TIP DANA: Aston Villa – Arsenal: Ova Vila više nije “dobra”, Arsenalu teško u Birminghamu!

Tip Dana na kladjenje.hr

U subotu nas očekuje mnoštvo vrlo zanimljivih utakmica diljem Europe, a ovaj put analizirali smo dvoboj na Villa Parku gdje će Aston Villa i Arsenal odmjeriti snage. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 18:30 sati.

Aston Villa: Sjajne izvedbe na početku sezone, posebno kod kuće!

Uspon Aston Ville započeo je dolaskom Unaija Emeryja kao trenera tima. Od momčadi koja se borila za opstanak prije njegovog dolaska, ovaj vrhunski stručnjak uspio je u vrlo kratkom vremenu stvoriti tim koji može pobijediti apsolutno svakoga. Na kraju prošle sezone, tim iz Birminghama bio je na sedmom mjestu na tablici, a sve to donijelo je klubu mjesto u Konferencijskoj ligi.

Naravno, ovaj put prioritet je nešto više, budući da su igrači Aston Ville u drugom dijelu prošle sezone pokazali da se na njih može ozbiljno računati, čak i kada je u pitanju natjecanje za mjesto u Ligi prvaka. Da to nije bila ambiciozna prognoza, najbolje se vidjelo na početku ove sezone, kada je tim s Villa Parka odigrao nekoliko vrhunskih utakmica, a trenutna situacija je takva da su Unai Emeryjevi igrači na fenomenalnom trećem mjestu na tablici, s samo četiri boda manje od prvoplasiranog Arsenala, koji su im gosti u ovom kolu.

U posljednjem kolu, Aston Villa odigrala je još jednu fantastičnu utakmicu na svom stadionu i pobijedila aktualne europske i engleske prvake, Manchester City, s utakmicom na Villa Parku koja je završila 1:0. Govoreći o Villa Parku, treba napomenuti da je ovaj tim najbolji domaćin u Premier ligi, budući da je trenutno trećeplasirani tim ostvario isto toliko pobjeda u sedam odigranih utakmica, od kojih su neke bile više nego uvjerljive.

Da je klub iz Birminghama malo bolje igrao u gostima, sada bismo mogli govoriti o senzacionalnom prvom mjestu na tablici, ali dojam je da su stvari više nego dobre kakve jesu. U posljednjih pet ligaških utakmica, Emiliano Martinez i njegovi suigrači ostvarili su četiri pobjede s samo jednim remijem, koji je bio u gostujućoj utakmici u Bournemouthu, završivši 2:2.

Naravno, bivši sedmerostruki engleski prvak ove sezone natječe se i u Konferencijskoj ligi, a s jednim kolom do kraja, engleski predstavnik je na prvom mjestu na tablici s tri boda više od Legije, što znači da ćemo vidjeti Aston Villu u osmini finala trećeg po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, i na prvi pogled čini se da bi ovaj tim čak mogao biti i prvi favorit za osvajanje CL.

Unai Emery, koji je u središtu pažnje engleske javnosti nakon fenomenalnih izvedbi svojih štićenika u ovogodišnjem izdanju Premier lige, neće moći računati na Buendiju, Mingsa i Traorea za ovaj dvoboj protiv vodećeg na tablici.

Arsenal: Topnici zadržavaju prvo mjesto na tablici!

Prošle sezone, Arsenal je u jednom trenutku imao čak dvoznamenkastu bodovnu prednost nad svojim najbližim suparnicima, ali tim ipak nije uspio osvojiti naslov prvaka Engleske Premier lige. Najvažnije je da je ostvaren primarni cilj, a to je, naravno, plasman u Ligu prvaka, pa imamo priliku vidjeti Topnike u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju nakon šestogodišnje pauze.

Ponovno su izabranici Mikela Artete otvorili ovu sezonu na vrlo dobar način, a da stvari budu još bolje, nakon petnaest kola, Arsenal je na vrhu tablice s dva boda prednosti nad drugoplasiranim Liverpoolom i četiri boda više od Aston Ville, gdje londonski tim gostuje u ovom kolu, i to će svakako biti vrlo težak ispit za bivše engleske prvake.

U posljednjih pet ligaških utakmica, Topnici su ostvarili četiri pobjede s samo jednim porazom, a to je bilo u jednoj od najtežih gostujućih utakmica u ligi kod Newcastlea, završivši 1:0. U posljednjem kolu, momčad Mikela Artete odigrala je nevjerojatan susret u Lutonu, gdje smo vidjeli sedam golova, a pobjedu gostima donio je Declan Rice golom u sedmoj minuti sudačke nadoknade, pokazujući još jednom da Topnici posjeduju pobjednički mentalitet i da su jedni od glavnih favorita za naslov prvaka Premier lige.

Prije toga, vodeći na tablici bio je bolji kod kuće protiv Wolverhamptona u utakmici koja je završila 2:1, s napomenom da je domaći tim do pobjede došao puno lakše nego što to rezultat sugerira. U gostujućim utakmicama, londonski tim je do sada odigrao sedam susreta i ostvario pet pobjeda, jedan remi i jedan poraz, što Topnike čini trenutno najboljom gostujućom momčadi u Premier ligi.

Ove sezone Arsenal također predstavlja Englesku u Ligi prvaka, i treba istaknuti da je engleski predstavnik, s jednim kolom do kraja, već osigurao mjesto u osmini finala, budući da se ovaj tim nalazi na vrhu tablice s četiri boda više od drugoplasiranog PSV-a, što dalje znači da su Topnici osigurali i prvo mjesto. U posljednjem kolu elitnog natjecanja, izabranici Mikela Artete na svom terenu su demolirali francuski Lens, s utakmicom koja je završila 6:0, uz konstataciju da je momčad s Emiratesa mogla pobijediti i puno uvjerljivije, ali su igrači Arsenala “spustili ručnu” u drugom dijelu igre.

Za kraj, Mikel Arteta za ovo gostovanje kod najugodnijeg iznenađenja sezone do sada neće moći računati na Parteya, Timbera, Vieiru i Smitha Rowea, dok je Tomiyasu upitan.

Naš predlog

Čini se vjerojatnim da nas očekuje fenomenalan susret. Aston Villa ima isto toliko pobjeda koliko i utakmica odigranih na svom domaćem terenu, ukupno sedam, dok je Arsenal momčad koja je do sada pokazala najviše od svih timova u Premier ligi. Vrlo je vjerojatno da će obje momčadi uspjeti postići barem po jedan gol, pa je primarna prognoza za ovaj susret na Villa Parku oklada da će oba tima postići gol na utakmici s kvotom 1.60 u Germania.

Unai Emery je u relativno kratkom vremenu uspio pretvoriti Aston Villu u tim koji može pobijediti apsolutno svakoga u najkvalitetnijoj ligi na svijetu, i svakako vjerujemo da domaćin ovdje neće doživjeti poraz, pa savjetujemo okladu da će Aston Villa pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno s kvotom 1.70 u Germania.

Za kraj, Aston Villa je postigla ukupno 24 gola u sedam utakmica odigranih na svom stadionu, što je prosjek od 3.5 po utakmici. Stoga je sasvim moguće da će Aston Villa postići najmanje 2 gola na utakmici u ovom dvoboju protiv nimalo naivnog protivnika, a sve to Germania plaća s kvotom 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*