TIP DANA: Hatay – Besiktas: Hatay rijetko gubi na svom domaćem terenu, Orlovi žele prekinuti svoj loš niz!

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je vrlo ograničena ponuda za klađenje, a ovaj put smo analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva 18. kola turske Superlige, gdje će Hatay ugostiti Beşiktaş na svom stadionu. Utakmica između ove dvije ekipe zakazana je za početak u 18:00 sati.

Hatay: Prilično dobre izvedbe na domaćem terenu!

Hatay je osnovan 1967. godine i do sada ovaj tim nije postigao značajnije rezultate. Tek 2020. godine ovaj tim je dosegao svoj prvi plasman u najviši rang turskog nogometa, gdje se zadržao do danas. Naravno, zbog katastrofalnih potresa koji su pogodili ovaj grad, čelnici turske Superlige odlučili su izuzeti Hatay i Gaziantep od ispadanja. Svakako, s početkom nove sezone turske Superlige, primarni cilj je ponovno opstanak među najboljima, a ako se stvari promatraju na taj način, sigurno je da svi navijači ovog simpatičnog tima imaju prilično razloga za zadovoljstvo.

U ovom trenutku, njihov omiljeni tim nalazi se u sredini tablice, točnije na jedanaestom mjestu, međutim, s tek dva boda prednosti nad timovima u zoni ispadanja. Do sada je Hatay odigrao šesnaest utakmica u najvišem rangu turskog nogometa i postigao četiri pobjede, čak sedam neriješenih rezultata, ali i pet poraza. U posljednjem kolu, tim Volkana Demirela odigrao je neriješeno u gostujućoj utakmici protiv Ankaragücüa, duel koji je završio bez golova, s napomenom da je domaćinu poništen gol nakon intervencije VAR-a, te promašenog penala, pa je dojam da gosti mogu biti više nego zadovoljni podijeljenim bodom.

Prije toga, klub iz grada najviše pogođenog potresom odigrao je slabu utakmicu u gostima protiv Başakşehira, koji je slavio pobjedu 1:0 u tom dvoboju. U posljednjih pet utakmica, Hatay je ostvario samo jednu pobjedu, uz dva neriješena rezultata i isto toliko poraza. Što se tiče nastupa na domaćem terenu, tim trenera Demirela do sada je doživio samo jedan poraz na svom stadionu, i to od Kayserispora s rezultatom 1:2. Osim toga, ovaj tim je ostvario tri pobjede i isto toliko neriješenih rezultata, s napomenom da je Hatay jedini tim koji je u tekućem prvenstvu pobijedio Galatasaray, u utakmici koja je završila rezultatom 2:1.

Beşiktaş: Orlovi žele prekinuti svoj loš niz!

Beşiktaş je među najtrofejnijim turskim klubovima, osvojivši tursko prvenstvo šesnaest puta, pri čemu je posljednja pobjeda bila prije dvije godine. Te sezone, popularni Orlovi završili su prvi na tablici s istim brojem bodova kao drugoplasirani Galatasaray, i dva boda više od trećeplasiranog Fenerbahçea. To je bilo jedno od najuzbudljivijih izdanja turske Superlige u posljednjih dvadeset godina, odlučeno boljom gol razlikom Beşiktaşa u odnosu na istanbulske divove.

Osim šesnaest naslova prvaka, Orlovi su deset puta osvojili turski Kup i devet puta turski Superkup. Prošla sezona bila je solidna, jer je istanbulski tim završio treći na tablici, samo dva boda iza drugoplasiranog Fenerbahçea. Taj plasman donio je Beşiktaşu mjesto u Konferencijskoj ligi. Govoreći o ovom europskom klupskom natjecanju trećeg ranga, vrijedi spomenuti da je Beşiktaş na kraju završio treći u svojoj skupini, što znači da ih nećemo vidjeti u nokaut fazi, što je bio jedan od njihovih primarnih ciljeva za ovaj dio sezone.

Do sada su Crno-bijeli odigrali šesnaest utakmica u turskom prvenstvu, ostvarivši osam pobjeda, dva neriješena rezultata i čak šest poraza, što je svakako previše za klub koji cilja završiti među prva tri na kraju sezone. Trenutno su popularni Orlovi na petom mjestu tablice, tri boda iza četvrtoplasiranog Kayserispora. Međutim, Beşiktaş je odigrao jednu utakmicu više, pa bi pobjeda u njihovoj teškoj gostujućoj utakmici protiv Hataya mogla vratiti na četvrto mjesto.

U posljednjem kolu, istanbulski tim je pomalo neočekivano poražen na svom stadionu od Alanyaspora, a utakmica je završila rezultatom 1:3. To je bio njihov treći uzastopni prvenstveni meč bez pobjede. Naposljetku, u gostujućim utakmicama, bivši turski prvaci odigrali su osam mečeva, osiguravši tri pobjede, jedan neriješeni rezultat i doživjevši četiri poraza.

Naš prijedlog

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih susreta između ove dvije momčadi, vidimo da su to uglavnom susreti s velikim brojem golova. Na primjer, samo prije dvije godine, Orlovi su na svom stadionu deklasirali Hatay s 7:0. Čini se da možemo očekivati još jednu utakmicu s mnogo golova, stoga prvenstveno preporučujemo pokušaj s okladom na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju je Germania pripremila kvotu 1.80.

Već smo spomenuli da Hatay igra prilično dobro na svom domaćem stadionu ove sezone, gdje su do sada doživjeli samo jedan poraz. Zaista se čini da ovaj tim neće izgubiti u predstojećem susretu protiv nedavno loše performirajućeg tima Beşiktaşa, stoga savjetujemo da isprobate okladu na Hatay će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, koju Germania nudi s kvotom 1.55.

Za kraj, Hatay je nedavno uspio pobijediti aktualne prvake, Galatasaray, s rezultatom 2:1 na svom terenu. To znači da ovaj simpatični tim ne respektira nikoga na svom stadionu, pa hrabro savjetujemo da se odlučite za Hatay će pobijediti na utakmici, sve to uz kvotu 2.90 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*