TIP DANA: Betis – Gl. Rangers: Mogu li obje momčadi doći do nokaut faze Europske lige?

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak nas očekuje mnoštvo vrlo zanimljivih utakmica diljem Europe, budući da su na rasporedu posljednja kola utakmica u Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi, a ovaj put analizirali smo dvoboj između Betisa i Rangersa. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Betis: Zeleni sjaje na domaćem terenu u Europskoj ligi!

Betis je osnovan 1907. godine, i zanimljivo je da su Andalužani samo jednom osvojili naslov prvaka Španjolske, što se dogodilo 1934. godine. Osim toga, popularni Zeleni su tri puta osvojili trofej Kupa kralja, posljednji put 2022. godine, kada je Betis bio bolji od Valencije u velikom finalu, pobjedivši nakon izvođenja jedanaesteraca. Prošle sezone, momčad pod vodstvom iskusnog Manuela Pellegrinija zauzela je šesto mjesto u ligi, što je klubu osiguralo mjesto u Europskoj ligi, primarni cilj već godinama, iako na Benito Villamarinu sanjaju o plasmanu svoje omiljene momčadi u Ligu prvaka.

Govoreći o drugorazrednom europskom klupskom natjecanju, s jednim kolom do kraja, španjolski predstavnik je na prvom mjestu u skupini, s bodom više od drugoplasiranog Rangersa i dva boda više od trećeplasirane Sparte Prag, od koje je ova momčad pomalo neočekivano izgubila u prošlom kolu, utakmica koja je završila rezultatom 1:0 u jednom od najljepših europskih gradova. Do sada je Betis odigrao pet utakmica u ovogodišnjem izdanju Europske lige, ostvarivši tri pobjede i dva poraza, s pomenutim porazom od Sparte i porazom u prvom kolu u gostima kod Rangersa, s kojima će se večeras suočiti na Benito Villamarinu. Gledajući španjolsku nogometnu ligu, možemo zaključiti da su Pellegrinijevi igrači nedavno igrali prilično dobro, što potvrđuje remi u posljednjem kolu kod kuće protiv Real Madrida, koji je završio 1:1.

Prije toga, Zeleni su odigrali utakmicu bez golova u gostima kod Almerije, i u ovom trenutku Betis se nalazi na sedmom mjestu u ligi, samo tri boda iza petoplasiranog Bilbaa. Što se tiče nastupa na domaćem terenu, u Europskoj ligi i La Ligi, momčad iz Andaluzije odigrala je ukupno deset natjecanja i još uvijek je neporažena, ostvarivši sedam pobjeda i tri remija u tom razdoblju.

Rangers: Mogu li Geri ostvariti prvu pobjedu u gostima?

Prije nešto više od godinu dana, Rangersi su blistali u Europskoj ligi, gdje su popularni Geri došli do velikog finala, ali su poraženi od Eintrachta iz Frankfurta nakon manje uspješnog izvođenja jedanaesteraca. Prošle sezone, škotski predstavnik nije se istaknuo u Ligi prvaka, gdje je momčad završila na uvjerljivo posljednjem mjestu u skupini, a što se tiče lige, Celtic je ponovno osvojio naslov prvaka, puno lakše nego što se očekivalo.

Primarni cilj, kao i prethodnih godina, bit će naslov prvaka Škotske Premiershipa, a trenutno se momčad s Ibroxa nalazi na drugom mjestu na ljestvici, pet bodova iza vodećeg Celtica. Ono što je donekle pozitivno je da Rangersi, unatoč zaostatku od pet bodova, imaju utakmicu manje, i ako pobijede tu utakmicu, smanjit će zaostatak za vodećim na ljestvici na samo dva boda, pa je vrlo neizvjestan prvenstvo vjerojatno pred nama. U posljednjem kolu, momčad s Ibroxa slavila je domaću pobjedu protiv Dundeeja rezultatom 3:1, a da stvari budu još bolje, Celtic je izgubio svoju gostujuću utakmicu protiv Kilmarnocka (3:1).

Što se tiče Europske lige, primarni cilj je, naravno, plasman u nokaut fazu, što neće biti lagan zadatak, jer se škotski predstavnik trenutno nalazi na drugom mjestu u skupini, s bodom više od trećeplasirane Sparte iz Praga, ali i bodom manje od vodećeg Betisa, kojeg posjećuju u posljednjem kolu. U prethodnom kolu, momčad Philippea Clementa uspjela je samo izvući neriješeno na svom stadionu protiv Arisa iz Limassola, a utakmica je završila 1:1.

Da je domaćin pobijedio taj dvoboj kako se očekivalo, Rangersima bi u posljednjem kolu za plasman u sljedeću fazu bio dovoljan samo bod, ali sada će najvjerojatnije morati pobijediti u Andaluziji, jer se očekuje da Sparta iz Praga pobijedi Aris u posljednjem kolu drugorazrednog europskog klupskog natjecanja. Naposljetku, dosad je škotski predstavnik odigrao deset gostujućih utakmica u svim natjecanjima, ostvarivši šest pobjeda, dva neriješena rezultata i isto toliko poraza.

Naš predlog

Vrlo zanimljiva utakmica očekuje nas u Andaluziji, i nakon svega razmotrenog, prednost u ovom dvoboju dajemo domaćoj momčadi i preporučujemo vam da pokušate s okladom da će Betis pobijediti na utakmici, za što je kladionica Germania pripremila kvotu 1.95.

Za Rangers, najvjerojatnije samo pobjeda osigurava mjesto u nokaut fazi drugorazrednog europskog klupskog natjecanja, pa je najmanje što ova momčad može učiniti na Benito Villamarinu da postigne barem jedan gol, stoga vam savjetujemo da isprobate okladu oba tima će postići gol na utakmici, za koju Germania isplaćuje kvotu 1.73.

Za kraj, kao što smo već spomenuli, Betis izvrsno igra kod kuće u europskim natjecanjima, i uvelike smo uvjereni da će Zeleni slaviti i u ovom dvoboju, ali s barem jednim primljenim golom, stoga predlažemo da se fokusirate na okladu da će Betis pobijediti na utakmici i oba tima će postići gol s fantastičnom kvotom 3.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*