TIP DANA: Arsenal – West Ham: Salva za povratak na vrh!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak je ponuda za klađenje nešto slabija nego što je bila prethodna dva dana, a ovaj put smo analizirali dvoboj koji će se igrati na Emiratesu, gdje će igrači Arsenala ugostiti ekipu West Hama. Početak dvoboja između ove dvije momčadi zakazan je za 21:15 sati.

Arsenal: Pobjeda donosi povratak na vrh tablice!

Arsenal je prošle sezone za malo propustio okruniti svoj izvrstan nastup titulom u Engleskoj Premier ligi. Međutim, momčad Mikela Artete igrala je ispod očekivanja u završnom dijelu prvenstva, zadovoljivši se drugim mjestom na tablici. Unatoč tome, ostvarili su izravan plasman u Ligu prvaka, što je godinama bio primarni cilj, s obzirom na to da Arsenal šest godina nije uspio kvalificirati se za najviše europsko klupsko natjecanje. Govoreći o tome, vrijedi spomenuti da je Artetina momčad briljirala u grupnoj fazi Lige prvaka, završivši prva u svojoj skupini s četiri boda više od drugoplasiranog PSV-a.

U osmini finala, engleski predstavnik izvukao je Porto, i Topnici su svakako veliki favoriti u ovom dvomeču. Osiguravanje mjesta u nokaut fazi elitnog natjecanja bio je primarni cilj za prvi dio sezone, pa se Arsenal sada može isključivo fokusirati na Englesku Premier ligu na neko vrijeme. Prije ovog kola, londonska momčad bila je na vrhu tablice, s bodom prednosti nad Aston Villom i Liverpoolom. U posljednjem kolu, Topnici su odigrali solidnu utakmicu u gostima kod Liverpoola, a taj dvoboj na Anfieldu završio je neriješeno 1:1. U posljednjih pet utakmica, bivši prvaci Engleske ostvarili su tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, koji je bio protiv Aston Ville. To vodi do zaključka da Arsenal trenutno ima negativan skor protiv svojih najbližih pratitelja.

Na domaćem terenu, Artetina momčad, koja generalno radi fantastičan posao u klubu, osigurala je sedam pobjeda uz samo dva remija. Ohrabrujuće je primijetiti da su vodeći na tablici osvojili isti broj pobjeda u svojim nedavnim domaćim utakmicama. U posljednjem međusobnom susretu protiv West Hama, Arsenal je igrao početkom studenog ove godine u Liga kupu. Čekićari su odigrali fantastičnu utakmicu, pobijedivši 3:1, i eliminirali su jednog od glavnih favorita za treći najvažniji trofej u Engleskoj. Naposljetku, prije remija u posljednjem kolu protiv Liverpoola, Topnici su slavili bez većih problema na domaćem terenu protiv Brightona, s utakmicom koja je završila rezultatom 2:0.

West Ham: Čekićari igraju odlično u posljednje vrijeme!

West Ham nikada nije bio prvak Engleske, ali valja napomenuti da je prošle sezone ovaj tim osvojio trofej Lige konferencija nakon pobjede nad talijanskom Fiorentinom. Londonski tim tri puta je osvojio Liga Kup i dva puta FA Kup. Osim Lige konferencija, engleski predstavnik trijumfirao je i u Kupu pobjednika kupova 1965. godine. Prošlu sezonu, momčad Davida Moyesa završila je na četrnaestom mjestu na tablici, što je svakako bilo jako loše, ali osvajanje Lige konferencija osiguralo im je mjesto u Europskoj ligi. Govoreći o drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, vrijedi spomenuti da je ovaj tim završio grupnu fazu na prvom mjestu tablice, s tri boda više od drugoplasiranog Freiburga. Upravo su pobijedili ovu momčad u posljednjem kolu u izravnom dvoboju za prvo mjesto na tablici i izravan plasman u osminu finala.

Od završetka prvog dijela sezone Europske lige, čini se da londonski tim počinje puno bolje igrati u Engleskoj Premier ligi. Trenutno, bivši pobjednik FA Kupa nalazi se na sjajnom šestom mjestu na tablici, i izgleda da će se Čekićari ove godine boriti za mjesto u Europskoj ligi. Posebno u posljednje vrijeme, ovaj tim igra vrlo dobro, ostvarivši tri pobjede u posljednja četiri susreta u Premier ligi, s jednim porazom, uvjerljivim 5:0 na gostovanju kod Fulhama. Prije toga, tim iz engleske prijestolnice slavio je na gostovanju kod Tottenhama, koji ove sezone igra na vrlo visokoj razini. Nakon poraza od Fulhama, West Ham se stisnuo i slavio na domaćem terenu protiv Wolverhamptona, puno lakše nego što se očekivalo, s obzirom na to da je taj susret završio s 3:0.

Nakon toga, aktualni prvaci Lige konferencija odigrali su vjerojatno svoju najbolju utakmicu sezone, pobijedivši Manchester United kod kuće, a taj dvoboj završio je s 0:2. U gostujućim utakmicama, šestoplasirani tim do sada je odigrao devet susreta i ostvario četiri pobjede, isto toliko poraza i samo jedan remi. Na kraju, zanimljiva činjenica: U posljednja dva međusobna susreta, West Ham je ostvario jednu pobjedu protiv Arsenala i jedan remi, postigavši ukupno pet golova u tim dvobojima, što bi svakako moglo zabrinuti Mikela Artetu uoči ovog dvoboja.

Naš prijedlog

Iako West Ham igra na vrlo visokoj razini u posljednje vrijeme, vjerujemo da će momčad Mikela Artete ovaj dvoboj dobiti puno lakše nego što se očekuje. Stoga toplo preporučujemo isprobavanje oklade Arsenal će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, koju Germania nudi s kvotom 1.90.

Čini se vjerojatnim da ćemo svjedočiti vrlo učinkovitom dvoboju u Londonu, gdje bi čak i gosti lako mogli postići barem jedan gol. Stoga savjetujemo klađenje na oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.85 u Germaniji.

Iz istog razloga preporučujemo isprobavanje oklade oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, sve s fantastičnom kvotom 2.05 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*