TIP DANA: Barcelona – Osasuna: Mogu li blijedi Katalonci do plasmana u finale Superkupa?

U četvrtak je daleko slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj jučer, a ovaj dan nam donosi drugi polufinalni meč španjolskog Superkupa u kojem će snage odmjeriti Barcelona i Osasuna. Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 sati.

Barcelona: Barca se baš muči ove sezone!

Iako je Barcelona prošle sezone stigla do titule prvaka Španjolske i to nakon četiri godine posta, čini se da Katalonci nisu blistali, jer je bilo nekoliko izuzetno upitnih utakmica, ali je to ipak bilo dovoljno za naslov prvaka, što je automatski značilo i da će Xavi ostati na klupi tima za koji je nekad igrao i to s dosta uspjeha.

Nažalost, ponovno španjolski predstavnik nije uspio ostvariti nešto značajnije u Ligi prvaka, jer je velikan drugi put zaredom eliminiran u grupnoj fazi, što je svakako bio ozbiljan udarac za Barcelonu. Zbog toga nije bilo preveliko iznenađenje što je za primarni cilj, barem u prvom dijelu prvenstva, postavljen plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg europskog klupskog natjecanja, do čega su Xavijevi puleni i stigli i to pošto su u grupi s Portom, Šahtarom i Antwerpenom zauzeli prvo mjesto, uz konstataciju da je i tu bilo nekoliko izuzetno upitnih utakmica, kao što je ona na gostovanju kod Šahtara, kada je ukrajinski predstavnik slavio s 1:0.

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja španjolske La Lige, dojam je da je aktualni prvak ove zemlje morao i mogao puno bolje u dosadašnjem tijeku prvenstva, pošto se ovaj tim trenutno nalazi na trećem mjestu na tablici s sedam bodova manjka u odnosu na Real Madrid i Gironu, koji dijele prvu poziciju.

Zanimljivo je da je Barca doživjela poraz i od jedne i od druge ekipe, i to oba puta na svom stadionu, a svakako da je svim navijačima jednog od najtrofejnijih europskih timova posebno teško pao poraz na svom terenu od Girona, kada je bilo 2:4, možda ne toliko zbog samog poraza, već zbog činjenice da je Xavijeva ekipa nadigrana u svakom segmentu i vrlo lako se moglo dogoditi da najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španjolske La Lige postigne još koji gol.

Inače, na posljednjih pet utakmica su Lewandowski i društvo ostvarili tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu je ovaj tim slavio na gostovanju kod Las Palmasa, i to dosta teže nego što su svi mogli pretpostaviti, pošto su gosti do pobjede stigli nakon gola Gündoğana u sudačkoj nadoknadi. Na domaćem terenu je Barcelona u dosadašnjem tijeku prvenstva odigrala deset utakmica i ostvarila osam pobjeda uz dva poraza, i to spomenuta dva od Reala i Girona.

Za kraj, kada su izostanci za ovo polufinale Superkupa u pitanju, Xavi neće moći računati na Gavija, Alonsa, Ter Stegena i Martineza, dok su pod upitnikom Cancelo i Pedri.

Osasuna: Tim iz Pamplone nema što izgubiti!

Godinama unazad Osasuna igra na vrlo visokoj razini, a vrhunac sjajnih igara u posljednjih nekoliko godina se dogodio prošle sezone, kada je klub iz Pamplone na kraju stigao do odlične sedme pozicije na tablici, koja, kako je dobro poznato, donosi plasman u play-off kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Međutim, vrlo brzo nakon završetka sezone uslijedio je pravi šok, pošto je španjolski predstavnik izbačen iz Europe, a sve to zbog presude španjolskog Vrhovnog suda o dvije utakmice iz 2014. godine u kojima je sudjelovao upravni odbor kluba iz Pamplone, zbog čega su u krovnoj kući europskog nogometa odlučili da Osasunu izbace iz Konferencijske lige.

Nije se pravni tim ekipe s El Sadara predavao, pa je ekspresno uložena žalba, koja je na ogromnu radost svih navijača ovog kluba prihvaćena, pa je tako tim iz Pamplone došao u situaciju da se na terenu bori za ono što je i ostvario tijekom prošlog prvenstva.

Nažalost, u baražu za ulazak u treće po kvalitetu europsko klupsko natjecanje, belgijski Club Brugge je bio bolji, što je samo po sebi utjecalo na to da Osasuna dosta loše krene u ovogodišnje izdanje La Lige. Kada je u pitanju prošla sezona, naravno da moramo spomenuti i plasman u finale Kupa kralja, gdje je ovaj tim odmjerio snage s Realom iz Madrida, koji je očekivano slavio na tom dvoboju s 2:1, uz konstataciju da se Osasuna nimalo nije osramotila.

Stvari nisu funkcionirale onako kako su to svi navijači ovog kluba očekivali na početku prvenstva, međutim, čini se da kako vrijeme prolazi stvari polako ali sigurno dolaze na svoje, pa se trenutno izabranici Jagobe Arrasatea nalaze u sredini tablice, preciznije na dvanaestoj poziciji i dojam je zaista da opstanak ni ovog puta neće dovesti u pitanje.

Na posljednjih pet utakmica ova simpatična ekipa je ostvarila dvije pobjede, isto toliko remija i samo jedan poraz i to kod Mallorce u gostima u jednoj zaista sjajnoj utakmici na kojoj smo vidjeli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2. U prošlom kolu je dvanaestoplasirani tim na tablici ostvario vrlo važnu pobjedu na svom stadionu protiv Almerije, kada je domaćin slavio minimalnim rezultatom. Inače, na gostovanjima je u dosadašnjem tijeku prvenstva prošlosezonski finalist Kupa kralja odigrao devet utakmica i ostvario tri pobjede, jedan remi, ali i čak pet poraza.

Za kraj, trener Arrasate za ovaj polufinalni dvoboj u Superkupu Španjolske neće moći računati jedino na Avilu, dok su svi ostali nogometaši u potpunosti spremni za utakmicu s Barcelonom.

Naš prijedlog

Na papiru je Barcelona veliki favorit, međutim, u praksi je to dosta drugačije, pošto se Katalonci baš muče u posljednje vrijeme i jako teško dolaze do bodova u španjolskom prvenstvu. Obrana Barçe odavno nije bila tako ranjiva kao što je to slučaj ove sezone, a kada na sve to dodamo i da Osasuna nema što izgubiti na ovom dvoboju, idealno je da se fokusirate na igru GG koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.82.

Iz potpuno istog razloga vam savjetujemo da se okušate i s igrom 4+, za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.41.

Za kraj, i unatoč tome što Kataloncima ne cvatu ruže, čini se da je ovaj finalni turnir Superkupa možda i najbolja prilika za ovaj tim da dođe do barem jednog trofeja ove sezone, pa vam hrabro preporučujemo da probate s prijelazom 1-1 koji kladionica Germania plaća s kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*