TIP DANA: Lens – Lyon: Može li posrnuli div prekinuti strašan niz Lensa?

U subotu je na rasporedu niz vrlo zanimljivih utakmica diljem Europe, a ovaj put smo za vas analizirali dvoboj između Lensa i Lyona. Početak susreta između ova dva francuska kluba zakazan je za 17 sati.

Lens: Nakon katastrofalnog početka, stvari polako ali sigurno idu na bolje!

Lens je osnovan 1906. godine, a do sada je ovaj tim samo jednom osvojio trofej u francuskoj Ligi 1, i to 1998. godine.

Od ostalih dostignuća vrijedi spomenuti i polufinale Kupa UEFA (sadašnja Europska liga) 2000. godine, ali i četiri trofeja namijenjena pobjedniku francuske druge lige, posljednji put 2009. godine.

Ne možemo a da ne spomenemo činjenicu da je ovaj tim u sezoni 2019/20 igrao u drugom po kvaliteti rangu francuskog nogometa, gdje je Lens na kraju zauzeo drugo mjesto na tablici, izborio plasman u najviši rang i posljednje tri godine se ovaj tim s dosta uspjeha natječe u najkvalitetnijem rangu francuskog nogometa.

Prošla sezona bila je gotovo savršena za ovu simpatičnu momčad, jer iako je Lens do sada jednom osvojio francusko prvenstvo, malo tko je mogao pretpostaviti da će izabranici Francka Haisea na kraju prvenstva zauzeti drugo mjesto na tablici najkvalitetnijeg ranga francuskog nogometa s samo bodom manjka u odnosu na neprikosnoveni PSG.

To drugo mjesto nogometašima Lensa nije donijelo samo titulu doprvaka već i izravan plasman u Ligu prvaka, što je nevjerojatan uspjeh. Jedan od najzaslužnijih ljudi za to je Openda, koji je u međuvremenu prešao u Leipzig, i za vrlo kratko vrijeme potvrdio klasu i u svom novom klubu. Lens nije nimalo dobro započeo u novom izdanju Lige 1, međutim, kako vrijeme prolazi stvari polako ali sigurno idu na bolje, pa se u ovom trenutku aktualni doprvak Francuske nalazi na šestom mjestu na tablici s samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lille, a to četvrto mjesto od ove sezone donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, što će naravno biti primarni cilj Lensa.

U posljednjih pet utakmica ovaj tim je bez poraza, a u tom razdoblju je Lens ostvario čak tri pobjede, uz dva remija. U prošlom kolu je najugodnije iznenađenje prošlog izdanja Lige 1 slavilo na gostovanju kod Clermonta, a taj dvoboj je završen rezultatom 0:3.

Za kraj, na domaćem terenu je Lens do sada odigrao šest utakmica i ostvario tri pobjede, dva remija uz samo jedan poraz i to od Metza, kada je bilo 0:1.

Lyon: Francuskom divu prijeti selidba u niži rang!

Čini se da ni najveći pesimisti nisu mogli pretpostaviti da će nogometaši Lyona igrati ovako loše u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga francuskog nogometa, a trenutno je situacija takva da se nekadašnji prvak Francuske neočekivano nalazi na posljednjem mjestu na tablici s samo sedam osvojenih bodova, pa kako sada stvari stoje vrlo lako se može dogoditi da Lyon sljedeće godine gledamo u Ligi 2.

Porazan je podatak da je francuski div u dvanaest odigranih utakmica ostvario samo jednu pobjedu, četiri remija uz čak sedam poraza.

Cijenu loših rezultata nedavno je platio trener Fabio Grosso, koji je prije mjesec dana jedva izvukao živu glavu nakon napada huligana na autobus koji je prevozio nogometaše Lyona na utakmicu s Marseilleom. Svjetski prvak s Azzurrima za razliku od svog prethodnika Laurenta Blanca koji je također otpušten, uspio je koliko-toliko podići posrnulog diva, a malo tko je očekivao da će bivši talijanski nogometaš dobiti otkaz pogotovo nakon nedavnog trijumfa na gostovanju kod Rennesa, ali i spomenutog napada u kojem je Grosso zamalo ostao bez oka.

Ipak, sada već bivšem treneru Lyona presudio je poraz u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Lillea, kada je bilo 0:2.

Bio je to ukupno četvrti poraz ove momčadi na svom terenu, a zanimljivo je da nekadašnji prvak Francuske još uvijek ne zna za pobjedu na domaćem terenu, što možda i najbolje oslikava u kakvim problemima se nalazi Olympique, pogotovo ako uzmemo u obzir da je upravo domaći teren u posljednjih nekoliko godina bio glavna snaga Lyona.

Na gostovanjima za sada ova momčad igra puno bolje nego na svom stadionu, pa je tako tim s Gerlanda u gostima do sada ostvario jednu pobjedu, jedan remi ali i tri poraza. Kao što smo već spomenuli u prošlom kolu je Lyon poražen na svom terenu od Lillea, dok je prije toga ova momčad odigrala svoju vjerojatno najbolju utakmicu u sezoni na gostovanju kod nimalo naivnog Rennesa, a taj dvoboj je završen pobjedom gostiju od 0:1.

Za kraj, posljednji međusobni susret između Lensa i Lyona odigran je sredinom veljače ove godine a na njemu je slavio Olympique rezultatom 2:1.

Naš prijedlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedna vrlo teška utakmica za prognoziranje, pošto gostima gori pod nogama, a Lens u posljednje vrijeme igra fantastično u francuskom prvenstvu. Čini se da će domaćin dati sve od sebe da se iskupi svojim navijačima za katastrofalan poraz na gostovanju kod Arsenala u Ligi prvaka, pa vam savjetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.70.

Ono što se po svemu sudeći ne dovodi u pitanje kada je ovaj dvoboj između Lensa i Lyona u pitanju su golovi, pa vam preporučujemo da se okušate s igrom 3+ za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.77.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da probate s igrom GG, uz identičnu kvotu 1.77 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*