TIP DANA: Napoli – Monza: Aktualni prvak Italije stvarno se muči ove sezone!

Tip Dana na kladjenje.hr

Petak nudi vrlo zanimljivu ponudu za klađenje, a ovaj dan donosi nam nekoliko uvodnih utakmica osamnaestog kola talijanske Serie A. Među mnoštvom intrigantnih susreta, ovaj put smo za vas pripremili utakmicu koja će se igrati na stadionu “Diego Armando Maradona”, gdje će Napoli ugostiti Monzu. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 18:30.

Napoli: Aktualni prvak Italije stvarno se muči ove sezone!

Odmah na početku bilo je teško očekivati da će Napolitanci ponoviti prošlu sezonu u kojoj je momčad, unatoč svim izgledima, uvjerljivo osvojila talijanski prvenstveni naslov, a pitanje prvaka gotovo da nije bilo upitno. Spallettijeva odluka da napusti klub na kraju sezone bila je pomalo iznenađujuća, a njegova zamjena Rudi Garcia pokazala se kao pogrešan potez. Bivši trener Rome, Lillea i Lyona brzo je otpušten, a na njegovo mjesto postavljen je Walter Mazzarri, što je također bio vrlo čudan potez klupskog vodstva, ali krenimo korak po korak.

Napoli je dobro započeo prvenstvo, pokazujući da će i ove sezone biti ozbiljan kandidat za Scudetto. Međutim, uslijedio je vrlo loš niz rezultata, što je dovelo do Garcijinog otpuštanja. Najgore je što momčad s juga Italije nije počela bolje igrati ni nakon dolaska Mazzarrija. U posljednjih pet utakmica, momčad sa stadiona “Diego Armando Maradona” osigurala je dvije pobjede i pretrpjela tri poraza. U posljednjem kolu, Napolitanci su odigrali još jednu vrlo lošu utakmicu, ovaj put u gostima protiv Rome, završivši s porazom 2:0. Još jedan veliki problem je što je aktualni talijanski prvak izgubio Osimhena i Politana u toj utakmici zbog crvenih kartona, i neće moći pomoći svojim suigračima u utakmici protiv Monze.

Uz to, Mazzarri neće moći računati ni na Lobotku, Natana, Elmasa i Oliveru, čini se da Napoli očekuje težak zadatak protiv opuštene Monze koja dolazi na “Maradonu”. Na domaćem terenu, trenutno sedmoplasirana momčad u prvenstvu odigrala je osam utakmica, osiguravši samo tri pobjede, jedan remi i doživjevši četiri poraza, što je svakako previše za momčad koja i ove sezone ima ambicije za prvenstvo, iako je već jasno da, nažalost, od toga neće biti ništa. Naposljetku, posljednji međusobni susret između ove dvije momčadi odigran je sredinom svibnja, kada je Monza bila domaćin i lakše od očekivanog pobijedila s 2:0, uz napomenu da je Napoli već tada osigurao prvo mjesto na tablici.

Monza: Opstanak ne bi trebao biti problem!

Monza je dugo godina bila u nižim ligama, ali onda je klub kupio sada pokojni Silvio Berlusconi zajedno sa svojim dugogodišnjim najbližim suradnikom Gallianijem, i od tada je klub počeo polako ali sigurno rasti. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, Monza je krajem svibnja 2022. godine konačno ostvarila promociju u najviši rang talijanskog nogometa, eliminiravši Pisu s ukupnim rezultatom 4:3, što je označilo prvo sudjelovanje tima u najvišem rangu. Prošla sezona bila je za pohvalu, jer momčad u nijednom trenutku nije bila u opasnoj zoni i na kraju je Raffaele Palladinova momčad završila prvenstvo u sredini tablice.

Unatoč tome, primarni cilj ovaj put je očuvanje statusa u elitnom razredu talijanskog nogometa. Trenutno se Monza nalazi na jedanaestom mjestu na tablici, šest bodova iza sedmoplasiranog Napolija. Poznato je da je sedmo mjesto posljednje koje na kraju sezone vodi u europska natjecanja – konkretno u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Štoviše, Monza u ovom kolu gostuje kod nedavno loše igravšeg Napolija, što predstavlja idealnu priliku za ovu simpatičnu momčad da smanji zaostatak na samo tri boda iza sedmoplasirane momčadi, potencijalno se uključujući u borbu za mjesto koje vodi u treću po kvaliteti europsku klupsku natjecanja. U posljednjih pet utakmica, Palladinovi igrači osigurali su samo jednu pobjedu, uz jedan remi i tri poraza, od kojih je posljednji bio u prethodnom kolu kada su kod kuće poraženi od Fiorentine s 0:1.

Čak i prije toga, Monza, u vlasništvu Adriana Gallianija, nije se proslavila, izgubivši 3:0 u gostima kod Milana, a posljednja prvenstvena pobjeda za momčad na jedanaestom mjestu bila je prije otprilike dvadeset dana kod kuće protiv Genove, završivši 1:0. U gostujućim utakmicama do sada, Palladinovi igrači odigrali su osam susreta, ostvarivši dvije pobjede, isto toliko remija, ali i četiri poraza, što sugerira da lombardijsku momčad očekuje težak zadatak u gostima kod oslabljenog Napolija.

Naš prijedlog

Nakon nekoliko prilično slabih utakmica zaredom, Napoli jednostavno mora pobijediti u ovom susretu protiv prilično snažne Monze kako bi ostao u utrci za četvrto mjesto, koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu prvaka. Germania nudi kvotu 1.65 za Napoli će pobijediti na utakmici.

Vrlo je moguće da će Napolitanci, nakon nekoliko katastrofalnih nastupa u ligi, iskaliti svoj bijes na Monzi, pa je sasvim realno isprobati kombinacijsku okladu Napoli će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici a zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 s fantastičnom kvotom 3.40 u Germaniji.

Konačno, čini se vjerojatnim da ćemo svjedočiti vrlo efikasnom dvoboju na stadionu “Diego Armando Maradona”, stoga predlažemo fokusiranje na okladu zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, sve s kvotom 3.05 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*