TIP DANA: Real Sociedad – Sevilla: Malo tko se uživao igrati nogomet na Anoeti!

Tip Dana na kladjenje.hr

U nedjelju je zaista spektakularna ponuda za klađenje, a ovaj put smo analizirali dvoboj koji će se igrati na Anoeti gdje će snage odmjeriti Real Sociedad i Sevilla. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 16 sati i 15 minuta.

Sociedad: Baskijci izgledaju sjajno u posljednje vrijeme!

Prošle sezone, Real Sociedad je napokon ostvario svoj dugogodišnji cilj, a to je, naravno, plasman u Ligu prvaka, nakon što je sezonu završio na četvrtom mjestu u ligi. Govoreći o najprestižnijem klupskom natjecanju u Europi, vrijedi spomenuti da se španjolski predstavnik trenutno nalazi na vrhu svoje skupine s dva kola do kraja grupne faze, držeći sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Salzburgom, što znači da su Baskijci već osigurali svoje mjesto u nokaut fazi, što je bio primarni cilj za prvi dio sezone. U četiri odigrane utakmice, momčad s Anoete ostvarila je tri pobjede i jedan remi, koji je bio kod kuće protiv Intera, i treba istaknuti da skupina nije bila nimalo laka, jer je uključivala timove poput Benfice i Salzburga. U posljednjem kolu Lige prvaka, Real Sociedad nije imao većih problema s pobjedom 3:1 kod kuće protiv Benfice, a pobjednik utakmice odlučen je već u prvom poluvremenu kada je španjolski predstavnik imao tri gola prednosti, a rezultat je mogao biti još uvjerljiviji.

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja španjolske La Lige, čini se da Imanol Alguacilovi igrači nisu krenuli kao prošle sezone. Prije ovog kola, Real Sociedad bio je na šestom mjestu na tablici, šest bodova iza četvrtoplasiranog Atletico Madrida, a upravo to je primarni cilj za momčad s Anoete, jer je poznato da četvrto mjesto na kraju sezone donosi plasman u Ligu prvaka. Da budemo pošteni, u posljednjem kolu Lige prvaka, španjolski predstavnik odigrao je sjajnu utakmicu u gostima kod Almerije, pobjeđujući 1:3, međutim, prije toga, momčad je tijesno izgubila kod kuće od Barcelone, rezultatom 0:1. Kod kuće, Alguacilovi igrači do sada su odigrali sedam utakmica, ostvarivši četiri pobjede, dva remija i samo jedan poraz.

Za kraj, sigurno je da ove dvije pobjede nad Benficom i Almerijom nagovještavaju bolje dane za Real Sociedad, iako je veliko pitanje bi li netko u klubu bio nezadovoljan i plasmanom u Europsku ligu, pa se čini da će glavni cilj ove sezone biti izlazak na europsku scenu.

Sevilja: Ni promjena trenera nije puno pomogla Andalužanima!

Prošle sezone, Sevilja nije blistala u najvišem rangu španjolskog nogometa, međutim, Andalužani su uspjeli dodati novi trofej u vitrine kluba, osvojivši Europsku ligu nakon pobjede nad Romom. Veliko je pitanje što bi bilo da sredinom prošle sezone na klupu nije sjeo Jose Luis Mendilibar. U kratkom vremenu uspio je izvući momčad iz opasne zone i, kako smo već spomenuli, osvojiti trofej u drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, što je automatski značilo i plasman u Ligu prvaka, a svakako da je to bio cilj na početku prošle sezone.

Naravno, ciljevi se nisu promijenili, međutim, mora se realno priznati da Sevilja igra katastrofalno na početku novog prvenstva. Najbolji pokazatelj za to je ljestvica, koja nam govori da se španjolski div trenutno nalazi na četrnaestom mjestu s samo dvanaest bodova, što je pet bodova više u odnosu na timove u zoni ispadanja.

Cijenu loših rezultata nažalost je platio trener Mendilibar, a zamijenio ga je bivši izbornik urugvajske reprezentacije Diego Alonso, ali dojam je da ni to nije probudilo uspavane Andalužane. Naime, u posljednjih pet prvenstvenih utakmica, momčad nije uspjela ostvariti pobjedu, ali, da budemo pošteni, nisu ni doživjeli poraz, jer je Sevilja vezala pet remija, od kojih se posljednji dogodio u prošlom kolu kod kuće protiv Betisa u velikom gradskom derbiju Andaluzije koji je završio 1:1.

Prije toga, momčad je odigrala neriješeno i na gostovanju kod Celte u Vigu, a bod gostima osigurao je En-Nesyri šest minuta prije kraja regularnog vremena. U gostujućim utakmicama do sada je momčad s Sancheza Pizjuana odigrala pet mečeva i još uvijek nije uspjela zabilježiti pobjedu, remiziravši dva puta i izgubivši tri puta u tom razdoblju.

Kao i Real Sociedad, Sevilja ove sezone predstavlja Španjolsku i u Ligi prvaka. Trenutno se momčad nalazi na dnu svoje skupine s samo dva boda, ali unatoč tome, Andalužani još uvijek imaju šanse za doseg nokaut faze, jer drugoplasirani PSV ima samo tri boda više. Sevilja će u sljedećem kolu ugostiti ovu momčad na svom terenu, a pobjeda bi ih stavila u borbu za mjesto u osmini finala.

Za kraj, posljednji međusobni susret između Real Sociedada i Sevilje odigran je početkom svibnja ove godine na Anoeti, gdje su domaćini slavili s 2:1.

Naš predlog

Kao što sam naslov sugerira, rijetko tko uživa u igranju nogometa na Anoeti, i vjerujemo da će Real Sociedad postići pobjedu protiv nedavno vrlo loše Sevilje puno lakše nego što se očekuje. Preporučujemo vam da se kladite da će Real Sociedad pobijediti na utakmici, za što kladionica Germania nudi kvotu 1.75.

Vrlo je moguće da će domaćin, koji u posljednje vrijeme postiže prilično puno golova, zabiti barem dva u ovoj utakmici protiv Sevilje, stoga vam savjetujemo da se fokusirate na okladu Real Sociedad će postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom 1.90 u Germania.

Za kraj, dobro je poznato da Real Sociedad pokušava nametnuti svoj ritam od samog početka na svom terenu i obično ova momčad kreće vrlo ofenzivno prema golu protivnika. Stoga, hrabro vam preporučujemo da isprobate okladu Real Sociedad će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, koju Germania nudi s kvotom 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*