TIP DANA: Real Madrid – Atletico Madrid: Madridski obračun u arapskoj pustinji!

U srijedu je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovog puta će u centru pažnje biti mečevi španjolskog Superkupa, pa smo zato za vas analizirali duel u kojem će snage u polufinalu odmjeriti ekipe Real Madrida i Atletica, a pobjednik tog polufinalnog duela ide na boljeg iz meča Barcelona – Osasuna. Početak susreta između dva tima iz glavnog grada Španjolske je zakazan za 20 sati.

Real Madrid: Kraljevski klub ide po novi trofej!

Real je prošlu sezonu završio samo s osvojenim Kupom kralja, međutim, ne treba zaboraviti da je samo godinu dana prije toga ova ekipa stigla do čak četiri trofeja, pošto je osvojena Liga prvaka, La Liga, Superkup Europe i Svjetsko klupsko prvenstvo, pa je razumljivo zašto je Carlo Ancelotti zadobio povjerenje čelnih ljudi najtrofejnijeg kluba na svijetu.

Bilo je nekoliko odlazaka iz kluba tijekom ljeta, prednjačio je naravno Karim Benzema, koji je odlučio nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji, međutim, Bellingham je postao novi igrač kraljevskog kluba i iz ove perspektive gledano čini se da Real Madrid odavno nije napravio bolji transfer.

Naime, u dosadašnjem tijeku sezone bivši nogometaš Borussije iz Dortmunda i reprezentativac Engleske je na 22 odigrana meča u svim natjecanjima postigao čak sedamnaest pogodaka i upisao pet asistencija, što je za jednog veznjaka zaista nevjerojatna statistika.

Inače, u ovom trenutku se tim iz glavnog grada Španjolske nalazi na prvom mjestu na tablici španjolske La Lige uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Girona, a uz čak sedam bodova viška od trećeplasirane Barcelone, pa već sada slobodno možemo konstatirati da se Madriđani nalaze u jednoj vrlo lijepoj situaciji, pošto je zaista teško očekivati da će Girona moći cijelim tijekom prvenstva igrati na ovakvoj razini.

U prošlom kolu su izabranici Carla Ancelottija dosta teže nego što se očekivalo savladali ekipu Mallorce na svom stadionu, a taj dvoboj je završen rezultatom 1:0.

Bio je to ujedno i treći uzastopni trijumf u najkvalitetnijem rangu španjolskog nogometa, što je odlična stvar pred završnicu španjolskog Superkupa, u kojem je po svemu sudeći kraljevski klub prvi favorit za osvajanje.

Naravno, ne treba zaboraviti ni odlične partije španjolskog predstavnika u Ligi prvaka, gdje je Real došao do prvog mjesta na tablici i plasmana u osminu finala, gdje će najtrofejniji klub na svijetu odmjeriti snage s ekipom Leipziga, i sva je prilika da su Madriđani veliki favoriti u tom dvomeču, ali i jedni od favorita da ponovno dođu do “ušatog” trofeja, što bi bio čak petnaesti naslov prvaka Europe za kraljevski klub.

Za kraj, Carlo Ancelotti za ovaj dvoboj protiv gradskog rivala neće moći računati na Courtoisa, Alabu, Militaa i Vazqueza, koji su duže odsutni, a sve to se za sada nije previše osjetilo u igri Reala koji je ostvario pet uzastopnih trijumfa u svim natjecanjima.

Atletico Madrid: Mogu li Jorgandžije i treći put zaredom odoljeti Realu?

Od kada je Diego Simeone sjeo na klupu Atletico Madrida, a ima tome već dugih dvanaest godina, plasman ovog tima u Ligu prvaka se nije dovodio u pitanje, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone.

Naravno, spomenimo i to da je u proteklom desetljeću tim iz glavnog grada Španjolske dva puta osvajao La Ligu, uz jedno sudjelovanje u finalu Lige prvaka, u kojem je ova ekipa nažalost poražena od svog gradskog rivala Real Madrida, i to nakon produžetaka, a junak tog epskog dvoboja bio je Sergio Ramos koji je postigao izjednačujući pogodak u samom finišu regularnog tijeka utakmice.

Bilo kako bilo, Atletico Madrid je već ostvario primarni cilj za prvi dio sezone, pošto je ekipa s prelijepog Wanda Metropolitana stigla do plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg europskog klupskog natjecanja, nakon osvojenog prvog mjesta u nimalo naivnoj skupini, u kojoj su pored španjolskog predstavnika bili još i Lazio, Feyenoord, ali i Celtic. Za protivnika u četvrtfinalu popularne Jorgandžije su dobile prošlosezonskog finalista, ekipu Intera, i sva je prilika da nas očekuje jedan vrlo neizvjestan dvomeč i iz ove perspektive je vrlo nezahvalno procijeniti koji tim je favorit.

Pored toga, izabranici Diega Simeonea su nedavno ostvarili plasman u četvrtfinale španjolskog Kupa kralja, nakon trijumfa nad Lugom, a taj dvoboj je završen rezultatom 1:3. Naposljetku, ako se dotaknemo ovogodišnjeg izdanja španjolskog prvenstva, čini se da smo od Madriđana očekivali malo više, pošto se u ovom trenutku nekadašnji prvak Španjolske nalazi na petom mjestu na tablici uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Athletic Bilbao, pa na prvi pogled izgleda da bi ova dva tima do kraja prvenstva mogla voditi veliku borbu za plasman u Ligu prvaka.

U prošlom kolu su Jorgandžije u jednom fenomenalnom meču u kojem smo vidjeli čak sedam pogodaka, poražene na gostovanju kod senzacije ovogodišnjeg izdanja La Lige – ekipe Girona, a taj susret u Kataloniji je završen rezultatom 4:3, što je bio već peti poraz Atletica u sezoni.

Na posljednja četiri dvoboja u najkvalitetnijem rangu španjolskog nogometa, Atletico Madrid je ostvario samo jedan trijumf, jedan remi, ali i dva poraza, pa izgleda da ovaj dvoboj protiv gradskog rivala dolazi u najgorem mogućem trenutku. Za kraj, Diego Simeone za susret s Realom neće moći računati na Lemara i Vitola, dok su Azpilicueta i Barrios pod upitnikom.

Naš prijedlog

Vrlo težak meč za prognoziranje, ali prednost ovog puta ipak dajemo Realu, pa vam savjetujemo da se okušate s jedinicom za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.05.

Ne treba ovdje biti previše golova, pošto je vrlo moguće da će se Diego Simeone odlučiti za defanzivan pristup, pa je možda i idealno da se okušate s kombinacijom igara 1X i 0-3 koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.82.

Za kraj, malo hrabrija kombinacija igara je 1X i 0-2, za što je kladionica Germania pripremila odličnu kvotu 2.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*