TIP DANA: Monza – Juventus: Stara dama želi osvetiti se Monzi za dva poraza prošle sezone!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak je ponuda nešto slabija nego što je bila u proteklih nekoliko dana, a ovaj put smo analizirali dvoboj između Monze i Juventusa. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 20:45.

Monza: Može li Monza postići još jedan trijumf nad Juventusom?

Prošle godine, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, Monza je konačno uspjela po prvi put u svojoj povijesti kvalificirati se za najviši rang talijanskog nogometa, i nema sumnje da je jedan od najzaslužnijih pojedinaca za to sada pokojni Silvio Berlusconi, koji je kupio klub 2018. godine. U svojoj debitantskoj sezoni, primarni cilj bio je ostati u vrhunskoj ligi, i ovaj šarmantan tim uspio je to prilično udobno, završivši prvenstvo na izvrsnom jedanaestom mjestu na tablici, samo četiri boda iza Fiorentine, koja je na kraju osigurala mjesto u Konferencijskoj ligi.

Naravno, primarni cilj Monze i ovaj put bit će očuvanje svog statusa među najboljima, i ako su rani znakovi išta pokazali, to ne bi trebao predstavljati značajan problem za momčad koju vodi trener Raffaele Paladino. U ovom trenutku, najugodnije iznenađenje prošle sezone Serie A nalazi se na izvrsnom devetom mjestu na tablici, s osam bodova više od momčadi u zoni ispadanja, i samo tri boda manje od šestoplasiranog Bologne. Poznato je da šesto mjesto na kraju sezone vodi do kvalifikacija za Europsku ligu.

U posljednjih pet utakmica, momčad Raffaelea Paladina ostvarila je jednu pobjedu, jedan poraz i tri remija. U prethodnom kolu, Monza je odigrala neriješeno u gostima kod Cagliarija, a utakmica na Sardiniji završila je rezultatom 1:1. Prije toga, devetoplasirana momčad odigrala je neriješeno na svom stadionu protiv Torina, također završivši s istim rezultatom.

Što se tiče nastupa na domaćem terenu, Monza je do sada odigrala šest utakmica na svom stadionu, ostvarivši dvije pobjede i četiri remija, što znači da je ova momčad još uvijek neporažena kod kuće. Stoga, Juventus neosporno očekuje izuzetno težak zadatak večeras. Također, vrijedi spomenuti da je Monza u dvije utakmice prošle sezone uspjela ostvariti isto toliko pobjeda protiv višestrukog prvaka Španjolske, dok je Juventus pobijedio 2:1 u Kupu.

Juventus: Stara dama nastavlja šampionsku utrku s Interom!

Juventus dolazi nakon sezone koju slobodno možemo nazvati noćnom morom, i čini se da će svi navijači jednog od najtrofejnijih europskih klubova učiniti sve da je što prije zaborave. Na kraju je Stara dama završila prvenstvo na sedmom mjestu, a kako je dobro poznato, to mjesto na kraju sezone vodi do kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Međutim, zbog određenih malverzacija, UEFA je kaznila Juventus isključenjem iz europskih natjecanja na jednu godinu, pa je njihovo mjesto zauzela Fiorentina.

Ljetni prijelazni rok u Torinu bio je prilično miran. Međutim, na početku sezone pojavio se neočekivani problem s Pogbom, koji je suspendiran zbog korištenja zabranjenih supstanci. Osim toga, Fagioli je suspendiran na sedam mjeseci zbog sudjelovanja u kockanju, a s obzirom na to da je Massimiliano Allegri imao prilično problema s ozlijeđenim igračima od početka prvenstva, čini se da svi u klubu moraju biti iznimno zadovoljni razvojem situacije dosad u prvenstvu, jer se klub iz Torina trenutno nalazi na drugom mjestu na tablici, samo dva boda iza vodećeg Intera.

Ova dva tima su se suočila jedan s drugim u Torinu u posljednjem kolu, a ta utakmica završila je rezultatom 1:1, uz opažanje da se Juve dobar dio utakmice branio, što nije ništa novo kada je riječ o Allegriju, koji od svog povratka u Staru damu njeguje defenzivan stil nogometa. U posljednjih pet utakmica, Bianconeri su ostvarili četiri pobjede, uz taj remi u posljednjem kolu, i treba također napomenuti da je Juventus trenutno najbolji domaćin u ligi.

U gostima, u šest odigranih utakmica, drugoplasirana momčad na tablici ostvarila je četiri pobjede, s jednim remijem kod Atalante i jednim neočekivanim porazom kod Sassuola, koji je drugu godinu zaredom bio koban za Juve. Kadrovska situacija u Juventusu se polako ali sigurno poboljšava, pa za ovu utakmicu protiv Monze, osim dugotrajno odsutnih Pogbe i Fagiolija, Massimiliano Allegri neće moći računati samo još na De Sciglia, koji, čak i da je spreman, gotovo sigurno ne bi bio u početnoj postavi za ovo teško gostovanje kod Monze.

Naš predlog

Budući da je Monza bila bolja od Juventusa u dvije ligaške utakmice prošle sezone, dok je Juve slavio u Kupu, čini se da je ovo vrlo teška utakmica za predviđanje. Ako smo nešto naučili od Stare dame, to je da se ove sezone trijumfalno vraćaju s takvih teških gostovanja, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate da će Juventus pobijediti na utakmici, za što je kladionica Germania pripremila kvotu 2.10.

Ovdje se zaista ne bi trebalo očekivati previše golova, s obzirom na to kako momčad iz Torina igra u posljednje vrijeme, i ona će biti ta koja će diktirati tempo u ovom susretu u Monzi, pa vam savjetujemo da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, za što Germania plaća kvotu 1.69.

Za kraj, možda bi bilo idealno isprobati okladu da će Juventus pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 s fantastičnom kvotom 2.10 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*