TIP DANA: Everton – Manchester City: Toffeesi u nizu pobjeda, sada prijete novom svjetskom prvaku!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu su opcije za klađenje nešto ograničene, ali ovaj dan nam ipak donosi tri utakmice iz najvišeg ranga engleskog nogometa. Ovaj put analizirali smo susret koji će se odigrati na Goodison Parku, gdje će Everton ugostiti Manchester City. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21:15 sati.

Everton: Impresivne izvedbe u posljednje vrijeme!

Everton je prošlu sezonu završio na sedamnaestom mjestu na ljestvici, a dobro je poznato da je to sedamnaesto mjesto ujedno i posljednje koje osigurava opstanak u najvišem rangu, što je već godinama primarni cilj popularnih Toffeesa. Najzaslužnija osoba za to je nesumnjivo trener momčadi, Sean Dyche, koji je preuzeo tim krajem siječnja ove godine, u trenutku kada je Everton bio u poziciji koja je značila ispadanje u niži rang. Međutim, njegovim dolaskom, tim s Goodison Parka poboljšao je svoje izvedbe i na kraju uspio ostati u ligi, s dva boda prednosti nad osamnaestoplasiranim Leicesterom.

Novost u odnosu na prošlu sezonu je vijest da su Toffeesi kažnjeni oduzimanjem deset bodova zbog kršenja pravila financijskog fair playa. Bez te kazne, tim bi sada bio u konkurenciji za mjesto u jednom od europskih natjecanja, jer je Everton ostvario osam pobjeda, dva remija i osam poraza u osamnaest odigranih utakmica. Nažalost, zbog oduzimanja bodova, to je trenutno dovoljno samo za šesnaesto mjesto na ljestvici, s četiri boda prednosti nad timovima u zoni ispadanja. Ono što je svakako sjajno je da su Dycheovi igrači u posljednje vrijeme igrali na vrlo visokoj razini.

Tako je tim s Goodison Parka ostvario četiri pobjede u posljednjih pet utakmica Premier lige, s jednim porazom, koji je bio u posljednjem kolu u gostima kod Tottenhama, završivši 2:1. Prije toga, redom su pobjeđivali momčadi poput Nottingham Foresta, Newcastlea, Chelsea i Burnleya, a imena ovih klubova govore nam da Toffeesi nisu imali lagan raspored. Na domaćem terenu, ova momčad je do sada odigrala devet utakmica, ostvarivši tri pobjede, jedan remi i pet poraza, što i nije tako dobro ako uzmemo u obzir da je Everton tradicionalno igrao vrlo dobro na svom stadionu dugi niz godina. Naposljetku, posljednji međusobni susret između Evertona i Manchester Cityja u engleskoj Premier ligi odigran je sredinom svibnja ove godine, kada su aktualni engleski prvaci slavili s 0:3 na Goodison Parku, dok je zanimljivo da je prije toga utakmica na Etihadu završila neriješeno (1:1).

Manchester City: Građani pod pritiskom!

City je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup, a na početku ove sezone popularni Građani dodali su još dva trofeja, u UEFA Superkupu i FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu, nakon što su Pep Guardiolini igrači nedavno demolirali brazilski Fluminense s 4:0 u velikom finalu. Sve u svemu, ovo je vjerojatno najuspješnija godina u povijesti Manchester Cityja, i još jednom, momčad s Etihada ima najviše moguće ciljeve. Općenito, očekivali smo više od Cityja u najvišem rangu engleskog nogometa, budući da se trenutno nalaze na petom mjestu na ljestvici, iako s jednom utakmicom manje u odnosu na ostale timove Premier lige, s obzirom na to da su Građani imali obaveze na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu.

U svojoj posljednjoj utakmici u najboljoj ligi na svijetu, Pep Guardiolina momčad uspjela je samo izvući neriješeno kod kuće protiv Crystal Palacea, završivši utakmicu 2:2, s izjednačenjem Palacea u posljednjim trenucima susreta. Dojam je da City nije bio u većoj krizi već dugo vremena, barem kada je riječ o ligi, s jednom pobjedom u posljednjih pet utakmica, koja je bila gostujuća protiv slabijeg Lutona, završivši 2:1. Zanimljivo je da su aktualni europski prvaci također morali loviti vodstvo u toj utakmici, ali na kraju je sve dobro završilo.

Opći dojam je da stvari idu po planu samo u Ligi prvaka, gdje su igrači Manchester Cityja lako osigurali prvo mjesto u svojoj skupini s savršenih osamnaest bodova. Da stvari budu još bolje, njihov protivnik u osmini finala je danski Kopenhagen, pa se pitanje plasmana u četvrtfinale ne bi trebalo dovoditi u pitanje ni sekunde. Konačno, što se tiče gostujućih nastupa Pep Guardiolinih igrača, trenutno petoplasirani tim odigrao je devet gostujućih utakmica, ostvarivši pet pobjeda, jedan remi i tri poraza, što je vjerojatno previše u ovoj fazi prvenstva za tim s najvišim mogućim ciljevima ove sezone.

Naš prijedlog

Možda bi bilo previše ako Manchester City ne uspije pobijediti u ovom dvoboju, iako Everton igra briljantno u posljednje vrijeme. Prije svega, vjerujemo da nas čeka ne previše efikasan dvoboj, jer će Sean Dyche sigurno učiniti sve da njegova momčad ne primi gol u ovom susretu. Stoga vam savjetujemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, za koju Germania plaća kvotu 2.03.

Kao što smo već utvrdili, Građani moraju ići na pobjedu u ovom dvoboju, pa vam hrabro savjetujemo da odigrate Man.City će pobijediti na utakmici, za što Germania nudi koeficijent 1.60.

Na kraju, najbolje je isprobati kombinaciju prethodna dva prijedloga i okušati sreću u ovom meču s okladom Man.City će pobijediti na utakmici i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, sve s fenomenalnom kvotom 4.30. Možda je malo prihvatljivija oklada Man.City će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3, također s odličnom kvotom 2.25 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*