TIP DANA: Fiorentina – Bologna: I jedni i drugi igraju na vrhunskoj razini ove sezone!

Od utorka su na rasporedu četvrtfinalne utakmice talijanskog Kupa, a prva u nizu igra se na stadionu Artemio Franchi u Firenci, gdje će snage odmjeriti Fiorentina i Bologna, dva tima koja igraju na vrlo visokoj razini ove sezone, o čemu najbolje svjedoči njihovo četvrto, odnosno peto mjesto na ljestvici Serie A, i ako se po jutru dan poznaje, čini se da će se oba tima suprotno svim očekivanjima boriti za plasman u Ligu prvaka. Početak ove četvrtfinalne utakmice u Kupu zakazan je za 21 sat.

Fiorentina: Viola rijetko griješi na svom terenu!

Poznato je da je Fiorentina prošle sezone imala zapaženu ulogu u Konferencijskoj ligi, ali i u talijanskom Kupu, pa je tako tim iz Firence izborio finale u oba natjecanja, ali i doživio dva poraza, iako je dojam da se unatoč svemu tome sezona može i mora okarakterizirati kao uspješna.

Primarni cilj na početku ove sezone bio je plasman u Europsku ligu, međutim, kako sezona odmiče, čini se da su se neke stvari promijenile. Naime, izabranici Vincenza Italiana igraju vrlo dobro ove sezone, pa se tako Viola trenutno nalazi na sjajnom četvrtom mjestu na ljestvici Serie A, koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu prvaka, što bi svakako bio ogroman uspjeh, iako smo ovu ekipu već imali priliku vidjeti u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju.

Nažalost, u prošlom kolu Fiorentina je prekinula niz dobrih rezultata, pošto je ta ekipa poražena na gostovanju kod neugodnog Sassuola, a taj dvoboj završen je rezultatom 1:0.

Prije toga, igrači trenera Italiana vezali su tri pobjede, a zanimljivo je da je svaki put rezultat bio 1:0, što nam govori da tim iz Firence u posljednje vrijeme igra prilično čvrsto.

U prethodnoj rundi Kupa, Viola je bila bolja od Parme, i to puno teže nego što se očekivalo. Iako i jedni i drugi imaju slavnu povijest, poznato je da Parma posljednjih godina ima problema u Serie B, pa se očekivao lak prolaz tima iz Firence. Regularni dio tog susreta završen je rezultatom 2:2, a do pobjede i plasmana u osminu finala talijanskog Kupa, Fiorentina je stigla nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, ali moramo napomenuti da su gosti sve do 83. minute susreta imali dva gola prednosti, kada su na scenu stupili Nzola i Sotil, i za samo sedam minuta donijeli produžetak domaćoj ekipi, a kasnije i prolaz u četvrtfinale Kupa.

Kad se radi o nastupima na domaćem terenu, do sada je Fiorentina odigrala devet utakmica na svom Artemio Franchiju i ostvarila šest pobjeda, jedan remi i dva poraza, uz konstataciju da je ova ekipa vezala četiri pobjede na svom terenu, čime Violi rastu šanse uoči ovog dvoboja s Bolognom.

Taj niz od četiri vezane pobjede na domaćem stadionu započeo je upravo od utakmice s Bolognom, kada je bilo 2:1, uz napomenu da je to bio zaista fantastičan meč i pravo je čudo kako nismo vidjeli više od tri gola.

Bologna: Thiago Motta je preporodio Bolognu!

Bologna je prošlu sezonu završila na odličnom devetom mjestu na ljestvici, a ono što je sigurno najvažnije je da se opstanak niti jednog trenutka nije dovodio u pitanje, uz konstataciju da je najzaslužniji čovjek za to, trener ove ekipe, Thiago Motta, za kojeg vlada veliko zanimanje, i gotovo je izvjesno da bivši nogometaš Barcelone i Intera neće nastaviti svoju trenersku karijeru u Bologni.

I od samog početka ove sezone, jedan od najstarijih talijanskih klubova pokazao je da se na njega treba itekako ozbiljno računati kada je u pitanju borba za plasman u neko od europskih natjecanja, a kada se sve zbroji i oduzme, slobodno možemo konstatirati da je Bologna najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja talijanskog prvenstva, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na fantastičnom petom mjestu na ljestvici uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu.

Na posljednjih pet utakmica izabranici Thiaga Motte ostvarili su tri pobjede, jedan poraz, ali i jedan remi, i to u prošlom kolu na svom stadionu protiv Genove, kada je bilo 1:1, a vrijedi spomenuti da je domaća ekipa do izjednačenja stigla u posljednjim trenucima susreta nakon gola De Silvestrija.

Zanimljivo je da je prije toga Bologna doživjela težak poraz na gostovanju kod Udinezea, što je možda bio i najslabiji duel ovog tima u dosadašnjem toku prvenstva, pogotovu ako uzmemo u obzir da su izabranici Tijaga Motte prije toga vezali čak šest mečeva bez poraza u svim natjecanjima.

U prethodnoj rundi Kupa, Bologna je napravila pravi podvig, pošto je mimo svih očekivanja uspjela eliminirati aktualnog osvajača, ekipu Intera, uz konstataciju da je regularni tok susreta završen bez pogodaka, iako je Lautaro Martinez propustio realizirati jedanaesterac na samom početku drugog dijela igre. Ipak, na početku prvog produžetka, Neroazuri su preko Augusta stigli do prednosti i kada su svi mislili da će Inter unatoč mnogim problemima ipak doći do plasmana u sljedeću fazu Kupa, Bologna je pokazala zašto se trenutno nalazi ovako visoko na ljestvici Serie A. Izabranici Thiaga Motte prvo su preko Beukeme izjednačili u 112. minuti susreta, da bi pobjedu gostima donio Ndoje, četiri minute kasnije, uz napomenu da je dvostruki asistent bio Zirkze, mladić za kojeg se otima cijela Europa.

Iako Bologna igra sjajno na domaćem terenu ove sezone, ovaj tim se do sada nije istakao na gostujućim terenima, pošto su crveno-plavi na devet odigranih utakmica ostvarili samo jednu pobjedu, čak šest remija, ali i dva poraza.

Naš prijedlog

Fiorentina igra sjajno na svom terenu u posljednje vrijeme, dok je Bologna tek nedavno u Serie A upisala svoju prvu pobjedu na gostovanju, i čini se zaista, kada se sve zbroji i oduzme da je Viola ipak favorit na ovom meču talijanskog Kupa pa vam savjetujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 2.15.

Ako se osvrnemo na neke prethodne utakmice između ova dva tima doći ćemo do zaključka da su to gotovo uvijek bili dvoboji s velikim brojem golova, i sve je prilika da nas nešto slično očekuje i večeras u Firenci, pa vam predlažemo da se oprobate s igrom golova 3+ koju kladionica PSK plaća s kvotom 2.22.

Za kraj, kao što smo napomenuli, i jedni i drugi igraju na vrlo visokoj razini ove sezone i najmanje što možemo očekivati je da ovdje i jedni i drugi postignu barem po jedan gol, pa predlažemo da se oprobate s igrom GG, a sve to uz kvotu 1.97 u PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*