TIP DANA: Manchester United – Aston Villa: Villa je dobrodošao gost na Teatru snova, ali sada su to druga vremena!

Tip Dana na kladjenje.hr

Utorak nudi vrlo zanimljivu ponudu za klađenje, a među ostalim donosi nam i pet utakmica iz engleske Premier lige. Najzanimljivija utakmica, bez sumnje, igra se na Old Traffordu gdje će se sučeliti Manchester United i Aston Villa. Početak utakmice između ove dvije ekipe zakazan je za 21 sat.

Manchester United: Ten Hag na izlaznim vratima!

Iako je United na početku sezone najavio pohod na šampionski naslov, čini se da će ovo biti još jedna noćna mora za bivšeg europskog prvaka. Pravedno je reći da je United od samog početka ovogodišnjeg izdanja engleske Premier lige imao ogromnih problema s ozljedama, ali to svakako ne može biti izgovor za njihovo trenutno osmo mjesto na tablici, s čak dvanaest bodova manjka u odnosu na vodeći Arsenal.

Sezona nije počela previše loše, međutim, već nakon nekoliko kola postalo je očito da Manchester nije tim koji će se boriti za naslov prvaka Engleske. Unatoč dolasku nekoliko vrhunskih nogometaša prošlog ljeta i Ten Hagovom očuvanju jezgre tima, čini se da to možda čak neće biti dovoljno ni za mjesto u Ligi prvaka.

Govoreći o najprestižnijem europskom klupskom natjecanju, obeshrabrujuće je primijetiti da je ovaj tim, u skupini s Bayernom, Galatasarayem i Kopenhagenom, završio na posljednjem mjestu. To znači da nećemo vidjeti engleskog predstavnika u nokaut fazi Lige prvaka, a Crveni vragovi nisu uspjeli osigurati čak ni treću poziciju, koja bi značila nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

U Premier ligi, u posljednjih pet utakmica, Ten Hagovi igrači, čija je pozicija ozbiljno uzdrmana, ostvarili su samo jednu pobjedu, kod kuće protiv Chelsea (2:1), jedan remi, ali i tri poraza. Najnoviji u nizu dogodio se u prethodnom kolu kada je bivši europski prvak lako poražen u gostima kod West Hama rezultatom 2:0.

United je također imao puno problema s odsutnim igračima u toj utakmici, a središnji obrambeni par na tom susretu u Londonu bili su veteran Johnny Evans i Kambwala.

Prije toga, engleski div odigrao je dobru utakmicu u gostima kod favoriziranog Liverpoola, gdje nije bilo golova. Međutim, prije svega toga, United je doživio pravu katastrofu kod kuće protiv Bournemoutha, jer je ta utakmica završila rezultatom 0:3.

Za ovaj dvoboj, Ten Hag neće moći računati na Casemira, Maguirea, Lindelofa, Martineza, Dialloa, Malaciju, Mounta i Sanchoa, dok su Varane i Martial pod velikim upitnikom.

Za kraj, trenutno osmoplasirani tim na tablici odigrao je devet utakmica na svom stadionu, ostvarivši pet pobjeda i četiri poraza. Iako se poraz od gradskog rivala Manchester Cityja možda i očekivao, isto se ne može reći za utakmice protiv Bournemoutha, Crystal Palacea i Brightona.

Aston Villa: Najprijatnije iznenađenje prvenstva u potjeri za novom pobjedom!

Aston Villa osnovana je 1874. godine, što znači da će birmingemski klub sljedeće godine proslaviti svoju 150. obljetnicu, čineći ga jednim od najstarijih klubova u Engleskoj. Aston Villa je sedam puta osvojila ligaški naslov, a posljednji put to je bilo još davne 1981. godine. Osim toga, birmingemski klub je sedam puta osvojio FA kup, pet puta Liga kup, čineći Villu jednim od najtrofejnijih klubova u Engleskoj, iako je njihov posljednji veliki trofej osvojen 1996. godine u Liga kupu.

Međutim, najznačajniji uspjeh ovog tima je osvajanje Kupa prvaka (današnje Lige prvaka) 1982. godine, nakon trijumfa nad Bayernom iz Münchena. Iste godine, engleski predstavnik osvojio je i Superkup Europe nakon pobjede nad Barcelonom.

Vrijedi spomenuti da je Aston Villa ne tako davno igrala u Championshipu, ali se birmingemski klub vratio u najviši rang engleskog nogometa 2019. godine, gdje se zadržao do danas.

Prošlu sezonu ovaj tim završio je na sedmom mjestu na tablici, što je Aston Villi donijelo mjesto u Konferencijskoj ligi. Bez sumnje, najzaslužnija osoba za to bio je Unai Emery, koji je preuzeo birmingemski klub usred sezone i odveo ih do kvalifikacija za treće najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje.

Na početku ove sezone, tim je imao ambicije natjecati se u Europskoj ligi, ali kako stvari stoje, ovo bi mogla biti jedna od najuspješnijih sezona Ville u posljednjih četrdeset godina. Trenutno se Unai Emeryjevi igrači nalaze na izvrsnom trećem mjestu na tablici, s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Liverpool, te samo bodom manjka u odnosu na vodeći Arsenal.

Do sada je bivši europski prvak odigrao osamnaest ligaških utakmica, ostvarivši dvanaest pobjeda, tri neriješena rezultata i samo tri poraza. Posebno je vrijedno spomenuti da je Aston Villa uspjela pobijediti timove poput Arsenala, Manchester Cityja, Chelseaja i Tottenhama tijekom prvenstva, dok je jedini poraz od engleskih divova bio protiv Liverpoola u ranom dijelu sezone.

U posljednjem kolu, da budemo pošteni, birmingemski tim odigrao je nešto slabiju utakmicu na svom stadionu protiv Sheffielda, koja je završila 1:1, pri čemu je Zaniolo postigao izjednačujući gol u sudačkoj nadoknadi, što je ujedno bio i prvi gol talijanskog reprezentativca u Premier ligi.

Za kraj, Villa je do sada odigrala devet gostujućih utakmica, osiguravši četiri pobjede, dva neriješena rezultata i tri poraza.

Naš prijedlog

United još uvijek ne može računati na nekoliko vrlo važnih nogometaša, a ovaj tim je najviše oslabljen u obrambenoj liniji, što je bilo najvidljivije na gostovanju kod West Hama. S druge strane, Aston Villa igra na vrhunskoj razini u posljednje vrijeme, i ne bi bilo iznenađenje ako Unai Emeryjevi igrači, koji odlično vodi ovaj tim, ostvare trijumf i u ovoj utakmici. Stoga, hrabro vam preporučujemo da pokušate s klađenjem na Aston Villa će pobijediti na utakmici, koju Germania nudi s kvotom 2.70.

Prilično dobra oklada je i Aston Villa će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, za koju je Germania postavila kvotu 1.52, a ako pokušate s kombinacijom Aston Villa će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, dobit ćete kvotu 2.70.

Za kraj, čini se vjerojatnim da će obrana Uniteda imati ogromnih problema zaustavljajući napade najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Premier lige. Stoga, možda je najrealnije očekivati da će Aston Villa postići barem dva gola na ovom susretu na Teatru snova, za što vam preporučujemo da odigrate Aston Villa će postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom 2.15 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*