TIP DANA: Cagliari – Sassuolo: Cagliari sjaji na Sardiniji u posljednje vrijeme, ali Neroverdi nisu rado viđeni gost!

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je ponuda za klađenje nešto slabija nego što je bila u posljednjih nekoliko dana, a ovaj put smo analizirali posljednju utakmicu 15. kola Serije A, u kojoj će Cagliari na svom terenu ugostiti Sassuolo. Utakmica između ove dvije momčadi zakazana je za početak u 20:45.

Cagliari: Impresivne izvedbe na Sardiniji u posljednje vrijeme!

Ove sezone Cagliari se vratio u najviši rang talijanskog nogometa, nakon što je momčad sa Sardinije proslavila pobjedu u finalu doigravanja na gostovanju kod Barija (0:1), sve zahvaljujući golu Pavolettija u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Kao podsjetnik, prvi dvoboj između ove dvije momčadi završio je rezultatom 1:1, a činilo se da ni u uzvratu neće biti pobjednika. Međutim, tada je Pavoletti preuzeo inicijativu i dokazao da je godinama jedan od najboljih talijanskih napadača.

Nakon te utakmice uslijedilo je veliko slavlje među navijačima Cagliarija, a bilo je doista emotivno vidjeti trenera Ranierija u naručju svojih igrača. Naravno, primarni cilj ovaj put je ostati u Seriji A, a u ovom trenutku momčad sa Sardinije nalazi se na pretposljednjem mjestu na tablici sa samo deset osvojenih bodova. Sigurno je da popularne Sarde očekuje žestoka borba za opstanak, možda čak do posljednjeg kola.

Do sada je momčad pod vodstvom legendarnog Claudia Ranierija odigrala četrnaest ligaških utakmica i ostvarila samo dvije pobjede, četiri neriješena rezultata i čak osam poraza. U posljednjih pet utakmica, Cagliari je ostvario dvije pobjede, isti broj poraza i jedan remi na svom stadionu protiv prilično snažne Monze, koja također igra prilično dobro ove sezone.

U posljednjem kolu, momčad sa Sardinije poražena je na gostovanju kod Lazija, a utakmica je završila rezultatom 1:0. To i nije tako loše s obzirom na to da su Rimljani igrali s igračem više cijelih sedamdeset minuta, nakon što je Makumbu isključen sredinom prvog poluvremena. Što se tiče nastupa na domaćem terenu, Ranierijevi puleni odigrali su sedam susreta na svom stadionu, ostvarivši po dvije pobjede i remija, uz tri poraza.

Jedine dvije pobjede u tekućem prvenstvu za povratnika u najviši rang talijanskog nogometa ostvarene su na domaćem terenu protiv Frosinonea i Genove. Posebno je vrijedno spomenuti dvoboj protiv Frosinonea, gdje smo vidjeli čak sedam golova (4:3), s pobjedom Sarde osiguranom golom Pavolettija u sedmoj minuti sudačke nadoknade, iako su gosti vodili 0:3 sve do 72. minute susreta.

Posljednji međusobni susret između Cagliarija i Sassuola odigran je u travnju prošle godine, kada je momčad sa Sardinije na svom stadionu slavila s 1:0.

Sassuolo: Koje su krajnje granice ovog tima?

Ako se malo osvrnemo unatrag, vidimo da je točno deset godina otkako je Sassuolo ostvario svoj premijerni ulazak u najviši rang talijanskog nogometa. Najvažnije je da popularni Neroverdi, u tih deset sezona, nikada nisu imali većih problema s ostanakom u vrhunskoj ligi. Također moramo spomenuti njihovu kvalifikaciju za grupnu fazu Europske lige 2016. godine, koju je talijanski predstavnik ostvario nakon pobjede u dvomeču protiv Crvene zvezde.

Što se tiče prošle sezone, momčad iz Reggio Emilije odigrala je nekoliko zaista sjajnih utakmica, ali kao i prethodnih godina, Sassuolo nije bio konstantan i na kraju se morao zadovoljiti trinaestim mjestom na ljestvici, ali s četrnaest bodova prednosti nad momčadima koje su nažalost ispale. Dakle, fer je reći da njihov opstanak nikada nije bio doista u pitanju.

To će, naravno, ponovno biti primarni cilj, s napomenom da su Neroverdi, prvi put nakon nekog vremena, uspjeli zadržati momčad iz prošle sezone, a na sve to, u klub su prije početka ove sezone stigla nekoliko vrlo zanimljivih pojačanja.

Trenutno se izabranici Alessia Dionisija nalaze na četrnaestom mjestu na ljestvici s petnaest bodova, što je za četiri boda više u odnosu na momčadi u zoni ispadanja. U posljednjih pet utakmica, momčad iz Reggio Emilije ostvarila je samo jednu pobjedu, uz dva poraza i dva remija. U posljednjem kolu, Sassuolo je doživio još jedan poraz u utakmici protiv Rome, završivši s 1:2.

Domaćin se nije osramotio u tom susretu, vodeći 1:0 sve do 76. minute, ali su Rimljani pokazali karakter i osigurali važnu pobjedu u utrci za Ligu prvaka golovima Dybale i Christensena. Prije toga, klub iz Reggio Emilije odigrao je fantastičnu utakmicu u gostima kod Empolija i ostvario pobjedu. Ta utakmica u Toskani završila je s čak sedam golova, 3:4, pri čemu su gosti osigurali pobjedu golom Berardija u sudačkoj nadoknadi.

Zanimljiva činjenica je da je Sassuolo momčad koja je uspjela pobijediti Inter i Juventus, koji se trenutno nalaze na prvoj, odnosno drugoj poziciji. Vrijedno je spomenuti da su to bile jedine poraze za obje momčadi do sada, i ne treba govoriti da su upravo te dvije momčadi do sada najviše pokazale u ovogodišnjem izdanju talijanske Serije A.

Naš predlog

Kao što smo već spomenuli, Cagliari igra zaista dobro kod kuće u posljednje vrijeme, i vjerujemo da će se ta tradicija nastaviti i nakon ovog dvoboja protiv Sassuola, pa vam hrabro savjetujemo da odigrate da će Cagliari pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 2.40.

Općenito, utakmice Sassuola gotovo uvijek donose puno golova prema nepisanom pravilu, stoga vam savjetujemo da isprobate okladu da zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju Germania plaća kvotu 1.70.

Na kraju, čini se da je najrealniji ishod da će obje momčadi postići barem po jedan gol na Sardiniji, stoga vam predlažemo da se fokusirate na okladu da će oba tima postići gol na utakmici s kvotom 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*