TIP DANA: At. Madrid – Sevilla: Andalužani igraju za spas sezone!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak je ponuda za klađenje nešto slabija nego što je bila u posljednja dva dana, a ovaj put smo za vas pripremili dvoboj na stadionu Wanda Metropolitano gdje će Atletico Madrid i Sevilla odmjeriti snage u četvrtfinalu španjolskog Kupa kralja. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Atletico Madrid: Simeone je potpuno promijenio filozofiju!

Za razliku od prethodnih nekoliko godina, čini se da je Diego Simeone drastično promijenio svoju filozofiju na početku ove sezone, a njegova momčad igra za jedan gol više. Na primjer, ako izuzmemo posljednju utakmicu u španjolskoj ligi, gdje su Colchonerosi slavili ne baš ugodan posjet Granadi s pobjedom 0:1, u posljednja četiri susreta glavnog kluba iz glavnog grada u svim natjecanjima, postignuto je ukupno 25 golova, što nam daje prosjek od više od šest golova po utakmici, što je svakako nevjerojatan statistički podatak. Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, veliko je pitanje hoće li ta nova filozofija donijeti Atleticu mjesto u Ligi prvaka, što je godinama unazad primarni cilj za ovu momčad.

Govoreći o tom natjecanju, treba napomenuti da je španjolski predstavnik uspio doći do nokaut faze Lige prvaka, završivši prvi u skupini s četiri boda više od drugoplasiranog Lazija. U osmini finala elitnog natjecanja, Diego Simeoneovi momci izvučeni su protiv Intera, uz napomenu da su Nerazzurri prošle sezone došli do samog finala, gdje je talijanski predstavnik poražen od Manchester Cityja s 1:0. Što se tiče španjolske lige, u ovom trenutku Colchonerosi su na četvrtom mjestu na tablici s istim brojem bodova kao i petoplasirani Athletic Bilbao, pa se stječe dojam da će ova dva tima voditi veliku bitku za četvrto mjesto i izravan plasman u najprestižnije europsko klupsko natjecanje do kraja sezone.

Kao što smo već spomenuli, u posljednjem kolu, ova momčad slavila je pobjedu u svom posjetu Granadi, završivši utakmicu s rezultatom 0:1. Jedini gol postigao je Morata, na početku drugog poluvremena igre. Treba istaknuti da je Atletico Madrid nedavno uspio eliminirati svog gradskog rivala, Real Madrid, u osmini finala španjolskog Kupa kralja, s rezultatom 4:2, a zanimljivo je da je Diego Simeoneova momčad eliminirana od istog tima u polufinalu španjolskog Superkupa. Prije tog trijumfa u posljednjem kolu španjolske lige protiv Granade, Atletico Madrid je poražen u svom posjetu vodećoj Gironi, a u toj utakmici vidjeli smo ukupno sedam golova, jer je završilo 4:3 u korist najugodnijeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja španjolske La Lige.

Sevilla: Andalužani igraju za spas sezone!

Dojam je da čak ni najveći pesimisti nisu mogli zamisliti da će Sevilla tako loše nastupati u ovogodišnjem izdanju španjolske lige. U ovom trenutku, situacija je takva da se momčad trenutno nalazi na katastrofalnom sedamnaestom mjestu na tablici, s tek jednim bodom prednosti nad momčadima u zoni ispadanja. Kako stvari stoje, čini se da aktualni pobjednici Europske lige suočavaju se s velikom borbom za opstanak do kraja sezone, što nitko apsolutno nije mogao predvidjeti. Do sada su Andalužani odigrali 21 utakmicu u prvenstvu i postigli samo tri pobjede, sedam neriješenih rezultata i čak jedanaest poraza, što je svakako previše.

U posljednja četiri susreta u najvišem rangu španjolskog nogometa, Sergio Ramos i njegovi suigrači doživjeli su isti broj poraza. U posljednjem kolu, Sevilla je doživjela pravu katastrofu u gostima kod vodeće Girona, koja je slavila s 5:1, unatoč tome što su gosti iz Sancheza Pizjuana prvi poveli u toj utakmici. Prije toga, momčad Kikea Sancheza Floresa, koji je treći trener kojem je uprava Seville ukazala povjerenje ove godine, poražena je kod kuće od Alavesa, a utakmica je završila s 2:3. To nam daje podatak da je ova momčad primila čak osam golova u posljednja dva ligaška susreta. Trenutno su pobjednici Europske lige odigrali deset gostujućih utakmica, ostvarivši samo jednu pobjedu, tri neriješena rezultata i čak šest poraza. Čini se da Andalužane čeka teško vrijeme u gostima u glavnom gradu Španjolske, gdje je Atletico Madrid očito veliki favorit.

Ne smije se zaboraviti da je Sevilla predstavljala Španjolsku u Ligi prvaka u prvom dijelu sezone, gdje su, nažalost, završili na posljednjem mjestu u svojoj skupini. To znači da momčad nije uspjela nastaviti natjecanje u njima omiljenoj Europskoj ligi. Jedino natjecanje gdje trenutno stvari izgledaju povoljno za momčad trenera Floresa je nesumnjivo španjolski Kup kralja, gdje su uspjeli eliminirati Getafe u predgrađu Madrida u osmini finala, mjestu gdje ovaj tim rijetko gubi. Usput, treba spomenuti da će Kup kralja biti jedina nada za Sevillu da osvojenjem ovog natjecanja osigura mjesto u europskim natjecanjima. Međutim, nakon svega što smo vidjeli od Andalužana tijekom prvenstva do sada, dojam je da će to biti izuzetno težak zadatak.

Naš prijedlog

Atletico Madrid igra prilično dobro u posljednje vrijeme, dok Sevilla dolazi na ovaj dvoboj s namjerom da dođe do polufinala, što će očito biti vrlo težak zadatak, i vjerujemo da se Andalužani neće proslaviti u glavnom gradu. Atletico općenito postiže puno golova ove sezone, dok je obrana Seville također najslabiji dio ovog tima, stoga vjerujemo da će domaća momčad postići barem dva gola u ovoj četvrtfinalnoj utakmici španjolskog Kupa kralja, zbog čega vam savjetujemo da isprobate okladu At.Madrid će postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom 1.50.

Gosti moraju napasti, a to će sigurno ostaviti puno prostora za kontranapade Diego Simeoneove momčadi, i vrlo je vjerojatno da će ova utakmica na Wanda Metropolitano donijeti puno golova, stoga hrabro savjetujemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, koju Germania plaća s kvotom 2.55.

Za kraj, čini se da bi Colchonerosi mogli doći do pobjede i time do mjesta u polufinalu španjolskog Kupa kralja puno lakše nego što se očekuje, stoga vam savjetujemo da odigrate okladu At.Madrid će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, sve s kvotom 2.10 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*