TIP DANA: Tottenham – Burnley: Spursi su potpuno fokusirani na početku FA kupa!

Tip Dana na kladjenje.hr

Tottenham će se suočiti s Burnleyem kao prva prepreka u potrazi za dugo iščekivanim trofejem, susrećući ih u 21 sat na svom stadionu. Sigurno je da će Postecoglouovi igrači ući u ovu utakmicu s maksimalnim fokusom, željni doći do sljedeće runde natjecanja.

Tottenham: Pobjeda je imperativ!

Možete navijati za Liverpool, Manchester City, Arsenal, to je stvar ukusa. Ali ako volite nogomet, onda morate obožavati ovosezonski Tottenham. Sve što su napravili od kolovoza do posljednjeg dana kalendarske godine zaslužuje pljesak jednak onome koji je Hugo Lloris dobio na oproštaju od kluba prije odlaska u MLS, kao i euforične pozdrave s tribina novog White Hart Lanea nakon pobjede 3:1 nad Bournemouthom u posljednjem kolu Premier lige. Sigurno to nije bila najbolja izvedba Ange Postecoglouove momčadi, ali to je pokazatelj da londonska momčad, osim što može igrati atraktivno (kao što obično čini), može se i natjecati.

Utisak je da su gosti bili barem ravnopravni i možda su zaslužili bod po šansama, ali Spursi izgledaju dovoljno stabilno čak i kada se čine uzdrmanima. Pozicija Tottenhama – trenutno bod iza gradskog rivala Arsenala u utrci za mjesto u Ligi prvaka – dobiva na vrijednosti znajući da su u prvih 20 kola bili preplavljeni problemima s igračkim kadrom. Gotovo svaki ključni igrač bio je odsutan zbog ozljede u posljednjih nekoliko mjeseci. Sessegnon, Perisic, Solomon, Richarlison, Bentancur, Romero, Van de Ven, Maddison svi su bili izvan igre, a baš kada su navijači mislili da su problemi gotovi, ozlijedio se Pape Sarr. Mladi veznjak “otvorio” je protivnika u ranoj fazi utakmice, nagovijestio slavlje u Londonu svojim drugim golom sezone, ali se zatim ozlijedio nakon pola sata i napustio teren u suzama (baš kao i mladi Argentinac Alejo Velez prema kraju, iz sličnog razloga).

U samo oko 20 minuta, Sarr je prošao od radosti do tuge, pokazavši domaćinu put do još jednog slavlja, a zatim doveo sebe u stanje očaja, jer bi zbog ozljede mogao propustiti nadolazeći Afrički kup nacija (pozvan u reprezentaciju Senegala), budući da su njegove izvedbe ove sezone postale stup Tottenhama. Štoviše, znajući da Bissouma ide na isto natjecanje, a Heung Min Son na Azijski kup, možete zamisliti kakvo razdoblje čeka popularne Spurs.

Burnley: Fokus je na ligi!

Nakon što su dominirali u Championshipu prošle godine pod vodstvom menadžera Vincenta Kompanyja, Burnley je ostavio dojam momčadi koja može preživjeti u najvišem rangu. Međutim, Claretsi su se naviknuli na ulogu autsajdera, ali su daleko od toga da su završili svoju misiju. Najnoviji rezultati Burnleya sugeriraju da još uvijek imaju šansu za opstanak, unatoč porazima u posljednje dvije utakmice protiv Liverpoola i Aston Ville, s rezultatom 3:2 u posljednjem kolu.

Burnleyu nedostaje “oštrina” u momčadi. Švicarskom reprezentativcu Zekiju Amduniju, koji je kupljen iz Basela za 18 milijuna eura, ukazano je povjerenje, ali još uvijek nije ostavio trag u Premier ligi. Odigrao je 17 utakmica i postigao samo dva gola.

Vincent Kompany je odlično obavio posao otkako je stigao na Turf Moor prije nešto više od godinu i pol dana. Potpuno je promijenio klub, osvježio momčad i u svojoj prvoj sezoni vratio ih u elitu završivši uvjerljivo prvi na tablici, igrajući atraktivan, napadački nogomet. Možda je taj stil nogometa “prošao” u Championshipu, ali je malo teži u Premier ligi. Tamo su momčadi znatno bolje, a svaka greška skupo košta.

Teško je vjerovati da će igrači Burnleya biti pretjerano motivirani u kup utakmici gdje su apsolutni autsajderi, a potencijalna pobjeda protiv favoriziranog Tottenhama svakako bi im podigla samopouzdanje, ali bi opteretila momčad dodatnim utakmicama u razdoblju u kojem će realno voditi tešku borbu za opstanak, a svaki bod će biti vrijedan kao zlato.

Ove sezone, Burnley nije igrao previše loše na gostujućim terenima, rangirajući se na 14. mjestu u ligi po tom parametru. U 10 gostujućih utakmica ove sezone zabilježili su 6 poraza, 2 remija i isto toliko pobjeda. U posljednja 3 kola Premier lige zabilježili su remi, pobjedu i spomenuti poraz od Aston Ville.

U prethodnom susretu ovih dviju momčadi vidjeli smo pravu rapsodiju na terenu s čak 7 golova. Bilo je to 4. kolo Premier lige kada je Tottenham slavio uvjerljivu pobjedu 2:5 u gostima. Također je zanimljivo napomenuti da Burnley nikada nije pobijedio na stadionu Tottenhama i uspio je izvući samo jedan remi u ukupno 10 susreta. Sve u svemu, ovo će biti vrlo težak ispit za Kompanyjeve momke.

Naš prijedlog

Kvota za pobjedu domaćina u kladionici Germania iznosi 1.45, dok je kvota za pobjedu gostiju 6.50.

Vjerujemo da će Tottenham opravdati ulogu favorita i da nećemo vidjeti pretjerano efikasnu utakmicu, stoga predlažemo okladu Tottenham će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 po kvoti 2.65. Oklada Tottenham će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici izgleda vrlo primamljivo po kvoti 2.00, dok za one koji traže veće kvote, predlažemo okladu Tottenham će pobijediti na utakmici i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 po kvoti 5.80 u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*