuzeo ulogu trenera Atletica 2011. godine, klub iz glavnog grada osvojio je španjolski ligaški naslov dva puta. Najvažnije od svega, od tada Los Colchoneros pripadaju vrhu španjolskog nogometa, rame uz rame s Real Madridom i Barcelonom. Prošle godine Atletico je završio na trećem mjestu, ostvarivši svoj primarni cilj plasmana u Ligu prvaka, a iste ambicije imaju i ove godine, iako se čini da to neće biti lagan zadatak.

Prije ovog kola, klub iz glavnog grada bio je na četvrtom mjestu na tablici, s istim brojem bodova kao i petoplasirani Athletic Bilbao, ali s tri boda manje od trećeplasirane Barcelone. Do sada su Simeoneovi igrači odigrali dvadeset utakmica u najvišem rangu španjolskog nogometa, ostvarivši trinaest pobjeda, dva remija i pet poraza.

U posljednjem kolu Atletico je nekako uspio osigurati sva tri boda u gostujućoj utakmici protiv Granade, a susret je završio s 0:1. Jedini gol na toj utakmici postigao je Alvaro Morata, koji igra na vrlo visokoj razini ove sezone. U posljednjih pet ligaških utakmica, Atletico Madrid ostvario je dvije pobjede, dva poraza i jedan remi. Posebno je značajna bivša posjeta španjolskog prvaka Gironi, gdje smo vidjeli sedam golova, s najvećim iznenađenjem ovogodišnjeg izdanja La Lige koji je slavio 4:3 golom u posljednjim trenucima.

Španjolski predstavnik lako se kvalificirao za osminu finala Lige prvaka, završivši prvi u skupini s Laziom, Feyenoordom i Celticom. Također vrijedi spomenuti da je Simeoneova momčad u četvrtfinalu Kupa kralja u četvrtak navečer eliminirala Sevillu, čime je Atletico postao glavni favorit za osvajanje Kupa, posebno jer su Real Madrid, Barcelona i ove sezone mučna Sevilla već eliminirani iz natjecanja.

Valencia: “Šišmiši” vezali četiri pobjede u ligi!

Svi se sjećamo tog zlatnog razdoblja Valencije na početku ovog stoljeća, kada je legendarni Rafa Benitez bio na čelu tima. U samo tri godine uspio je dva puta osvojiti španjolski ligaški naslov, kao i osigurati trofej u Europskoj ligi. Popularni “šišmiši” posljednji su put osvojili trofej 2019. godine kada su pobijedili u finalu Kupa kralja protiv Barcelone u kojoj je tada igrao Lionel Messi.

Prošla sezona bila je za zaborav, jer je tim s Mestalle jedva uspio ostati u najvišem rangu, završivši prvenstvo na šesnaestom mjestu, samo dva boda iznad tima koji je ispao u Segundu. Nije bilo puno promjena u momčadi tijekom ljeta, a klub je najavio borbu za mjesto u jednom od europskih natjecanja, gdje je Valencia posljednji put igrala prije četiri godine, što je svakako predugo za jedan od najuspješnijih španjolskih klubova.

Utisak je da navijači Valencije mogu biti zadovoljni s dosadašnjim izvedbama svoje omiljene momčadi, jer su prije ovog kola popularni “šišmiši” bili na sedmom mjestu na tablici. Taj položaj mogao bi dovesti do kvalifikacija za doigravanje Lige konferencija na kraju sezone ako jedan od šest prvoplasiranih timova u La Ligi osvoji Kup kralja.

Momčad Rubena Baraje igra posebno dobro u posljednje vrijeme, ostvarivši četiri pobjede u posljednja četiri ligaška susreta. U posljednjem kolu, bivši finalist Lige prvaka slavio je 1:0 pobjedu na svom stadionu protiv ove sezone izvrsnog Athletic Bilbaa, a jedini gol postigao je Duro sredinom drugog poluvremena. Prije toga, momčad s Mestalle bila je bolja od Cadiza u gostujućoj utakmici, tima koji obično igra prilično dobro kod kuće, riješivši dvoboj u svoju korist s rezultatom 1:4.

Što se tiče gostujućih utakmica, Valencia je do sada odigrala jedanaest susreta izvan svog terena, ostvarivši tri pobjede, isto toliko remija i pet poraza.

Naš prijedlog

Valencia je konačno pronašla svoj ritam, kako smo spomenuli, povezavši četiri pobjede u ligi. Međutim, vjerujemo da popularni “šišmiši” nemaju puno šansi u svojem posjetu Atletico Madridu, koji očajnički treba bodove iz ovog dvoboja. Stoga vam savjetujemo da isprobate At.Madrid će pobijediti na utakmici, za što Germania nudi kvotu 1.50.

Neće biti iznenađenje ako ovaj dvoboj donese puno golova, stoga naša topla preporuka je oklada zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za što Germania plaća kvotu 1.80.

Za kraj, najmanje što se može očekivati od Valencije u posjetu Wanda Metropolitanu je barem jedan postignuti gol, stoga vam predlažemo da se fokusirate na okladu oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.95 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*